Bibliotecarii nu sunt șoareci de bibliotecă.

In zilele noastre, ei sunt profesioniști high-tech, o sursa de informații, și comunicatori inteligenti, ce te ajuta sa te arunci cu capul inainte, în oceanul de informațiilor disponibile în cărți și in înregistrările digitale.

Bibliotecarii sunt profesori, rezolvatori de probleme, inovatori, colaboratori, lideri și studenți in acelasi timp.

Deci, să ne bucurăm și să apreciem aceste citate celebre care descriu de ce bibliotecile și catalogarea importanților și bibliotecarilor și catalogatorilor sunt indispensabile (în nici o ordine calitativă).

28 Citate ce dovedesc ca Bibliotecarii nu sunt șoareci de bibliotecă

 

 1. Mereu mi-am imaginat că Paradisul va fi un fel de bibliotecă. ~ Jorge Luis Borges (1899-1986, scriitor argentinian)
 2. Nimic nu este mai plăcut decât explorarea unei biblioteci. ~ Walter Savage Landor (1775-1864, scriitor și poet englez)
 3. Bibliotecile stochează energia care alimentează imaginația. Ele deschid ferestre lumii și ne inspiră să explorăm, să realizăm și să contribuim la îmbunătățirea calității vieții noastre. ~ Sidney Sheldon (1917-2007, scriitor și producător american)
 4. Singurul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este locația bibliotecii. ~ Albert Einstein (1879-1955, fizician teoretician)
 5. Când aveți dubii, mergeți la bibliotecă. ~ J.K. Rowling (n. 1965. romanciera, scenarista și producătoare britanica, cunoscuta pentru scrierea seriei fanteziei Harry Potter)
 6. Bibliotecile greșite construiesc colecții, bibliotecile bune creează servicii, bibliotecile mari construiesc comunități. ~ R. David Lankes (profesor si director al Scolii de Biblioteca & informații Stiinta de la Universitatea din Carolina de Sud, președintele Follett la Dominicane Graduate School of Library & Information Science, și beneficiar al Bibliotecii Asociației Americane de 2016 Ken haycock Premiul pentru Promovarea Biblioteconomie)
 7. Am descoperit că cel mai valoros lucru din portofelul meu este cardul de bibliotecă. ~ Laura Bush (n. 1946. Bibliotecara și soția lui George W. Bush, al 43-lea Președinte al Statelor Unite)
 8. Bibliotecile erau pline de idei – probabil cele mai periculoase și mai puternice din toate armele. ~ Sarah J. Maas (născut în 1986, autoare fantezie americană) în romanul său „Tronul sticlei”.
 9. Bibliotecile îmi amintesc întotdeauna că există lucruri bune în această lume. ~ Lauren Ward (n. 1970. cântăreață și actriță americană)
 10. Tot ceea ce aveți nevoie pentru un viitor mai bun și pentru succes a fost deja scris. Si ghici ce? Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la bibliotecă. ~ Henri Frederic Amiel (1821-1881, filozof elvețian, poet și critic)
 11. Vrei arme? Suntem într-o bibliotecă. Cărțile sunt cea mai bună armă din lume. Camera asta e cel mai mare arsenal pe care l-am putea avea. Inarmati-va! ~ Russell T. Davies (fost scenarist și producător de televiziune din Marea Britanie) din seria science fiction Doctor Who.
 12. Distrugerea bibliotecilor în timpul unei recesiuni este asemănătoare cu tăierea spitalelor în timpul unei ciume. ~ Eleanor Crumblehulme (Asistent de bibliotecă, Universitatea British Columbia, Canada)
 13. Pentru a întreba de ce avem nevoie de biblioteci, atunci când există atât de multe informații disponibile în altă parte, este la fel de sensibil să întrebați dacă sunt necesare foi de parcurs acum când există atât de multe drumuri. ~ John Bing (1944-2014, scriitor norvegian și profesor de drept la Centrul Norvegian de Cercetare pentru Calculatoare și Drept)
 14. Oricare ar fi costul bibliotecilor noastre, prețul este ieftin în comparație cu cel al unei națiuni ignorante. ~ Walter Cronkite (1916-2009, jurnalist american de difuzare) – Asociația Americană de Biblioteci „Campania de schimbări a vieții în biblioteci”, 1995.
 15. Când trebuie să știți ceva si sa fiti siguri ca e corect, întrebați un bibliotecar. ~ Asociația Bibliotecilor Americane
 16. Google vă poate aduce înapoi 100.000 de răspunsuri, un bibliotecar vă poate aduce înapoi pe cel potrivit. ~ Neil Gaiman (n. 1960. Autor englez de ficțiune scurta, romane, cărți de benzi desenate, romane grafice, teatru audio și filme)
 17. Cel mai important bun al oricărei biblioteci se întoarce acasă noaptea – personalul bibliotecii. ~ Timothy Healy (1923-1992, fost președinte al Bibliotecii Publice din New York)
 18. În tsunami-ul non-stop al informațiilor globale, bibliotecarii ne furnizează flancuri și ne învață să înotăm. ~ Weeks of Linton (Washington Post Staff Writer) – Washington Post, 13 ianuarie 2001.
 19. Bibliotecarii sunt aproape întotdeauna foarte utili și adesea aproape absurd de informați. Aptitudinile lor sunt, probabil, foarte subestimate și în mare parte sub-angajate. ~ Charles Medawar (specialist în politica medicală și siguranța medicamentelor, director al unei mici unități din Londra, Social Audit Ltd) din Manualul de asistență socială pentru consumatori: Ghid pentru responsabilitățile sociale ale afacerilor față de consumator
 20. Bibliotecarii sunt precum ghizii de turism pentru toate cunoștințele. ~ Patrick Ness (1971, autor britanico-american, jurnalist, lector și scenarist)
 21. Bibliotecarii au fost întotdeauna printre cei mai atenți și mai buni oameni. Sunt profesori fără clasă. Acolo unde nu există biblioteci, nu este nici un progres. ~ Willard Scott (n. 1934. Prezentator american de meteo, autor, personalitate de televiziune, actor, clovn, comedian și radio)
 22. Este o concepție greșită si tristă că bibliotecarii verifică pur și simplu starea cărților în interior și în afara. Biblioteca este inima unei școli și fără un bibliotecar este doar o cochilie goală. ~ Jarrett J.Krosoczka (n. 1977. autor și ilustrator american)
 23. Clasificarea, definită pe larg, este un act de organizare a universului cunoașterii într-o ordine sistematică. A fost considerată cea mai fundamentală activitate a minții umane. ~ Lois Mai Chan (1934-2014, bibliotecar american, autor și profesor la Universitatea din Kentucky School of Library and Information Science, câștigător al diplomei Margaret Mann pentru contribuțiile sale la profesia de bibliotecă) în cartea Cataloging and Classification: O introducere.
 24. Catalogarea este un termen de modă veche pentru accesul la resurse și pentru serviciile de cercetare. Cu resurse din ce în ce mai accesibile și accesate electronic, descrierea și punctele de acces sunt esențiale pentru descoperirea și utilizarea de către studenți și facultati. ~ Jan Daniel (Colegiul Tehnic Greenville, Statele Unite ale Americii) în cartea „Studiul practicilor de catalogare emergente: utilizarea ADR de către bibliotecile academice”
 25. Calitatea catalogării necesită timp și bani. Fără un catalog bun, nu există bibliotecă. ~ Colin Bitter (Specialist de catalogare, Colegiul Westminster Choir din Rider University, Statele Unite) în cartea „Studiul practicilor de catalogare emergente: Utilizarea ADR de către bibliotecile academice”
 26. Tăierea bugetelor de catalogare și a sprijinului anual și avalansa de pensionari, afectează biblioteca pe termen lung și streseaza personalul care rămâne. Avem nevoie de timp și de resurse pentru a învăța noile modele și standarde în același timp în care ne facem munca de zi cu zi. Aceasta este o operație care durează acum mai mult – dar, pe termen lung, facem mai multe înregistrări. Noile modele de date legate au potențialul de a revoluționa serviciile și bibliotecile de informații pot oferi utilizatorilor lor și pot păstra ldaviibraries relevante într-un mediu din ce în ce mai mult bazat pe web. ~ Donna Frederick (Bibliotecara sectia Metadate, Universitatea din Saskatchewan, Canada) în cartea „Studiul practicilor emergente de catalogare: utilizarea ADR de către bibliotecile academice”
 27. Activitatea autorităților de calitate și atenția acordată muncii autorităților de către toți cei care lucrează în baza de date sunt esențiale pentru viitorul datelor legate de bibliotecă. ~ B. Iseminger (Bibliotecar al Bibliotecii de Muzică, Statele Unite ale Americii, Harvard University, Harvard), în cartea „Studiul practicilor de catalogare emergente: utilizarea ADR de către bibliotecile academice”
 28. Dacă doriți un viitor de biblioteci, acesta este în interiorul dvs., bibliotecarii. Dacă doriți o comunitate sănătoasă care să caute cunoștințe și caută o conversație informată, atunci să o susțineți dincolo de zidurile voastre. ~ R. David Lankes (profesor si director al Scolii de Biblioteca & informații Stiinta de la Universitatea din Carolina de Sud, președintele Follett la Dominicane Graduate School of Library & Information Science, și beneficiar al Bibliotecii Asociației Americane de 2016 Ken haycock Premiul pentru Promovarea Biblioteconomie)

***

REFERINȚE

http://libraryquotes.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Library_and_information_science/Selected_quote

https://en.wikipedia.org/wiki/Library

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:The_Wikipedia_Library/Quotes

https://www.buzzfeed.com/wordsbydan/28-quotes-about-libraries-on-photos-of-beautiful-l-b6bd

https://www.brainyquote.com/topics/librarian

http://www.quotegarden.com/libraries.html

https://bookriot.com/2018/03/08/library-quotes/

https://librarianshipstudies.blogspot.ro/2018/01/quotes-libraries-librarians.html

***

O CARTE PE ZI

Psihic si materie – Marie-Louise Von Franz

 

Psihic si materie
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici