Câinele din Baskerville. Valea terorii – O Carte pe Zi

0
295

Câinele din Baskerville. Valea terorii
Arthur Conan Doyle

Valea terorii
CLICK pe carte!

 

Data apariției: octombrie 2017
Dimensiuni: 11×18 cm
Tip copertă: Hardcover
Editura: RAO
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

Câinele din Baskerville, cel mai cunoscut roman din seria Aventurile lui Sherlock Holmes, a fost publicat pentru prima oară în foileton în anii 1901-1902, fiind inspirat de legendele povestite de jurnalistul Bertram Fletcher Robinson prietenului său, Arthur Conan Doyle.

Povestea debutează în regiunea Mlaștinilor Dartmoor din comitatul Devon, unde baronetul Sir Charles Baskerville este găsit zăcând mort printre arborii de tisă de pe domeniul său nobiliar.

În același timp, în zonă circulă legenda unui câine negru uriaș, care bântuie mlaștinile.

Suspectând că a avut loc o crimă, doctorul Mortimer călătorește la Londra pentru a cere ajutorul lui Sherlock Holmes în elucidarea acestui mister cu tentă supranaturală.

Cartea a cunoscut mai bine de douăzeci de adaptări pentru marele și micul ecran, iar, mai recent, Sherlock Holmes și doctorul Watson au devenit eroi de benzi desenate și de jocuri video.

Valea terorii este cel de-al patrulea și ultimul din seria de romane, avându-l ca protagonist pe genialul detectiv Sherlock Holmes, în care își face apariția și dușmanul său de moarte, maleficul profesor Moriarty.

 

Arthur Conan Doyle

Născut în 1859 la Edinburgh, Arthur Conan Doyle îşi ia diploma de doctor şi porneşte, ca medic de bord, în călătorie în Africa şi în mările arctice.

În 1879, când îşi scrie primul roman, îşi mai exercită încă profesia de doctor, dar, ulterior, odată cu succesul din 1887 al primului roman în care apărea Sherlock Holmes, Un studiu în roşu, autorul renunţă la cariera medicală.

În 1902 primeşte ordinul de cavaler. Din 1918 şi până la moartea sa, în 1930, Sir Arthur Conan Doyle avea să se dedice unei serii de conferinţe dedicate spiritualismului şi avea să rămână unul dintre marii creatori de universuri literare.

A influenţat pe: Agatha Christie, Edgar Rice Burroughs, Gosho Aoyama, Gaston Leroux

A fost influenţat de: Edgar Allan Poe, Jules Verne, Robert Louis Stevenson

 

Valea terorii
CLICK pe carte

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.