Cartea intelepciunii
Ibn Arabi

 

An aparitie: 2017

Autor: Ibn Arabi

Categoria: Dezv Spirituala

Colectie: Intelepciunea inimii

Dimensiuni: B

Editie: Necartonata

Editura: HERALD

Format: 200×130

Nr. pagini: 272

Traducator: Ilie Iliescu

 

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

 

Sufismul este un curent dificil de rezumat intr-o formula, data fiind diversitatea de tendinte si pluralitatea factorilor spirituali si istorici care i-au determinat aparitia, accentuand sau defavorizand dezvoltarea sa.

El este inainte de toate o metoda de perfectionare interioara, de echilibru, o sursa de fervoare traita profund si autentic.

Considerat de unii drept o cale divergenta, paralela practicilor canonice, el este, inainte de toate, din punctul de vedere al lui Ibn ‘Arabi, demersul unei categorii de spirite privilegiate, insetate de Dumnezeu, dornice sa traiasca doar prin El si pentru El in cadrul legii Lui meditate, interiorizate, experimentate.

Sinteza pe care o reprezinta opera lui Ibn ‘Arabi este rezultatul unui permanent efort de a ingloba tendinte dintre cele mai diverse, unele dintre ele chiar divergente.

De aici si dificultatea criticii (mai ales musulmane) de a se raporta la ea cu obiectivitate, punctele de vedere fiind adesea contradictorii.

„Cartea a carei traducere integrala o prezentam acum are, in cadrul esoterismului islamic si in intregul univers traditional, o functiune de exceptie. Transmisa, cu acest titlu, «celui mai mare dintre Maestri» (al-Shaykh al-Akbar) prin Profetul insusi, ea contine o doctrina universala de o altitudine metafizica si de o amploare existentiala si ciclica fara pereche.”

~ Charles-André Gilis, Pref. la Le Livre des Chatons des Sagesse

Cuprins:

Cuvant-inainte
Ibn Arabī: viata si opera
Schita biografica

CARTEA INTELEPCIUNII
Despre Intelepciunea Divina in Cuvantul lui Adam
Despre Intelepciunea Inspiratiei divine in Cuvantul lui Set
Despre Intelepciunea Transcendentei in Cuvantul lui Noe
Despre Intelepciunea Sfanta in Cuvantul lui Enoh (Idrīs)
Despre Intelepciunea Iubirii inflacarate in Cuvantul lui Avraam
Despre Intelepciunea Adevarului in Cuvantul lui Isaac
Despre Inalta Intelepciune in Cuvantul lui Ismael
Despre Intelepciunea luminoasa in Cuvantul lui Iosif
Despre Intelepciunea Profetiei in Cuvantul lui Isus (Issā)
Despre Intelepciunea Beatitudinii milostive in Cuvantul lui Solomon
Despre Intelepciunea Sublima in Cuvantul lui Moise
Despre Intelepciunea Singularitatii in Cuvantul lui Muhammad

Glosar de termeni arabi

Bibliografie selectiva

Cartea intelepciunii
CLICK pe carte!

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici