Ardealul pamant romanesc – Milton G. Lehrer

Ardealul pamant romanesc
CLICK pe carte!

 

An aparitie: 2018

Autor: Milton G. Lehrer

Categoria: Istoria Romanilor

Dimensiuni: B

Editie: Necartonata

Editura: LIBRIS EDITORIAL

Format: 200×130 mm

Nr. pagini: 452

 

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

O carte care se bazeaza pe documente aflate in arhivele Vaticanului, Vienei si Budapestei , mai greu de accesat azi.

O lectură necesară oricărui iubitor de adevăr istoric și național.

Ardealul, pamant romanesc” este un dar adus istoriei și culturii naționale. Este un discurs pertinent, bazat pe veridicitatea sutelor de documente istorice culese din arhivele naționale și străine, cu o finalizare corectă și obiectivă a ceea ce reprezintă Transilvania prin prisma populației și istoriei ce o definște.

Initiativa aparitiei unei noi editii a acestei carti exceptionale – Ardealul pamant romanesc – intr-o editura care se consacra, tot mai mult, in peisajul culturii nationale are o semnificatie profunda in anul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri.

Moment astral in istoria Romaniei, Unirea de la 1 Decembrie 1918 a schimbat destinul unui popor si a unei natiuni, in pofida vicisitudinilor istoriei.

Validitatea istorica a lucrarii data de acest autor american, Milton G. Lehrer, in contextul anului 1944, (atunci cand a aparut prima editie in limba romana) este bazata pe o documentare si o viziune care evidentiaza, fara dubii, primatul existentei romanilor in spatiul de civilizatie pe care il revendica adversarii adevarului istoric. […]

La 100 de ani de la Marea Unire, iata ca LIBRIS, a carui deviza este „Respect pentru oameni si carti ”, se incumeta sa reediteze aceasta carte ca pe un pretios dar adus istoriei si culturii nationale.

Reeditarea cartii lui Milton G. Lehrer emotioneaza prin tabloul istoric pe care ni-l infatiseaza autorul american si in acelasi timp ne indeamna la pietate in memoria generatiei care ne-a daruit o Romanie intregita.

„Mesajul acestei carti poate insemna si apelul la Renasterea Romaniei in plina epoca de concurenta globala.” ~ General-maior (ret.), dr. Boris Popescu, din Cuvant inainte

***

„Cartea de fata este traducerea in limba romana a ultimelor doua parti din lucrarea Le probleme transylvain vu par un americain, avand ca subtitlu La Transylvanie – terre roumaine.

Prima parte, in care ma ocup de Transilvania inainte de navalirea ungurilor si in care expun, pe baza celor mai noi cercetari si descoperiri, teoria continuitatii daco-romane pe teritoriul Transilvaniei, apare astfel numai in editia franceza. Tin sa precizez ca lucrarea a fost terminata inainte de evenimentele de la 23 August 1944. Climatul politic al vremii in care ea a fost scrisa nu m-a impiedicat insa sa dezvalui opiniei publice din Occident aspectul real al asa-numitului arbitraj de la Viena, act arbitrar, inechitabil si apolitic, impus cu violenta de cei doi comparsi, Ducele si Fuhrerul, care au crezut ca Europa culturii milenare a cazut atat de jos, incat destinele ei pot fi scrise de doi aventurieri, erijati in conducatori. Dictatele impuse de dictatori au avut dintotdeauna soarta fauritorilor lor. Nimic nu se poate cladi intr-adevar pe violenta, dupa cum nimic nu se poate cladi pe nisip: nici dictaturi si nici dictate.” ~ Milton G. Lehrer

Pamant romanesc
CLICK pe carte!

***

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici