O antologie a poeziei saptezeciste din Basarabia

Caligrafii – Lucia Turcanu

 

Caligrafii
CLICK pe carte!

 

An aparitie: 2017

Autor: Lucia Turcanu

Categoria: Poezie

Colectie: Cartier Popular

Dimensiuni: B

Editie: Necartonata

Editura: CARTIER

Format: 200 x 130 mm

Nr. pagini: 208

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

Caligraf al peisajelor sufletesti„, poetul saptezecist purcede la metaforizarea discursului, gasind in acest procedeu o forma de libertate a exprimarii poetice.

Pentru a evita dialogul cu cenzura si pentru a nu se angaja social-politic, acesti poeti apeleaza la metafora ca forma de evazionism, dar si ca modalitate de innoire poetica si poietica, de readucere a esteticului in albia poeziei.

Marele risc al metaforizarii este insa excesul decorativ si pretiozitatea gratuita.

De multe ori, autorii «ochiului al treilea» cad in aceasta capcana, creeaza structuri rafinate, dar le lipseste suflul cu adevarat poetic, se diminueaza (pana la disparitie uneori) sensul din spatele metaforei frumoase, intrandu-se intr-un fel de alexandrinism liric.

~ Lucia Turcanu

caligrafii
CLICK pe carte!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici