Atractie si echilibru
Luna si Soarele, femininul si masculinul se afla in echilibru pe cer.  Luna este atrasa de Pamant dar nu cade, si nici Pamantul nu cade pe Soare, ramane fiecare in echilibru pe orbita sa.
Marul insa nu este in echilibru… 
Sa fie dragostea dintre oameni asemeni marului care cade pe Pamant? 
Marul nu are constienta caderii, el cade fara sa vrea, dar dragostea?
Este aceasta atractie benefica?
La atingerea pamantului marul se transforma?
Care este rezultatul acestei atractii?
Doar echilibrul?
Sau transformarea?
Sau ambele?
Cum definim echilibrul in relatii, in viata pe care o traim?
Acest echilibru are vreo legatura cu forta de atractie dintre oameni?
Ce se intampla cand fortele nu sunt egale?
Echilibrul se strica, cineva iubeste, da mai mult si pierde, iar din aceasta pierdere se naste respingerea, ura forta opusa iubirii, atractiei. Apoi din aceasta respingere se naste o alta atractie fata de o alta persoana, una care daruieste mai mult si ajuta sa se ajunga catre un alt echilibru dorit inca de la inceput.
Pana la urma echilibrul este relativ.
Relativ la persoana langa care ne aflam, pe pamantul careia stationam temporar. Transformarea este trecerea de la un echilibru relativ la altul, scopul fiind atingerea neatinsului.
Cheia ramanerii in echilibru absolut este curbura determinata de masa emotiilor traite de fiecare persoana in parte si de ce nu si reciproc. Cu cat ea este mai mare cu atat oamenii nu isi pierd echilibrul. Traiesc astfel in emotii pozitive, hranitoare si care nasc dorinta generarii altor emotii pozitive, si atunci cand nu sunt produse inca, se poate trai un pic in echilibru chiar si din amintirea lor.
Atragem ceea ce suntem si aceasta ne ajuta sa reflectam daca exista echilibru in noi insine. 
Deci dragostea este iubirea de sine reflectata? Da, asa cred, cred ca forta ei depinde de forta noastra interioara, si ca vom putea fi fericiti doar atunci cand noi vom fi in echilibru interior.
Atunci femininul si masculinul se vor uni, spatiul si timpul nu vor mai exista, totul va fi nimic si nimic va fi totul.

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici