Carti Preferate de Cititori la Carturesti

Ce mai citeste lumea?

„Cărțile par a fi cel mai minunat lucru făcut de o persoană, dar asta nu este adevărat. Fiecare citire a unei cărți este o colaborare între cititor și scriitor. Si, astfel se construieste povestea. Impreună.” ~ John Green

„Credem că principala noastră realizare este aceea de a fi făcut cititul „cool” din nou, punând la dispoziţia clienților noștri un loc cu adevărat prietenos unde să se întâlnească, să discute, să construiască proiecte și nu în ultimul rând să citească. Astfel, în aproape două decenii de experienţă, Cărtureşti a devenit şi un fel de „cool curator,” adăugând rafturilor sale tot felul de obiecte care ne fac viaţa mai frumoasă: accesorii de lectură sau de ceai, decoraţiuni, obiecte de design, gadgeturi şi produse ingenioase. Aşa am ajuns o destinaţie preferată pentru alegerea unui cadou deştept.”  – despre Carturesti.

Carti Preferate de Cititori

la Carturesti

1 – Printesa Urbana. Vacanta Pofticiosilor – Ioana Chicet-Macoveiciuc

„Vacanța Pofticioșilor“ e o carte plină-ochi de aventuri haioase și de lecții prețioase pe care Ema și Eric le învață despre sine călătorind prin lume. Copiii se vor distra grozav citind-o alături de părinții lor!

„Vacanța e mereu mare prilej de bucurie! Dar, uneori, ea vine și cu frici mai mari sau mai mici: teama de a pleca de acasă, frica de nou, teama de avion sau de a te pierde de mami, frica de întuneric, cea de străini, de uscătorul de mâini, de apa mării sau de mascote, de păianjeni sau de râme. Toate au motivele lor să apară și toate pot fi rezolvate cu răbdare și discuții potrivite, așa cum veți afla din paginile cărții. Distracție plăcută și vacanțe frumoase vă dorim!“ – Ioana Chicet-Macoveiciuc

2 – Winston – Misterul sardinei otravite Frauke Scheunemann

Șirul întâmplărilor detectivistice nu se termină niciodată pentru aristocraticul motan Winston. De data aceasta, el sacrifică totul în numele sfintei sardine în ulei, pe care un răufăcător a îndrăznit s-o pângărească, otrăvind-o. Una dintre victimele intoxicate este chiar eroul cu lăbuțe moi care, alături de Kira și prietenii săi, pornește pe urmele infractorilor. Ițele poveștii se încâlcesc din ce în ce mai tare, dar nodul cel mai important se leagă într-un restaurant cu specific italienesc. E hotărât să-și vâre mustățile simțitoare atât în bucătăria restaurantului, cât și în misiunea de salvare a semenilor săi.

3 – 12 Reguli de viata – Jordan B. Peterson

Jordan B. Peterson este unul dintre cei mai sclipitori gânditori ai momentului. Psihologul canadian a devenit în ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi văzut în peste 200 de prelegeri și interviuri, care adună mai bine de 30 de milioane de vizualizări; iar pe Twitter și Facebook este urmărit de 300 000 de oameni. Plin de umor și asociind în mod surprinzător adevăruri ale tradiției occidentale cu ultimele descoperiri din neuroștiințe, Peterson ne povestește despre homari și asertivitate, despre skateboarding și adevărații bărbați, despre Iadul ranchiunii și aroganței, dar și despre lumina pe care o poate aduce în viața noastră mângâierea unei pisici sau un moment de sinceritate față de sine – dar și față de apropiații noștri.

Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există totuși un sens ce așteptă să fie căutat. Într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată, cele 12 Reguli de viață oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.

4 – Jurnalul unui pusti vol.12. Escapada Jeff Kinney

Ca să scape de frig și de stresul cauzat de venirea sărbătorilor de iarnă, familia Heffley se hotărăște să plece într-o binemeritată vacanță pe o insulă tropicală, ca să se odihnească și să se relaxeze. Câteva zile în paradis ar trebui să facă minuni pentru Greg și familia lui istovită.

Dar familia Heffley află în curând că paradisul nu e tocmai ca în reclame. Insolație, toxiinfecție și gângănii veninoase amenință să le strice vacanța. Excursia lor poate fi salvată sau escapada lor pe insulă se va termina dezastruos?

5 – Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat – Steve Harvey

Steve Harvey a scris Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat (Act Like A Lady, Think Like A Man) ca un ghid care să le ajute pe femei să înțeleagă ce este în mintea unui bărbat atunci când le abordează și care sunt semnele prin care ele își pot da seama de intențiile acestuia.

Dacă sunteți într-o relație stabilă și doriți să primiți inelul, această carte este pentru dumneavoastră. Dacă sunteți căsătorită și vreți să recâștigați controlul și să vă consolidați legătura sau dacă v-ați săturat să fiți tratată ca o jucărie, puteți folosi această carte ca pe un instrument – să luați fiecare dintre principiile, regulile și ponturile din acest ghid practic și să le utilizați pentru a anticipa planul de joc al unui bărbat și pentru a riposta cu o ofensivă și o defensivă de neoprit.
Atenția unui bărbat se concentrează pe cine este el, cu ce se ocupă și cât de mult câștigă, până când are sentimentul că și-a îndeplinit misiunea. Iar până la îndeplinire, femeile au loc în viața lui doar într-o mică măsură.
Pentru ca o femeie să își expună condițiile în fața unui bărbat, trebuie mai întâi să își dea seama care sunt regulile ei. Trebuie să ia în considerare ce gen specific de bărbat caută (amuzant, muncitor, generos, etc), cum se așteaptă să fie curtată (telefoane, mesaje, întâlniri dese), la ce nivel de angajament se așteaptă, ce nivel de siguranță financiară se așteaptă, dacă dorește un bărbat care vrea copii și este orientat spre familie, dacă ar trebui să fie religios/spiritual, etc.

6 – Tu ai iubi un om ca tine? – Cristi Grosaru

Natura umana este facuta in asa fel incat sa caute. Sa caute ce nu are. De aceea alergam dupa persoane care nu ne vor si dupa lucruri care nu ne trebuie. Secretul este sa te opresti si sa te uiti la persoanele care te doresc si la lucrurile pe care le detii.

Renunta la a mai alerga! Renunta, ca sa poti deveni prezent! A renunta la oameni si lucruri care nu-ti apartin presupune, printre altele, descoperirea propriei persoane.
Ceea ce te leaga de aceste lucruri este doar atasamentul care-ti asigura o nevoie falsa de afectiune. De ce? Pentru ca tu ai nevoie de oameni si de lucruri, nicidecum de atasamente. Asa ca, renunta la toata aceasta alergatura ca sa poti deveni liber.

Si nu uita un lucru: esti tratat in functie de gradul de confort pe care-l oferi. Asa ca, nu te astepta ca oamenii din jurul tau sa-ti aplaude suferintele.

7 – 27 de pasi Tibi Useriu

„Lumea mă știe drept alergător de anduranță. Ce nu știe, însă, e povestea vieților mele paralele. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu și din a treia.

Vânat prin Interpol, am devenit client al unei pușcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerețe, închis complet singur între 4 ziduri albe, foarte groase.
Cei care au auzit de mine după ce am câștigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi în această carte povestea mea așa cum n-o știe și n-a auzit-o nimeni, niciodată. La fel și cei care, fără să fi întrebat înainte, m-au ales ca subiect al examenului de capacitate la limba română.” ~ Tibi Useriu

8 – Adevarul gol-golut Ioana Chicet-Macoveiciuc

Copiii pun adesea întrebări de genul: „Mami, de ce nu pot merge dezbrăcat pe stradă? Ce fac când un străin îmi oferă un biscuit? Am voie să nu-mi placă să fiu pupat sau îmbrățișat? Până când o să mă mai speli tu? De ce trebuie să închidem ușa la baie? Pot să te pup pe gură? Ce fac dacă mă pierd?“

Această carte jucăușă și extrem de necesară le va oferi copiilor și părinților răspunsuri la toate aceste dileme ale celor mici legate de propriul corp, intimitate, limite, siguranță, dar și de respectul față de corpul altora.
„Părinții care le vor citi această carte copiilor lor vor primi mesaje corecte și pline de semnificații cu privire la diferitele situații de risc cu care s-ar putea confrunta orice familie. Lucru la fel de important, Adevărul gol-goluț îi va ajuta să aibă o atitudine relaxată față de copii în astfel de situații. Pentru că este esențial să știm cu toții, și părinții, și copiii, că, oricât de imprevizibilă ar fi lumea în care îi creștem, există întotdeauna o soluție care să contribuie la protecția și siguranța lor.“ (Diana Stănculeanu, psihoterapeut)

9 – Homo deus Yuval Noah Harari

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo deus ne arată încotro ne îndreptăm.

De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: războiul, foametea şi molimele. În secolul XX, a reuşit să le rezolve în mare măsură. Războiul nu mai are aceeaşi putere de distrugere: în prezent numărul celor care se sinucid e mai mare decît al celor morţi în conflicte armate. Foametea dispare: oamenii suferă mai degrabă din cauza obezităţii decît din cauza malnutriţiei. Molimele nu mai fac ravagii: mai mulţi oameni mor de bătrîneţe decît în urma bolilor infecţioase. Ce anume va lua însă locul războiului, foametei şi molimelor în agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi înşine, ce scopuri ne vom stabili? Yuval Noah Harari explorează proiectele, visurile şi coşmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va încerca să devină asemenea zeilor, învingînd moartea şi creînd viaţa artificială. Este chiar următorul stadiu al evoluţiei – Homo deus.

10 – Uciderea Comandorului. Volumul I Haruki Murakami

Un roman despre singurătate, război şi artă, o carte uimitoare a unuia dintre cei mai mari scriitori contemporani, dar şi un omagiu adus Marelui Gatsby.

Un pictor în vîrstă de treizeci și șase de ani de-abia divorțat se mută într-o casă singuratică și izolată de oraș, pe vîrful unui munte, pe care i-o încredințează un amic, fiul celebrului pictor nihonga Tomohiko Amada. Boemă, cu grădină și-n mijlocul pădurii, casa pare locul ideal ca tînărul pictor să o ia de la capăt, nefăcînd altceva decît să picteze și încercînd să lase în urmă criza de inspirație. Numai că, la scurtă vreme după ce hotărăște să renunțe la tablourile pe care le pictează pentru bani, primește în schimbul unei sume uriașe o comandă de portret din partea unui personaj misterios. Acesta din urmă se conturează ca o apariție deloc întîmplătoare în viața pictorului. Așa cum nu pare să fie întîmplător nici momentul cînd pictorul găsește, înfășurat în hîrtie și ascuns privirii tuturor, un tablou straniu aparținînd stăpînului casei, înfățișînd scene bizare inspirate din opera lui Mozart, Don Giovanni.

***

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

2 COMENTARII

  1. Ce top interesant. Și în vârf se află o carte pentru copii. 🙂
    Homo Deus este pe lista mea de citit. Mai am câteva, pe noptieră, de terminat, și apoi o să mă îndrept spre acest autor.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici