„De la Baroc până la mai ieri”, expoziție de pictură la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București

Biblioteca Metropolitană
Biblioteca Metropolitană București (BMB)

 

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea online a expoziției de pictură ”De la Baroc până la mai ieri” a artistului Corneliu Vasilescu joi, 11 noiembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

Pictorul Corneliu Vasilescu, născut la 23 octombrie 1934 în oraşul Bârlad, a debutat la Iaşi în 1960. Între 1968 și 1974 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția pictură, la clasa Profesorului Gheorghe Șaru. Din 1983 a predat, ca profesor invitat, cursuri de compoziție și culoare la Universitatea din Darmstadt (Germania).

A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate. A fost recompensat cu prestigioase premii şi distincţii, dintre care amintim: Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici la Expoziția Bienală de la București în 1977, Premiul pentru pictură „N. Tonitza” al Uniunii Artiștilor Plastici în 1999, premiul Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova în 2000, Premiul pentru Tehnica Acuarelei UAP în 2001, Premiul pentru pictură „Lascăr Viorel” Piatra-Neamţ în 2003, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer în 2004 și Premiul de Excelenţă pentru Întreaga Activitate, UAP în 2011.

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artist și creațiile sale curatorii Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice, și Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de pictură, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri,  în perioada 11 noiembrie – 3 decembrie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, conform programului Artotecii BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare impuse în contextul epidemiologic actual (conform HG nr. 1130/22.10.2021).

 Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.

Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

 

CLICK pe carte pentru detalii

ioan bianu

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici