Alchimia fericirii
Al Ghazali

Alchimia Fericirii
CLICK pe carte!

 

Data apariției: mai 2014
Editura: All
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

 

Descriere

Alchimia fericirii, publicata in persana (Kimiya‑yi sa’adat), spre sfarsitul vietii lui Al Ghazali, urmareste atenuarea tensiunilor dintre filosofii si misticii Islamului si scoate in evidenta importanta autodisciplinei si a ascetismului.

Traducerea de fata are la baza traducerea publicata in 1910, in engleza de Claud Field (The Alchemy of Happiness) si este structurata in opt capitole, aproximativ egale ca intindere.

Cartea de fata reuneste o serie de interpretari ale unor pilde cu continut religios evocate in Coran si ale unor idei exprimate de Mahomed, de alti profeti sau invatati musulmani.

Chestiunile abordate de Al-Ghazali aduc in prim-plan ideea unei vieti religioase exemplare.

Astfel, el prezinta mai multe sfaturi pentru musulmanii piosi.

Raportul omului cu divinitatea, cu semenii sai, cu rudele apropiate, dar si implicatiile religioase ale institutiei casatoriei sau ale muzicii si dansului sunt printre cele mai importante subiecte din lucrarea lui Al-Ghazali.

Autor: Al Ghazali

Al-Ghazali (cca. 1056-1111) a fost unul dintre cei mai influenti filosofi, teologi, juristi si mistici sunniti ai Islamului.

Numele lui poate fi legat de introducerea aristotelismului sau, mai curand, a avicennismului in teologia musulmana.

Destinata aplanarii conflictelor dintre mistici si invatat, dintre revelatie si ratiune, Alchimia fericirii, publicata in persana (Kimiya-yi sa’adat), a avut o influenta semnificativa asupra gandirii medievale occidentale.

Chiar daca autorul insista asupra autodisciplinei si ascetismului, lucrarea nu se rezuma la rolul de indrumar pentru atingerea perfectiunii etice, ci revine cu insistenta si cu foarte multe argumente asupra felului in care infividul isi poate acorda cel mai bine viata cu propria natura.

Coperta cartii originale (in persana)

Al Ghazali
Click pe carte

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici