Ce este VALOAREA?

0
Ce este VALOAREA?

Se intampla deseori sa privim in interiorul nostru, intrebarea este cat de adanc?

Ce descoperim acolo?

Acolo este inima pe care majoritatea o asociaza cu iubirea.

Expresiile „te iubesc din inima” si „te iubesc din suflet” sunt echivalente?

Sufletul si inima sunt in acelasi loc?

Atunci cand spui „TE IUBESC”, sufletul tau, la ce se refera: la dorintele, nevoile pe care ti le satisface cealalta persoana, la ceea ce simti in raport cu valorile sale interioare, exterioare, sau la totul privit ca ansamblu?

Frumusetea exterioara a oamenilor este o valoare, singura, ea ne incanta privirile, natura insa prin frumusetea si maretia ei nu numai ca ne incanta dar ne si hraneste sufletul.

Exista oameni frumosi in exterior dar care nu isi ating perfectiunea, refuzand sa-si umple golul interior, sa-si dezvolte valorile interioare.

Frumuseta interioara este de neegalat si nepieritoare, ea este masura valorilor noastre cele mai de pret, unele innascute, altele dobandite prin efortul, propria sarguinta: bunatatea, sinceritatea,  inteligenta, toleranta, compasiunea, empatia, loialitatea, respectul, demnitatea, autenticitatea, libertatea, dezvolarea profesionala, naturaletea, reciprocitatea, etc.

Cand suntem tristi medicamentul care sigur ne va readuce zambetul este recunoasterea propriei noastre valori.

Daca iubesti oamenii si ii vezi in intuneric, adu-le aminte de ceva prin care ei vor simti aprecierea propriei lor valori si declikul se va produce: le va readuce increderea de sine, le va readuce fericire.

Valoarea intotdeauna creaza valoare.

Francois Rabelais spunea ca „Valorezi atât cât te apreciezi”,

iar Albert Einstein ca  „Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească.”

Si concluzia mea este ca ” Fericirea este un schimb de valori”.

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici