„Ce inseamna pentru tine scrisul?”

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 3-a

Hmm…

Intotdeauna scrisul a insemnat comunicarea fara blocaje dintre mine si interlocutorii mei.

Categoric sunt o persoana care se exprima mult mai bine in scris decat verbal.

Nu ca as avea vreun motiv “audio” de ingrijorare, dar de cate ori am o conversatie sau vreau sa-mi expun punctul de vedere, conversatie de care evident sunt foarte mandra la momentul respectiv, imi dau seama dupa cateva zile ca adevaratele replici si comentarii care ar fi lasat pe oricine cu “gura cascata” de-abia atunci imi ating portiunea de creier care foloseste exprimarea verbala.

In clipa in care am hotarat sa devin scriitor inainte de a-mi da demisia din meseria de inginer, am considerat scrisul ca fiind o unealta prin care as fi putut sa transmit cititorilor multiplele cunostiinte castigate pe parcursul a aproape jumatate de secol.

Prin definitie, sunt o  autodidacta si recunosc ca imi place sa ma scufund in texte stravechi, in manuscrise codate, in fel de fel de domenii, care mai de care mai interesant.

Se pare ca asta este ceea ce-mi trebuie ca sa functionez la parametrii maximi.

De fapt… cred ca-mi lipsesc vremurile din adolescenta, cand, ca sa imi ridic nivelul adrenalinei din corp, ma declarasem un fel de SuperMan care era cu ochii in patru in incercarea de a-si ajuta semenii mai oropsiti; mai ales cand era vorba de o lupta de strada.

De la intelepciunea varstei posedate in prezent, se pare ca luptele si artele martiale care candva imi erau tare dragi, nu imi mai acopera nivelul de emotii necesare.

Si ce credeti?

Am studiat pana cand am avut o revelatie si am gasit un super inlocuitor… scrisul.

Ce inseamna pentru mine scrisul?

mc-simon-scriitor11

Adrenalina.

Credeti cumva ca nu este excitant sa scrii?

Ba bine ca nu!

Pare de necrezut dar… niciodata nu am fost in stare mai alerta ca acum.

Fiind ceea ce in limba engleza se numeste un “serial procrastinator”, nivelul adrenalinei se ridica la maxim in incercarea de a termina o carte intr-o zi… si asta pentru ca din, sa zicem, 30 de zile alocate acestui proces, 29 de zile reusesc sa planific si sa replanific cate pagini ar trebui sa scriu zilnic astfel incat cartea sa fie gata in fix o luna.

Evident… ultima planificare cuprinde toate paginile necesare, repartizate pe parcursul unei zile.

Credeti-ma… asta DA adrenalina!

De la Cititor la Scriitor

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 3-a

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

2 COMENTARII

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici