Arta de a fi fericit într-o lume zbuciumată
Dalai Lama, Howard C. Cutler

 

Arta de a fi fericit
CLICK pe carte

Autor: Dalai Lama, Howard C. Cutler
Traducător: Dana Ligia Ilin
Editura: Humanitas
Titlu original: The art of happiness in a troubled world
Pagini: 412
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea

 

DESCRIERE

„Scopul vieţii noastre este căutarea fericirii“, spunea Sanctitatea Sa Dalai Lama.

Dar cum putem ajunge la o viaţă împlinită într-o lume dominată de suferinţă, violenţă, rasism, naţionalism, prejudecăţi, singurătate?

Arta de a fi fericit într-o lume zbuciumată încearcă să găsească soluţii la această dilemă, împletind preceptele filozofiei budiste cu psihologia şi psihiatria modernă.

În întâlnirile dintre dr Howard Cutler şi Dalai Lama, tonul e mereu pozitiv, proaspăt şi plin de speranţă: orice greutate poate fi depăşită dacă abordăm lucrurile dintr-o perspectivă optimistă, dar realistă.

Prin empatie, solidaritate, restabilirea legăturilor cu semenii noştri şi înţelegerea valorilor comunităţii, ne regăsim pe noi înşine şi suntem fericiţi.

 

Dalai Lama
CLICK pe carte!

Sanctitatea Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama („Mare-Lama”), conducătorul spiritual al Tibetului (şi, până în martie 2011, şeful în exil al acestuia), s-a născut la 6 iulie 1935, în Tibet, ca fiu al unei familii de agricultori.

La doi ani, a fost recunoscut drept reîncarnarea celui de-al XIII-lea Dalai Lama.

Şi-a început educaţia monastică la şase ani şi şi-a absolvit studiile la douăzeci şi trei de ani, cu cel mai înalt calificativ.

În 1950, după invadarea, în 1949, de către chinezi a Tibetului, a fost chemat să-şi asume puterea politică. În 1954, poartă la Beijing convorbiri de pace cu autorităţile chineze. În 1959, în urma reprimării brutale a răscoalei naţionale tibetane de la Lhasa, Sanctitatea Sa e constrânsă să plece în exil. De atunci, trăieşte în nordul Indiei, la Dharamsala, sediul politic al administraţiei tibetane din exil.

În 1959, 1961 şi 1965, la apelul său personal, Adunarea Generală a ONU a adoptat trei rezoluţii în problema Tibetului.

În 1963, Sanctitatea Sa a prezentat un proiect de constituţie democratică pentru Tibet (Carta tibetanilor din exil, care consfinţeşte libertatea de exprimare, libertatea credinţei, de întrunire şi de mişcare).

În 1992, şi-a făcut cunoscută viziunea privind viitorul Tibet liber.

În septembrie 1987, a propus în faţa Congresului Statelor Unite ale Americii un plan de pace pentru Tibet (rămas fără răspuns din partea autorităţilor chineze).

În iunie 1988, a prezentat în faţa Parlamentului European propunerea începerii de tratative între chinezi şi tibetani, care să aibă drept scop crearea unei entităţi politice democratice autonome, legate de R. P. Chineză prin politica externă şi cea de apărare comună. Sanctitatea Sa Dalai Lama este un om al păcii.

În 1989, a primit, pentru lupta sa nonviolentă de eliberare a Tibetului, Premiul Nobel pentru Pace.

A fost, de asemenea, cel dintâi laureat al aceluiaşi premiu pentru grija manifestată faţă de problemele mondiale ale mediului.

A făcut călătorii în peste 60 de ţări de pe cele şase continente, s-a întâlnit cu preşedinţii, prim-miniştrii şi capetele încoronate ale marilor naţiuni ale lumii şi a purtat dialoguri cu conducătorii diferitelor religii şi cu mari oameni de ştiinţă.

Începând cu 1959, a primit peste optzeci de importante distincţii, premii şi doctorate onorifice, drept recunoaştere a mesajului său de pace, nonviolenţă şi înţelegere interreligioasă.

Este autorul a peste şaptezeci de cărţi, printre care:

  • The Art of Happiness,
  • Ethics for the New Millennium,
  • The Art of Happiness at Work,
  • Violence and Compassion: Dialogues on Life Today.
Howard C.Cutler
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici