Mihai Neamtu este nascut la 16 aprilie 1978 in Fagaras, judetul Brasov si este un scriitor, om politic si intelectual de dreapta din Romania.
A fondat Partidul Noua Republica si s-a inscris ulterior in Partidul National Liberal. M. Neamtu a absolvit studiile liceale la Arad (1992-1996), perioada in care a coordonat redactia revistei Laboremus.
(Reducerea nu mai este valabila)
Este licentiat in filosofie si teologie ortodoxa la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. A studiat de asemenea la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen (2000-2001), are un master la University of Durham din Marea Britanie si un doctorat in teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) cu o teza despre „The Nicene Christ and Desert Eschatology” (in anul 2008). La finele anului 2016, Mihai Neamtu a lansat volumul „Varstele Iubirii” care s-a bucurat de interesul unui public larg si de sustinerea multor personalitati culturale.
Un an mai tarziu, el a lansat platforma online a unei noi carti intitulate: „Fenomenul Trump. Cum a socat un businessman politica lumii?”.
De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe institutii academice si culturale si publicat studii, articole si recenzii in volume colective si reviste stiintifice din tara si strainatate.
Cea mai solicitata carte semnata Mihai Nemtu este „Varstele Iubirii”: „Pot spune ca Varstele Iubirii e o carte nascuta din suferinta. E scrisa cu sange, nu cu cerneala.”
Mihai Neamtu – Carti
In trei naratiuni comentate, Mihai Neamtu talcuieste misterul indragostirii, pasiunea romantica si experienta trecerii dincolo de moarte, prin iubire. Elogiind virtutile epistolarului, autorul crede ca dragostea infloreste in tihna gandului asternut pe hartie. Turul de forta se incheie printr-o critica severa a ideologiilor care, astazi, imputineaza barbatia si denatureaza feminitatea.
Redescoperind firescul, Varstele Iubirii te vindeca de scepticism si blazare. Mesajul e simplu: dincolo de esec, ignoranta sau frica, putem cunoaste, fiecare, dragostea cea dintai.
Cartea nu ascunde un manual, nici un tratat si cu atat mai putin un catehism sau un demers prozelitistic. Ea isi tine fagaduiala afisata pe coperta: un sir de dialoguri vii – chiar daca evident lucrate a posteriori – intre oameni care nu asupresc inteligenta cititorului cu imperative dogmatice, preferand sa‑si defineasca mult mai discret propriul credo, in normala desfasurare a drumului printre lecturi, experiente, pozitionari conceptuale si chestionari de sine. Oricine a reflectat, traind o cautare religioasa, ori a cautat raspunsuri la intrebarea „pe ce cale Il putem cunoaste mai bine pe Dumnezeu“ se va regasi aici, redescoperindu‑si simultan intuitiile si deceptiile, dar si momentele fericite sau temeiurile de acum asumate.
*
Pentru mai multe carti vezi si… Raftul de Carti.
Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.
- Pavel Corut – Romane Autobiografice [5/5 ] - 15 iulie 2022
- Pavel Corut – Romane de Dragoste si Poezii [4/5 ] - 8 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Arta Succesului [3/5 ] - 1 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Octogonul [2/5 ] - 24 iunie 2022
- Pavel Corut – Viata si opera literara [1/5 ] - 18 iunie 2022
- Expoziție de Carte veche la MNLR - 20 mai 2022
- Vorbim despre învățătura și practica Dzogchen - 12 mai 2022
- Secrete de Scriitor: Eva Anca Hamza - 20 aprilie 2022
- Lansare de carte – Actorie sau magie - 8 aprilie 2022
- Eveniment – Muzeul National al Literaturii Romane - 1 aprilie 2022