Clarvedere
O zi de primavara ploioasa. Maria se opreste pe strada la cativa metri de un copac a carui culoare maro-rosiateca o determina sa ii faca o fotografie. Vrea sa se convinga ca ceea ce i se pare ca vede este adevarat. Tulpina acestuia este brazdata de mici sfere verzi sau i se pare?
In autobuz se aseaza pe locurile libere din spate. Incearca sa mareasca fotografia, desprinzandu-se de ceea ce se intampla in jurul ei.
– Pot sa ma asez langa dumneavoastra? o face sa tresara glasul unui barbat mic de statura, in varsta, cu ochelari.
Fata ridica privirea si ii face loc. Langa ea sunt doua scaune libere.
– Sunteti in zodia Balantei? o intreba domnul un pic cam indraznet.
Fata ridica capul uitandu-se un pic stramb, apoi continua sa butoneze pe telefon.
– Aveti un frate cam neascultator, si sunteti la inceput de drum, decizia ati luat-o destul de greu si dupa ceva ani.
Maria puse telefonul in geanta si se muta pe scaunul de langa batranul nesuferit.
– Raspunsul este da.
– Da la prima intrebare, domnisoara draga?
– Da si atat.
– Sunt IOAN, preot si stiu multe lucruri, intelese si neintelese. Si sunt zodia Varsator, asta ca tot am inceput asa discutia.
– Am avut si eu un prieten in zodia Varsator, un prieten la care am tinut mult.
– Si de ce nu ati ramas impreuna?
Fata se incrunta si se retrase pe fostul ei scaun.
– Vezi, zambi preotul, tocmai gestul acesta indica de ce. Pentru ca ti-a fost frica. Noi oamenii pierdem foarte multe lucruri din cauza fricii. Acolo unde exista frica si indoiala nu exista DUMNEZEU. Nu este necesar sa crezi in EL ca sa devii curajoasa. Cand vrei sa atingi pacea, acel echilibru interior lupti cu tine si il castigi. Este prea greu? Daca luptai erati impreuna acum si erai fericita. Dar nu ti-ai folosit clarvederea.
– Ce clarvedere? se prefacu Maria ca nu intelege.
– Ei cum, nu stii, ba stii, este al treilea ochi…si ii puse mana pe frunte. Aici…vezi ca acum stii?
Fata se ridica pregatindu-se sa coboare.
– Mai este ceva, se grabi preotul sa spuna. Pestera ta este acolo la Manastirea Derveni. Acolo trebuie sa te duci si sa devii preoteasa.
– Sanatate, IOAN! Multumesc si o zi magica iti urez! Cunosc lacasul, este locul unde se zice ca a trait si crestinat sf. Apostol Andrei, ocrotitorul tarii noastre. Decebal si Traian au fost si ei acolo…sper ca voi ajunge si eu in Dobrogea.

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici