Caligrafia Iubirii – Ionel Simota

 

Caligrafia iubirii
CLICK pe carte!

 

An aparitie: 2015

Autor: Ionel Simota

Categoria: Poezie

Dimensiuni: A

Editie: Necartonata

Editura: MAGIC PRINT

Format: 15×19

Nr. pagini: 119

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

Caligrafia Iubirii

Iau in maini pleoapele luminii,
Ti le asez in dreptul sufletului,
Le respir in trupul cuvintelor ,
Apoi le cuibaresc in sarut .

Tin de mana surasul ,
Il imbrac in alb,
Il asez cu fata spre Dumnezeu ,
Apoi intind in el o pasare
Si o rog sa adoarma …

Ii spun povesti despre iarna…

Tu, o sa porti pe umeri iubire ,
Voalul poemelor se va naste in tine ,
Eu voi fi lumina subtire ,
De fericire vei fi lacrimi pline …

Apoi se va face dreptate,
Eu voi avea o privire de foc ,
Sufletul meu , in alt suflet va bate,
Eu,doar in tine am loc …

Mereu in tine ma-intorc…

 

Ionel Simota

„Ionel Simota vine in poezia romana cu o voce aparte, proaspata si inconfundabila.

De la un volum la altul poetul se reinventeaza prin ton, mesaj, viziune, constructie, rostire, si abordare intr-o arhitectura care-i poarta propria amprenta si matrice.

Un poet de factura intimista care se descopera pe sine in prefacerile metaforice ale versului.

E obsedat de cuvant, de semantica lui, de puterea de a acoperi sentimentul si trairea, intr-o caligrafie proprie, in destinul ce i-a fost harazit sau si l-a asumat.

Temele poetului sunt aceleasi in fiecare carte, ca intr-un veritabil catehism literar: pamantul, strabunii, familia, copilaria, timpul, iubirea, patria, istoria, cuvantul, poezia, limba romana, zborul, relatia cu divinitatea, anotimpurile, indoiala sau incertitudinea, ca universuri si stari ale rostului sau in lume.

Dedicat versului clasic, in care exceleaza, poezia lui are o muzicalitate interioara care se hraneste dintr-o prozodie specifica, ce-l situeaza la granita dintre traditie si modernitate.

Parca nascut pentru si intru poezie, poetul e aidoma unei santinele ce vegheaza frunza si iarba pamantului romanesc, spiritul national, iubirea ca sentiment generos al lumii, sub scutul versului care transcede spatiul si timpul.

Ionel Simota e un om cu sufletul in palma, ce umbla gol prin fata lumii, cu credinta ca cel mai frumos lucru de pe pamant este sa fii indragostit si aceasta nu e o slabiciune, ci puterea de a darui iubire si poezie.” ~ Doru Munteanu

Caligrafia Iubirii
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici