Astăzi, am cautat pentru tine informatii utile. Mai exact… am gasit un anunt. Biblioteca Metropolitana Bucuresti organizeaza un Concurs de Creație Literară dedicat seniorilor bucureșteni.

Concurs de Creație Literară dedicat seniorilor bucureșteni.

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) organizează un Concurs de creație literară adresat seniorilor bucureșteni, cu tema „Timpul”.

Perioada de desfășurare a concursului: 01 aprilie 2021 – 30 septembrie 2021.

Acest demers își propune să încurajeze creația literară în rândurile persoanelor vârstnice, talentate, cu reale înclinații către scris, fie proză (nuvelă, eseu, memorialistică), fie creație poetică. Proiectul are ca scop încurajarea persoanelor de vârsta a treia, care pot împărtăși generațiilor tinere talentul scriitoricesc, imaginația și dragostea față de literatură și poezie.

 

Anuntul partial este preluat de pe  site-ul Bibliotecii Metropolitane. Te invit sa il citesti integral, AICI.

 

(Gasesti și alte informații utile în categoria Breaking News)

Scriitori notorii
CLICK pe carte pentru detalii

Noutatea cartii 100 de scriitori notorii ai lumii consta in faptul ca ii propune cititorului o calatorie in labirintul sinuos, uneori obscur, al vietilor sentimentale, profesionale si de creatie ale marilor scriitori. Datele din viata si activitatea maestrilor scrisului, prezentarea sumara a operelor si descrierea creatiilor celor mai valoroase vor constitui cu certitudine o sursa documentara pentru toti cititorii interesati de tezaurul literar universal.

Valorile spirituale ale umanitatii si-au gasit oglindirea maxima in capodoperele literare, create din antichitate pana in prezent. Rapsozi si carturari, dramaturgi si romancieri, poeti si teoreticieni si-au adus contributia la edificarea tezaurului universal. Antici si moderni, englezi si francezi, latinoamcricani si orientali, scriitorii adevarati au intrat in eternitate prin capodoperele create.

Ei trebuie sa fie cunoscuti nu doar de eruditi si specialisti, ci si de publicul larg. Personalitatile remarcabile, venerate sau hulite de epoca lor. merita respectul si admiratia noastra, deoarece au trait si au murit creand, iar creatia este valoarea suprema a vietii omenesti.

Intelegand ca proiectul 1000 de scriitori ai lumii este greu de realizat, ne-am limitat la elaborarea unei lucrari de proportii mai modeste – 100 de scriitori ai lumii, incluzand in volum figurile cele mai reprezentative ale diferitor epoci, tari si curente literare. Selectia a fost efectuata in baza a doua criterii: valoarea incontestabila a operei scriitorului sau spiritul novator al acesteia. – Ala Bujor

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici