Ce simti cand scrii?

Ce simti cand scrii

Ce simti cand scrii

 

Ce simt atunci cand scriu este „cel putin” ceea ce ar trebui sa-l determin sa simta si pe acela care va citi ceea ce eu am scris.

Aici intervine si maiestria care se castiga in timp, sau care pentru unii este ceva innascut: jocul de cuvinte, modul in care reusesti din cuvinte sa nasti imagini, emotii si sentimente.

Cand scriu vad intai cu ochii mintii fiecare obiect, oamenii, trasaturile lor, florile, copacii, etc., apoi simt culoarea, mirosul,  gustul, simt timbrul vocii, bataile inimii si apoi ma joc cu cuvintele cele care au fost „create la inceput”.

Atunci cand scriu simt admiratia, afectiunea, bucuria, frica, implicarea, increderea, indoiala, mirarea, neimplicarea, neincrederea, supararea, tristetea, iubirea, ura personajelor pe care le descriu, simt emotiile intiparite pe fata lor, gesturile lor generate de aceste emotii, si incerc sa le descriu cat mai bine astfel incat reconstructia lor in mintea si imaginatia cititorului sa se faca cat mai bine si cat mai usor.

Cateodata simt o usurare exprimand ceea ce am trait in momentele triste, alteori simt exaltare, fericire, bucurie descriind momentele frumoase. Ma simt mandra atunci cand creez un personaj, un peisaj frumos. Retraiesc sentimente de nostalgie, melancolie din vechi amintiri transpuse in povesti noi.

Cand scriu cu alte cuvinte simt ca traiesc prin mine si retraiesc prin personajele mele, iar „Scris, cuvântul redevine gând.- Costel Zagan”.

Si de ce nu…. in modestia care ma caracterizeaza, pot sa spun ca ma simt in echivalenta cu Creatorul.

De la Cititor la Scriitor

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici