Calul Pierdut – Poveste cu talc originara din China

„Ce pare a fi o binecuvântare poate fi un blestem, iar ce pare un blestem, poate fi o binecuvântare”.

Calul Pierdut – Poveste cu talc

Atunci cand…

o Binecuvantare poate fi un Blestem si un Blestem poate fi o Binecuvantare

 

Demult, într-un sat din nordul Chinei, trăia un om care avea un cal minunat. Aşa frumos era calul său, că oamenii veneau de la mari depărtări doar să-l admire. Îi spuneau mereu ce binecuvântat este că-l are.

– Se prea poate, răspundea el, dar ceea ce pare o binecuvântare poate fi și un blestem.

Într-o zi, calul a fugit. A dispărut pur şi simplu. Oamenii veneau acum să-l compătimească pentru ghinionul său.
– Așa o fi. Dar ce pare un blestem poate fi și o binecuvântare, spuse el.

Câteva săptămâni mai târziu, calul s-a întors. Și nu era singur. Îl urmau 21 de cai sălbatici. După legea pământului, aceștia deveneau proprietatea lui. Avea, acum, o mulțime de cai.

Vecinii veniră din nou să-l felicite pentru norocul ce dăduse peste el.
– Cu adevărat, ești binecuvântat!
– Se prea poate, dar ceea ce pare o binecuvântare poate fi și un blestem.

Imediat după aceea, fiul său, unicul său fiu, a-ncercat să călărească unul dintre caii sălbatici. Calul l-a azvârlit cât colo, iar acesta și-a rupt piciorul. Din nou sosiră vecinii, de data aceasta să-i spună ce rău le pare. Cu siguranță că trebuie să fi fost blestemat în vreun fel.
– Se prea poate, a răspuns el, dar ceea ce pare a fi un blestem poate fi și o binecuvântare.

O săptămână mai târziu, regele ținutului trecu prin sat, luând pe fiecare tânăr apt de luptă la război împotriva locuitorilor din nord. A fost un război îngrozitor. Toți cei plecați din sat au fost uciși. Doar fiul omului nostru a supraviețuit, datorită piciorului său rupt.

De atunci și până azi, în sat exista o vorbă:

„Ce pare a fi o binecuvântare poate fi un blestem, iar ce pare un blestem, poate fi o binecuvântare.”

Sursă: Regele-cerşetor şi secretul fericirii: Puterea vindecătoare a poveştilor/Joel Ben IZZY.- Bucureşti: Curtea Veche, 2013, pp. 21-22.

Da CLICK pe coperta pentru detalii despre carte!

Calul pierdut
CLICK pe coperta!

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici