O CARTE PE ZI

Aventurile lui Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle

Volumul 1                                                                             Volumul 2

Sherlock Holmes vol 1
CLICK pe carte!
Sherlock Holmes vol 2
CLICK pe carte!

Data apariției: iunie 2011
Autor: Arthur Conan Doyle
Traducător vol 1: Mihaela Şipoş
Traducător vol 2: Gabriel Mălăescu
Editura: Gramar, Mondoro
Titlu original: The Adventures of Sherlock Holmes
Pagini: 184
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartile (vol 1 si vol 2)

 

Descriere

Aventurile lui Sherlock Holmes (în engleză The Adventures of Sherlock Holmes) este o colecție de 12 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Cartea originală a fost ilustrată de Sidney Paget.

Acestea sunt primele povestiri scurte despre Sherlock Holmes. Ele au fost publicate inițial ca simple povestiri în revista Strand Magazine în perioada iulie 1891 – iunie 1892, apoi în volum, la 14 octombrie 1892, editat de George Newnes Ltd din Anglia într-un tiraj inițial de 14.500 exemplare. Cartea a fost publicată și în SUA la 15 octombrie 1892 de Editura Harper.

Arthur Conan Doyle

Născut în 1859 la Edinburgh, Arthur Conan Doyle îşi ia diploma de doctor şi porneşte, ca medic de bord, în călătorie în Africa şi în mările arctice. În 1879, când îşi scrie primul roman, îşi mai exercită încă profesia de doctor, dar, ulterior, odată cu succesul din 1887 al primului roman în care apărea Sherlock Holmes, Un studiu în roşu, autorul renunţă la cariera medicală. În 1902 primeşte ordinul de cavaler. Din 1918 şi până la moartea sa, în 1930, Sir Arthur Conan Doyle avea să se dedice unei serii de conferinţe dedicate spiritualismului şi avea să rămână unul dintre marii creatori de universuri literare.

A influenţat pe: Agatha Christie, Edgar Rice Burroughs, Gosho Aoyama, Gaston Leroux

A fost influenţat de: Edgar Allan Poe, Jules Verne, Robert Louis Stevenson

 

Volumul 1                                                                             Volumul 2

Sherlock Holmes vol 1
CLICK pe carte!
Sherlock Holmes vol 2
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici