Mihai Neamtu este nascut la 16 aprilie 1978 in Fagaras, judetul Brasov si este un scriitor, om politic si intelectual de dreapta din Romania.

A fondat Partidul Noua Republica si s-a inscris ulterior in Partidul National Liberal. M. Neamtu a absolvit studiile liceale la Arad (1992-1996), perioada in care a coordonat redactia revistei Laboremus.

(Reducerea nu mai este valabila)

Este licentiat in filosofie si teologie ortodoxa la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. A studiat de asemenea la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen (2000-2001), are un master la University of Durham din Marea Britanie si un doctorat in teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) cu o teza despre „The Nicene Christ and Desert Eschatology” (in anul 2008). La finele anului 2016, Mihai Neamtu a lansat volumul „Varstele Iubirii” care s-a bucurat de interesul unui public larg si de sustinerea multor personalitati culturale.

Un an mai tarziu, el a lansat platforma online a unei noi carti intitulate: „Fenomenul Trump. Cum a socat un businessman politica lumii?”.

De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe institutii academice si culturale si publicat studii, articole si recenzii in volume colective si reviste stiintifice din tara si strainatate.

Cea mai solicitata carte semnata Mihai Nemtu este „Varstele Iubirii”: „Pot spune ca Varstele Iubirii e o carte nascuta din suferinta. E scrisa cu sange, nu cu cerneala.”

Mihai Neamtu – Carti

mihai neamtu 1

Visul Romaniei Mari

Visul Romaniei Mari. Carturari, farisei si tarani de Mihai Neamtu
Nicio lege a predestinarii istorice nu spunea ca Marea Unire trebuia sa aiba loc. Cu toate acestea, „in chip aproape miraculos, se intregise tara si spre Rasarit, si spre Apus” (Neagu Djuvara). De ce s-au intamplat toate acestea? Pentru ca am avut lideri vizionari si eroi capabili sa actioneze in numele unui ideal: Romania Mare

 

 

mihai neamtu 2

Varstele Iubirii

In trei naratiuni comentate, Mihai Neamtu talcuieste misterul indragostirii, pasiunea romantica si experienta trecerii dincolo de moarte, prin iubire. Elogiind virtutile epistolarului, autorul crede ca dragostea infloreste in tihna gandului asternut pe hartie. Turul de forta se incheie printr-o critica severa a ideologiilor care, astazi, imputineaza barbatia si denatureaza feminitatea.
Redescoperind firescul, Varstele Iubirii te vindeca de scepticism si blazare. Mesajul e simplu: dincolo de esec, ignoranta sau frica, putem cunoaste, fiecare, dragostea cea dintai.

 

mihai neamtu 3

Credinta si Ratiune

Cartea nu ascunde un manual, nici un tratat si cu atat mai putin un catehism sau un demers prozelitistic. Ea isi tine fagaduiala afisata pe coperta: un sir de dialoguri vii – chiar daca evident lucrate a posteriori – intre oameni care nu asupresc inteligenta cititorului cu imperative dogmatice, preferand sa‑si defineasca mult mai discret propriul credo, in nor­mala desfasurare a drumului printre lecturi, experiente, pozitionari conceptuale si chestionari de sine. Oricine a reflectat, traind o ca­utare religioasa, ori a cautat raspunsuri la intrebarea „pe ce cale Il putem cunoaste mai bine pe Dumnezeu“ se va regasi aici, redescoperindu‑si simultan intuitiile si deceptiile, dar si momentele fericite sau temeiurile de acum asumate.

*

Pentru mai multe carti vezi si… Raftul de Carti.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici