Mai mult decât Amânarea sau Lipsa Muzei: Ce te impiedica sa scrii?

 

Mai mult decât Amânarea sau Lipsa Muzei: Ce te impiedica sa scrii? Daca citești aceste rânduri inseamnă că îți dorești să scrii mai mult. Sunt șanse să te afli într-una din cele două poziții: dorești să scrii în fiecare zi, dar nu o faci sau… scrii, dar nu la fel de mult sau cât de des dorești.

Ce te impiedica sa scrii?

Dacă te afli în oricare dintre aceste poziții, nu ești singur. Chiar și unii dintre cei mai de succes scriitori din lume s-au confruntat cu aceeași problemă.

Există două lucruri care sunt, de obicei, descrise ca motiv pentru acest lucru. Blocajul inspirațional sau lipsa Muzei și/sau amânarea din partea scriitorului.

Dar când te gândești la acești doi vinovați, devine curând evident că nu acestea sunt, de fapt, motivele.

Sunt doar scuze.

cum sa scriem bine
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Amânarea si blocajul inspirațional al scriitorului provin din frică și lene. Te temi de pagina goală și/sau nu știi cum sau unde să începi să scrii ceva. Sau, pur și simplu, ești prea leneș să stai jos și să scrii. Adevarul doare, nu-i așa?

În plus, folosirea acestor două scuze nu este deloc utilă pentru că nu îți vor rezolva problema.

Deci, dacă dorești să transformi lucrurile în jur și să devii un scriitor prolific, mai întâi trebuie să știi exact care este problema ta.

 

 

Ce te impiedica sa scrii in fiecare zi?

 

Îți propun să faci următorii trei pași pentru a te reîntoarce către scrierea zilnică.

1.

Ia un caiet și un stilou (asa ca fapt divers, personal ador stilourile 🙂 ) și pune pe hârtie motivele și scopurile pe care le ai ca să scrii. Evident ca poti folosi și un pix, daca asa preferi. Sau un creion, dacă simți nevoia să ștergi și să rescrii la un moment dat. Poți fi descriptivă pe cât dorești. Spune ce vrei să faci și nu-ți fie teamă că cineva îți va pune note ca la școală.

  • Vrei să faci content pentru bloguri, vrei să scrii cărți electronice sau… poate visezi să scrii/publici romane?
  • Unde vrei să scrii?
  • Cât de des?
  • Scrii mai întâi manual sau lucrezi direct la tastatură?
  • Cât vrei să câștigi?
  • Câte cărți/articole vrei să scrii în fiecare an?

Asigura-te că scrii tot ceea ce dorești să obții. Construiește-ți o viziune clară asupra ta ca scriitor de succes. Include o cronologie a momentului în care dorești să obții totul.

 

Manual de scriere
CLICK pe carte pentru detalii

2.

Acum scrie ce activități faci în momentele în care nu scrii. Nu lăsa nimic deoparte. Include ceea ce faci în fiecare dimineață, după-amiaza și seara, precum și timpul alocat călătoriilor și pauzelor de prânz, atât în timpul săptămânii cât și în weekend.

Apoi, uita-te la lista ta și vezi cât timp petreci făcând lucruri neesențiale în detrimentul scrisului.

Următorul pas… întreabă-te de ce? De ce sunt aceste lucruri atât de importante? Fii cinstit. De ce pui toate aceste lucruri înaintea scrierii?

 

3.

Întreabă-te ce poți face pentru a scrie în fiecare zi? Toți avem timp să scriem, chiar dacă ne mințim că nu este așa. Este doar o chestiune de a face scrisul prioritatea ta în loc de a-l transforma într-un hobby part-time.

Ce lucruri neesențiale poți să le ștergeți din lista activităților de zi cu zi?

De asemenea, uite-te la alte lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să începi să scrii zilnic:

 • Participă la un curs de scris
 • Modifica-ți dieta (ajută-ți, astfel, creativitatea și motivația)
 • Practică exercițiile fizice
 • Meditează

Lucrurile pe care le poți face pentru a te ajuta să scrii mai mult nu pot fi legate de scris. Trebuie să te simți minunat să faci lucruri minunate și să fii la cel mai înalt nivel de sănătate fizică si psihică (o dietă sănătoasă și exerciții fizice). De asemenea, ai nevoie de timp pentru a te gândi.

 

Încearcă acum.

Sa Trezesti scriitorul
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Stai jos, pune hârtia și stiloul și… începe interogatoriul. Dacă ești cinstit până la capăt, răspunsul va fi extrem de revelator. Probabil vei descoperi lucruri pe care nu le-ai mai observat până acum.

Poate chiar vei descoperi adevăruri despre tine pe care nu le-ai conștientizat niciodată până acum.

Ai nevoie de un plan.

Începe cu numărul 1 de mai sus și, prin procesul de 3 etape, construiește-ți drumul pentru a scrie în fiecare zi.

 

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

2 COMENTARII

 1. am observat ca in ultima perioada m-am organizat bine, am scris constant. doar weekendurile le pastrez pentru mine, daca nu reusesc sa programez din timpul saptamanii, zic pas scrisului. dar in rest, pot spune ca sunt mandra de mine 😀

  • Felicitari, Gabriela! Blogul tau este tot timpul pus la punct, iar articolele tale sunt foarte interesante. Esti o fericita ca poti sa-ti pastrezi weekendurile doar pentru tine. Avand un job destul de solicitant in timpul saptamanii, eu mai mult in weekend reusesc sa scriu. Dar, recunosc, sunt foarte multumita.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici