Citatele Motivationale. 20 Carti spre beneficiul tau.

Ce legatura este intre tine si citatele motivationale?
Incearca sa faci o cautare cu Google pentru „inspirational quotes”.
Eu am facut-o.
De curiozitate.
Am fost șocata când am văzut cifra de 19.700.000.
Si… mi-am spus filozofand… „vorbitorii de engleza sunt categoric interesati de vorbe intelepte”.
Dupa care am vrut sa vad cum stau vorbitorii de romana la capitolul citate.
Ei bine… nici rezultatul de 3.520.000 nu e mai prejos, mai ales daca ne gandim la procentul vorbitorilor de romana fata de cel de engleza.
Ba… cu mandrie nationala… as spune ca e chiar superior.
Dar chiar daca ne uitam la cifrele pentru engleza, sau la cele pentru romana, nu putem sa nu observam importanța pe care oamenii o acordă citatelor, în special a celor care sunt motivaționale.
În primul rând, majoritatea acestor citate sunt spuse de oameni care au atins anumite „înălțimi” în viața lor.
Acest lucru ne oferă mai multe motive să credem și să acceptam citatele motivationale.
Chiar dacă, uneori, mesajele din Citatele Motivationale pot fi dificil de aplicat în viața de zi cu zi.
Cauza principală a tuturor lucrurilor din această lume este gândul nostru (Puterea Gandului. Esti Creatorul Realitatii Tale?).
Când citești citatele motivationale, se produce o schimbare imediată în procesul tău de gândire.
Acest lucru te ajuta să redirecționezi energiile spre o cale pozitivă, care iti aduce mai multe beneficii în viață.
Citatele motivationale iti surprind mintea subconștientă.
Mintea subconstienta este mintea creativa.
Deci, atunci când este umpluta cu comenzi pozitive, va aduce o schimbare generală în personalitatea ta.
Probabil ca… Dacă faci un studiu aprofundat despre citatele motivationale, vei vedea ca ele nu au fost create in urma unui proces elaborat, ci… s-au „materializat” accidental.
Marii lideri și vizionari pun experiența lor de viață in cuvinte.
Iar, aceste cuvinte sunt preluate de urmasii acestora.
Preluate si pastrate precum o bijuterie rara este pastrata.
O bijuterie ce poate fi comparata cu o lumina îndrumătoare.
Si oare… unde poate fi pastrata o asemenea bijuterie rara?
Unde in alt loc decat intr-o carte?
Sa recunoastem… o carte este ea insasi o bijuterie.
Nestemata.
20 Carti spre Beneficiul tau
cu si despre Citatele Motivationale
1 – Dictionar de Citate si Locutiuni Straine – Barbu Marian
Lucrarea reprezinta o reeditare a Dictionarului de citate si locutiuni straine al lui Barbu Marian, aparut in sase editii succesive, prima in 1915 si ultima in 1929.
Pentru aceasta forma, revizuita, imbogatita si adaugita cu citate si locutiuni spaniole, a fost folosit manuscrisul pregatit de autor in intentia de a da el insusi tiparului o noua editie, dar moartea l -a impiedicat s-o faca.
Dictionarul reuneste, sub denumirea generica de „citat“, maxime, sentinte, aforisme, cugetari, Citatele Motivationale literare culese din operele unor mari scriitori, poeti, filosofi, oameni ilustri antici (greci, latini) si moderni (francezi, italieni, germani, englezi, spanioli), precum si locutiuni specifice acestor limbi, dar folosite, oral sau scris, in limba romana. Ordonate pe capitole, in original si in traducere, citatele si locutiunile sunt insotite de numele autorului, titlul si anul aparitiei operei, pasajul, si acolo unde a fost nevoie, de un comentariu.
2 – Iarta si uita. Elibereaza-te de manie – Editura Helen Exley
Aceasta carte face parte din colectia Carti in dar a editurii Helen Exley.
„Te iert“ sunt doua cuvinte extraordinar de puternice.
„Iertarea iti da, in sfarsit, mult asteptata permisiune, energia si libertatea de a merge inainte.“
„A ierta inseamna a elibera un detinut si a descoperi ca acel detinut esti chiar tu.“
Extraordinara colectie de citate ne ajuta sa ne recapatam viata.
3 – In cautarea Perfectiunii – O.P. Ghai
In cautarea perfectiunii este o bogata colectie de mesaje referitoare la spiritualitate alese din texte apartinand diferitelor traditii spirituale, precum si observatii si citate din sfinti, poeti si filosofi. Aceasta carte pune accentul pe adevarul exprimat simplu, cel mai des in forma poetica. Adevaruri care nu pot fi formulate simplu, pot fi totusi intelese pe deplin. Intelegerea deplina cere ca ele sa fie recunoscute cu inima. Nu se obtine prin asocierea unor piese disparate de catre intelect. Acesta este motivul pentru care intelepciunea isi gaseste cel mai des expresie nu in expuneri savante, ci in forma poeziei sau a cantecului.
Citatele Motivationale
4 – Cartea Comorilor Mele Sublime – Loredana Pulpan
Agenda pentru femei, format A6, cu aforisme, citate si idei forta structurate pe mai multe categorii.
Data aparitiei: Decembrie 2016
Format: 105×156
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 224
5 – Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur (eBook) – Protosinghel Teodosie Paraschiv
Cu toate ca stiinta si tehnica au avansat intr-un mod pe care oamenii de acum saisprezece secole nici nu si-l puteau imagina, suntem tot mai instrainati unii de altii, mai putin liberi si tot mai bolnavi, atat trupeste, cat si sufleteste. Sfantul Ioan Gura de Aur ne vine in ajutor cu scrierile sale si ne indruma cum sa depasim stresul si cum sa traim o existenta plina de sens. Chiar daca viata este o lupta, ea poate fi dusa in liniste. Un adevarat manual de dezvoltare personala si duhovniceasca pentru oricine il deschide, volumul de fata contine 927 de citate, grupate in peste 300 de teme, constituind si un instrument de lucru pentru preoti, in activitatea lor pastoral‑misionara, iar pentru studentii teologi, in studiu si cercetare. (Citatele Motivationale)
6 – Intelepciunea araba. De la preislam la hispano-arabi (eBook) – Grete Tartler
Grete Tartler compune un tablou complex al intelepciunii arabe pe baza unor texte de facturi diferite: texte cu caracter sapiential, meditatii, alegorii filosofice si religioase, povestiri cu talc, cele mai multe facand parte din domeniul literaturii arabe clasice – cu exceptia unora scrise de ganditori citati de obicei in randul filosofilor, teologilor sau istoricilor. Dintre aceste texte fundamentale pentru studiul culturii preislamice si islamice de limba araba, unele apar pentru prima data in limba romana. Intr-o lume in care identitatea era data de masura slefuirii literare a limbii arabe, cautarea intelepciunii presupunea esentializare si o crestere spirituala indemnand la depasirea granitelor regionale, nationale sau continentale. Putem descifra azi in oglinda acelor vremi signatura mobilitatii si a dialogului intre culturi.
Grete Tartler, scriitoare, traducatoare, orientalista. Profesor asociat la Universitatea Bucuresti. Dintre traducerile recente: Ibn Ḥazm al-Andalusī, Colierul porumbitei (2011), Carmen Sylva, Mite Kremnitz, Astra. Roman epistolar (2011), Goethe, Poezii (2013). Dintre studiile si volumele recent publicate: Orientul lui Goethe, „Rumänisches Goethe-Jahrbuch“, 1, 2011; Islam, repere culturale. Proba Orientului (2012).
7 – Vitamine duhovnicesti pentru inimile ranite, Vol. 2 – Anthony M. Corianis
De-a lungul unui an, Vitaminele duhovnicesti iti propun o pagina pentru fiecare zi, in care afli ce sfinti se pomenesc in ziua respectiva si cine au fost ei, dupa care ai la indemana o „pastila de intelepciune” care sa-ti inspire ziua: o istorioara cu talc, un fragment din opera vreunui Sfant Parinte, un fapt real trait de personalitati din trecut sau din prezent, o pilda din Pateric sau vreun citat filosofic ori literar.
Scurtele lecturi zilnice din paginile acestei carti ofera un prilej rapid si eficient de imbogatire a vietii duhovnicesti. Dumnezeu nu-ti cere sa fii erou, nici sa-I daruiesti ceea ce nu esti in stare, ci iti cere doar sa primesti ca El sa-ti fie aproape. Vrea sa-ti binecuvanteze fiecare clipa a vietii, sa-ti mangaie fiecare incercare, sa-ti lumineze fiecare pas…
Foloseste aceasta carte si daruieste-I lui Dumnezeu cinci minute din timpul tau pentru a citi pagina inchinata zilei respective. Fii convins ca, in schimb, Dumnezeu iti va darui intreaga zi!
8 – Motive pentru a Zambi – Zig Ziglar
Incurajari si inspiratie pentru calatoria pe valurile vietii.
Cartea lui Zig Ziglar, Motive pentru a zambi, face parte din colectia Carti-Cheie a editurii Curtea Veche si iti ofera sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care iti fac ziua mai buna, precum si citate pline de talc ale unor personalitati din diverse domenii. Toate acestea te vor ajuta sa ai o viziune optimista asupra vietii si a relatiilor dintre oameni, necesara pentru implinirea personala si atingerea scopurilor propuse. Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvant bun, de sustinere, pentru a putea trece peste dificultatile cotidiene.
Cartea de fata reprezinta ajutorul spiritual de care ai nevoie pentru a te confrunta plin de seninatate cu propria existenta, deoarece transforma intelepciunea, rabdarea si umorul in aliati de nadejde pentru invingerea adversitatilor.
Zig Ziglar iti impartaseste atat propriile experiente, cat si pe cele ale altora, oferindu-ti exemple menite sa te motiveze si sa te inspire in toate aspectele vietii. Povestile emotionante despre oameni care au depasit handicapuri si dezavantaje sau care au intrecut orice asteptari in domenii din care fusesera initial exclusi ne invata adevarate lectii de viata, determinandu-ne sa revenim la ele iar si iar, pentru ca mai apoi sa le transmitem si altora, care sa le descopere, la randul lor. Nu conteaza nici de unde incepi si nici macar evenimentele prin care treci in drumul tau. Important este sa perseverezi si sa nu incetezi niciodata sa ai incredere in tine. Citatele Motivationale.
9 – Cele mai frumoase citate – Alice Nastase Buciuta
„Am adunat in volumul de fata citate nu neaparat celebre, ci nespus de frumoase. Am redesenat alfabetul literar al catorva scriitori, cuprinzand in definitii simple cuvinte a caror intalnire te bucura si te innobileaza, fraze memorabile pe care am fi vrut sa le spunem noi insine. Dar pentru ca asta nu se mai poate schimba, putem macar sa le invatam pe de rost si sa le folosim din cand in cand, ca sa parem mai profunzi, mai culti sau mai nostimi decat suntem in realitate.”
„Toti suntem nemuritori. Dar trebuie sa murim intai. (Mircea Eliade)
10 – Kafka instant – Zaza Burciuladze
Kafka instant a lui Zaza Burciuladze este o culegere de halucinatii, un narcocomics alcatuit din citate, imagini si continuari ale discutiilor lui Venecika Erofeev cu ingerii, din care reiese ca durata creatiei e limitata, descompunerea e vesnica, dar aceasta nu inseamna nicidecum ca disperarea nu inveseleste sufletul autorului si pe cel al cititorului.
11 – Ceai Fierbinte Cu Lamaie Si Miere – Catherine Devrye
Sunteţi atât de ocupaţi să alergaţi în cerc încât nu aveţi timp să faceţi o pauză pentru a vă gândi ce încercaţi să realizaţi pe plan profesional şi personal? Catherine Devrye, renumit expert motivaţional, vă îndrumă cum să procedaţi pentru ca viaţa dumneavoastră personală şi profesională să fie mai bogată şi mai eficientă. Autoarea a recurs la citatele motivationale simple, uşor de reţinut, pentru a vă încuraja să vă reîmprospătaţi modul de gândire, provocându-vă să priviţi lucrurile din altă perspectivă. Atât dumneavoastră, cât şi organizaţia dumneavoastră veţi avea beneficii şi veţi fi motivaţi pe termen lung în urma citirii acestei cărţi.
12 – Valori personale … pentru viata !
Aceasta colectie de citate ale marilor ganditori ai lumii este despre integritate, adevar, corectitudine si incredere. Puternic si profund – vorbeste pentru noi toti.
13 – 365 de zile pline de iubire
O culegere superb ilustrata care include cele mai frumoase citate despre dragoste apartinand celor mai mari scriitori ai lumii – cate un citat pentru fiecare zi. Un calendar care uneste 365 de citate de dragoste din toate colturile lumii care te poate invata sensul si expresiile adevarate ale iubirii. „In dragoste, atunci cand unul incaseaza un pumn, celuilalt ii dau lacrimile” iata esenta iubirii, a relatiilor, si a acestui calendar superb.
14 – Dicționar de înțelepciune – Victor Duta
Dicționar de înțelepciune: aforisme, maxime, proverbe, citate, expresii celebre, personalități, legende.
Carte de cultură generală, utilă elevilor și studenților.
Scopul acestei lucrări este de a prezența cititorilor o carte de cultură generală conținând aforisme, maxime, proverbe și zicători, legende și mituri, mari personalități, pentru părinți și copii, elevi, studenți și oameni politici.
15 – Cele mai amuzante vorbe de duh ale actorilor – Jean Claude Brialy
Actorul nu mai e de mult doar suma unor identităţi preluate. Oricât ar fi de tentantă imaginea cuiva care îşi duce viaţa îmbrăcând şi dezbrăcând hainele unor personaje, realitatea o contrazice. În afara garderobei şi a cabinei de machiaj, actorul are, ca fiecare dintre noi, preferinţe şi antipatii, tandreţuri şi resentimente, fobii şi plăceri. În plus, mulţi actori excelează în arta vorbelor cu percuţie ironică, prin care încondeiază şi biciuiesc strîmbătăţile din jur. Şi nu sunt rare cazurile când, lăsând colegialitatea deoparte, oamenii de pe scenă sau de pe ecran devin casanţi, sardonici şi necruţători la adresa propriei bresle. Jean-Claude Brialy, cunoscător intim al lumii actoriceşti, strânge în volumul de faţă câteva sute de ziceri efervescente, care fac deliciul celor care admiră şi practică umorul de calitate. Robin Williams şi Marlène Jobert, Mel Brooks şi Elizabeth Taylor, Groucho Marx şi Arletty sunt doar câteva dintre numele celor care se prezintă la banchet gata să toarne şampania ironiei în cupe.
16 – Ghidul leneșului. Mic tratat pentru leneși rafinați – Tom Hodgkinson
Tom Hodgkinson continua ceea ce a facut mereu, adica editeaza reviste, scrie articole, da petreceri si va sugereaza sa o luati cu binisorul intr-o lume obsedata de munca: „Am incercat sa creez un soi de canon alcatuit din pasaje cu indemn la lenevie si pentru asta am explorat filozofia, literatura, poezia si istoria ultimelor trei milenii. Dr. Johnson, Byron, Coleridge, Bertrand Russell, Oscar Wilde, Nietzsche, John Lennon, toti acesti practicanti de seama au stat la baza conceptului despre arta de a lenevi.“
17 – Oscar Wilde pentru blazați. 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum – Allan Percy
Scriitor, poet, dramaturg, critic profund al societății și al vremurilor sale, hedonist sensibil în fața frumuseții – acesta a fost Oscar Wilde, un bărbat majestuos ca un păun regal, condamnat la infernul de a trăi într-o epoca în care adevărul lui trebuia să rămână ascuns. Un rebel dăruit simțurilor sale, care intona un cânt al visurilor impotriva ipocriziei, un imn al iubirii pentru artă și pentru propria artă, exultând de libertate… Câteva note si Citatele Motivationale care ajung astăzi până la noi cu dulceața ambroziei.
Autorul prezentului volum a extras 99 de perle din înțelepciunea acestui autor faimos, pentru a ne învăța că frumusețea, atât cea interioară, cât și cea exterioară, este facută pentru a ne bucura de ea, iar dacă ne refuzăm pasiunile și bucuria, este ca și când ne-am smulge aripile, iar visurile sunt făcute pentru a fi trăite.
18 – Umorul oamenilor celebri – Adriana Lazarescu
Un zbenghi de inteligenta transpare din antologia de anecdote pe care ne-o propune Adriana Lazarescu, intr-o selectie si prelucrare ce-i apartin.
Lucrarea are nu numai darul sa deconecteze, pentru ca vorbele de duh, spontanele linii piezise ale dialogurilor transeaza mai totdeauna marile si micile intamplari ale vietii in favoarea omului de spirit. Umorul, zice autoarea, este un remediu salutar in momentele in care individul nu participa activ la viata. Mai toti oamenii de geniu, ne reaminteste Adriana Lazarescu in cuvantul introductiv, din pricina inaltelor preocupari, au avut slabiciunea de a fi distrati in viata zilnica, comportarea lor, in familie sau in societate, s-a abatut neindoios de la regulile generale, starnind, nu de putine ori, rasul celor din jur, nu zeflemitor, ci binevoitor, nu malitios, ci inocent.
De fapt, aceste zbenghiuri de inteligenta ale Umorul oamenilor celebri dau piper intamplarilor daruind savoare lecturii, diversitatea lor capatand unitate. Unitatea jocurilor de artificii care coloreaza cerul recreatiilor lumii cand titanii care au vegheat peste adanci focuri isi dezmortesc oasele si zambesc cu ingaduinta catre muritori. Antologia Adrianei Lazarescu este un frumos zbenghi de inteligenta pe strapontina unei incruntate biblioteci.
19 – Din înţelepciunea lui Tyrion Lannister – George R.R. Martin
Scund și la obiect. Așa e Tyrion. S-au adunat aici cele mai haioase, cele mai barbare și cele mai înțelepte vorbe ale acestui mic Machiavelli, piticul cu un creier cât o planetă și o inimă de aur învechit…
„Somnul face bine. Cărțile fac și mai bine.“
Gânduri si Citatele Motivationale alese din cărțile seriei Cântec de gheaţă şi foc, ecranizate în faimosul serial HBO Urzeala tronurilor
20 – Lecţii de optimism pentru cei hotărâţi să fie fericiţi – Jean Paul Guedj
Această carte este ea însăşi o lecţie despre fericire, care se învaţă foarte uşor, plecând de la principiul că fiecare avem în noi forţe pozitive ce aşteaptă doar momentul de a se manifesta, iar acest lucru se întâmplă dacă le descoperim, le conştientizăm şi lucrăm cu ele.
Lecţii de optimism este organizată pe 14 teme, de la cele mai simple şi comune până la cele mai serioase, de la umor la muncă şi la plăcerea simţurilor, trecând prin arta de a trăi cu ceilalţi, beneficiile râsului, curajul de a-ţi depăşi fricile, capacitatea de a crea etc.
Fiecare capitol conţine:
• Un text explicativ care se referă la tema anunţată în titlu: iubire, plăcerea de a munci, vacanţă şi timp liber, creaţie etc.
• Citate din autori celebri, exemple, formule inedite.
• Sfaturi practice şi teste.
Această carte se adresează tuturor acelora care sunt interesaţi de evoluţie personală!
JEAN-PAUL GUEDJ este coach şi, de peste 30 de ani, consultant în comunicare şi management în companii de stat şi private. A conceput şi a ţinut cursul Négocier avec succès, care s-a bucurat de popularitate, fiind urmat de peste 20 000 de persoane, şi care s-a transformat într-o carte cu acelaşi titlu.
Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.
Daca iti plac Citatele Motivationale… vezi si Articolul 17 Carti scrise de Scriitori din Tari Exotice
- Pavel Corut – Romane Autobiografice [5/5 ] - 15 iulie 2022
- Pavel Corut – Romane de Dragoste si Poezii [4/5 ] - 8 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Arta Succesului [3/5 ] - 1 iulie 2022
- Pavel Corut – Seria Octogonul [2/5 ] - 24 iunie 2022
- Pavel Corut – Viata si opera literara [1/5 ] - 18 iunie 2022
- Expoziție de Carte veche la MNLR - 20 mai 2022
- Vorbim despre învățătura și practica Dzogchen - 12 mai 2022
- Secrete de Scriitor: Eva Anca Hamza - 20 aprilie 2022
- Lansare de carte – Actorie sau magie - 8 aprilie 2022
- Eveniment – Muzeul National al Literaturii Romane - 1 aprilie 2022