Au trecut trei zile de la evenimentul de lansare a cărții „Blondă în acțiune” și încă mai simt emoție de câte ori mă gândesc la acesta. Trecusem deja printr-o lansare fizică, anul trecut, când am lansat cartea „Alzheimer. Scurtă perspectivă asupra unuia dintre cele mai mari mistere ale creierului”, și printr-o lansare online a cărții „Blondă în acțiune. De la Freelancer la Antreprenoare”. Cu toate astea, emoțiile au fost parcă mai mari decât la celelalte două lansări anterioare. Este și firesc, dat fiind că am fost înconjurată de mulți oameni dragi.

Cu siguranță fiecare eveniment este unic și, chiar dacă în aparență sunt de același „profil”, în cazul de față, lansare de carte, nu există să fie două evenimente fix la fel. Ca atare, și emoțiile diferă de la un eveniment la altul. Fiica mea, Denisa, chiar m-a întrebat la un moment dat: „Mami, de ce ai așa emoții mari? Ai mai avut și anul trecut o lansare de carte, dar nu ai avut chiar așa emoții.”. Și a avut dreptate, și atunci am avut emoții, însă acum a fost cu totul diferit, iar emoțiile, mult mai intense. Ce a fost diferit? Totul!

În primul rând, faptul că am organizat evenimentul din timp, de data aceasta, astfel că am avut suficient timp la dispoziție să îl promovăm intens, pentru a ne asigura că va afla cât mai multă lume despre el. În acest sens, le mulțumesc tuturor care s-au implicat în promovarea evenimentului și în transmiterea lui în mediul online și offline.

Un alt detaliu care a făcut diferența a fost faptul că la această lansare au venit să-mi fie alături oameni din toate colțurile țării… și ale lumii. Vă spun imediat în detaliu despre cine este vorba. Și, ca un bonus, am avut și fotograf profesionist contractat pentru eveniment.

Lansare de carte cu oameni dragi alături

Vă spuneam că au venit oameni de peste tot să-mi fie alături. În primul rând, vorbisem cu Mirela-Carmen Stancu, încă dinainte să apară cartea, să organizez lansarea în august sau septembrie, pentru a putea să se organizeze și ea să vină, împreună cu soțul ei, Bogdan. Fiind directorii Editurii Quarto, editura la care am publicat, iar Mirela, mentorul meu și Muza datorită căreia am reușit să scriu ambele cărți, a fost o bucurie infinită pentru mine să aflu că vor să participe la evenimentul de lansare. Pentru asta, au zburat de la București și au rămas două nopți în Salonta, pentru a-mi putea fi alături. A fost o onoare și o bucurie să îi cunosc și dincolo de ecrane și să îi am lângă mine într-un astfel de moment. Amândoi sunt plini de viață, emană energie pozitivă și m-am simțit minunat în preajma lor.

Tot pe când vorbeam de apariția cărții, Brunno Livadaru, autor la Editura Petale Scrise, unde i-am corectat cartea, și prieten de atunci, chiar și după ce am încheiat colaborarea cu editura, mi-a spus că va comanda cartea. I-am spus că asta vreau eu să i-o trimit, dat fiind și faptul că m-a ajutat cu editarea, iar atunci mi-a răspuns că oricum în august vine în România și va trece pe la mine să îi dau cartea direct, măcar ne cunoaștem și offline. Atunci am stabilit, de comun acord, să organizez lansarea cărții astfel încât să poată participa și el. Așa se face că, din toate datele posibile, am ales pentru lansare fix data de 08.08.2023, considerată o zi magică din punct de vedere spiritual/energetic, fiind Portalul Leului.

Aflând de lansare, și alte persoane dragi mie au acceptat invitația de a participa și unele dintre ele chiar au vorbit în cadrul lansării. Una dintre acestea este Alina Cosma, director al Editurii Petale Scrise și prietenă de ani de zile, pentru prezența căreia sunt profund recunoscătoare. Pot spune că planetele s-au aliniat astfel încât să fie în concediu, acasă, chiar pe când aveam lansarea. De asemenea, și Ioana Dumitrăchescu a răspuns afirmativ invitației de a participa și de a vorbi la eveniment. Ioana este directorul Editurii Mysterio, editură unde colaborez ca editor/corector, și este prietenă cu mine de ani de zile. Ba mai mult, a fost printre primele persoane care mi-au spus că ar trebui să scriu o carte, pe vremea când nu mă vedeam în stare de așa ceva.

În cadrul lansării au acceptat să vorbească și prietenele mele dragi, două dintre ele fiind și cele care au vorbit la prima mea lansare de carte. Andrea Precup, profesoară de Limba și Literatura Română și prietenă cu mine din liceu, Anita Giorgiana Szücs, cititoare pasionată și prietena mea de o viață, precum și Zoe Nagy, profesoară de Limba și Literatura Română, fosta mea dirigintă din liceu și, acum, prietenă, toate trei au vorbit foarte frumos despre mine și cartea mea și le sunt recunoscătoare că îmi sunt întotdeauna alături, că mă susțin și încurajează necondiționat.

Alături de cele șapte persoane care au vorbit în cadrul lansării, am avut și câteva surprize la finalul acesteia. Doamna Mariana Nistor, profesoară de Limba și Literatura Română, o doamnă care mă cunoaște de când m-am născut și care m-a susținut în orice proiecte legate de cărți pe care le-am desfășurat în orașul natal, s-a ridicat să spună câteva cuvinte. I-a urmat și Laura Laza, profesoară de Limba Engleză, care s-a numit o persoană din cercul meu de cunoștințe apropiate și pe care țin să o corectez, spunând că se poate numi prietenă, care a ținut, de asemenea, să spună câteva cuvinte despre cartea mea, pe care a citit-o înaintea lansării. La final, a spus câteva cuvinte și doamna Bodea Iuliana, profesoară de Limba Engleză, fosta mea profesoară din gimnaziu și una dintre profesoarele mele preferate dintotdeauna.

Cuvintele fiecăreia dintre persoanele care au vorbit în cadrul lansării m-au onorat și mi-au adus o mare bucurie în suflet. A fost un sentiment de nedescris să mă văd prin ochii lor și să le aud părerile despre cartea mea și despre mine. Fiecare dintre aceste persoane dragi a vorbit deosebit de frumos și mi-a dat un sentiment de bucurie și împlinire, văzând că eu și cartea mea suntem iubite și apreciate.

O altă persoană dragă care a făcut sute de kilometri pentru a-mi alături este Mădălina Orian, colega mea de la Editura Quarto și cea pe care o consider prietenă. Mădălina este una dintre persoanele pe care nu ai cum să nu le adori de cum interacționezi prima oară cu ele. Delicată și blândă, dar cu o forță interioară de nedescris, este una dintre persoanele care mă inspiră și mă motivează constant.

Cartea „Blondă în acțiune” s-a lansat cu emoții și iubire

Emoțiile au fost pe măsura evenimentului. Am avut surpriza plăcută că au participat o mulțime de oameni, având în vedere că îmi făceam griji că nu va veni aproape nimeni. Și, alături de persoanele care au venit de prin lume și au vorbit în cadrul lansării, alături de familie, prieteni și cunoștințele apropiate care au venit, am avut bucuria de a vedea prezente și fețe necunoscute, oameni pe care nu îi cunosc și pe care atunci îi văzusem pentru prima oară. Evenimentul în sine a fost o bucurie pentru mine, și mai mare mi-a fost bucuria să descopăr că mulți oameni au venit să vadă despre ce este vorba, să mă susțină și să descopere povestea mea.

În urma evenimentului, am spus că, dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt cum m-am simțit după lansare, aș spune, simplu, iubită. Exact asta este ceea ce am simțit la eveniment și după, multă iubire. Și nu a fost doar părerea mea, ci și persoanele care au participat au fost de părere că am adunat în jurul meu oameni care mă iubesc și care îmi apreciază munca.

Faptul că au venit atâtea persoane, din oraș și din afara lui, pentru mine a fost o dovadă clară de iubire și de susținere. Și pentru asta le sunt recunoscătoare tuturor! M-am încărcat pozitiv, cu sentimente bune, cu multă iubire și încredere în cadrul acestei lansări.

În plus, cum a observat Mirela, am adunat la această lansare nu mai puțin de patru edituri: Editura Quarto, Editura Petale Scrise, Editura Mysterio și Editura Literpress Publishing. Și, cum a spus Mirela chiar în cadrul lansării, când a realizat că sunt prezenți oameni de la cele patru edituri, toți au venit acolo din iubire pentru mine. Editura Quarto a fost reprezentată de Mirela și Bogdan, în calitate de directori ai editurii și de editor, respectiv designer ai cărții mele.

Editura Petale Scrise a fost reprezentată de Alina, în calitate de director al editurii, care a venit ca prietenă a mea și ca fost colaborator, dat fiind faptul că, de la înființarea editurii și până toamna trecută, am lucrat la această edituri. Tot de la Editura Petale Scrise, a fost prezent Brunno, ca autor și prieten.

Din partea Editurii Mysterio a venit Ioana, director al editurii, în calitate de prietenă și de autoare ale cărei cărți le corectez. Cu Editura Mysterio colaborez încă de la înființarea ei.

Editura Literpress Publishing a avut-o ca reprezentantă pe Nicoleta Zetoca, ea venind atât în calitate de prietenă, cât și oficial, ca redactor al site-ului Literatura pe Tocuri. Pe această cale, țin să le mulțumesc pentru prezență și susținere!

De asemenea, îi mulțumesc lui Angi, fotografa care a acceptat să participe la eveniment și să îl imortalizeze. Pozele au ieșit deosebit de frumos, iar în acest sens, vă las pe voi să vă convingeți, pentru că le atașez în galeria de mai jos.

Gânduri la finalul lansării cărții „Blondă în acțiune”

M-am simțit copleșită de emoții, bucurie și iubire și recunosc din toată inima că a meritat fiecare emoție și fiecare gram de oboseală de după lansare. A fost o bucurie să am atâția oameni dragi alături, să îi cunosc și dincolo de ecrane pe cei pe care încă nu-i știam decât online, să îi revăd pe alții, pe care tot prin intermediul internetului i-am cunoscut inițial.

Tuturor celor care mi-au fost alături, fie cu prezența fizică, fie doar cu gândul, le mulțumesc! Sunteți cu toții deosebiți pentru mine și îi sunt recunoscătoare Universului că m-a înconjurat cu atât de mulți oameni minunați și cu atâta iubire!

 

Articolul a apărut inițial pe site-ul Eva Anca Hamza, unde poți vedea și poze de la eveniment. 

About Eva

Iubitoare de scris și citit, mi-am găsit menirea în viață abia când fiica mea avea doi ani. De atunci, pasiunea a început să se îmbine cu munca și invers, ajungând în prezent să îmi iubesc ocupația și să lucrez doar ceea ce îmi face plăcere.

View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici