Conferința „Cartea soldatului” și premiera documentarului Cartea Soldatului/Soldier’s Book, la Palatul Suțu
Joi 11 oct. 18:30 – 19:30

Palatul Suţu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167, Romania

Cartea Soldatului
Click pe imagine pentru a merge direct pe site-ul MuzeulBucurestiului.ro

 

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită în ziua de joi, 11 octombrie 2018, ora 18.30, la Conferința „Cartea soldatului”,susținută de Doina Ruști și la premiera documentarului Cartea Soldatului/Soldier’s Book, realizat de Doina Ruști și Marius Doinici.

Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin

Cartea soldatului

Anul 1918. Un bărbat este prizonier într-un lagăr din Severin. Dar acest lucru pare să nu-l intereseze. Îndrăgostit de Ana, își notează întâlnirile, sentimentele și dorințele. Dar și numele altor 40 de femei pe care le-a iubit. Cartea pe marginea căreia s-a hotărât să țină un jurnal este, desigur, un roman de dragoste.

Povestea unei cărți supraviețuitoare a fost făcută film de Doina Ruști și Marius Donici, în complicitate cu ANR. MNIR și prin contribuția substanțială a istoricilor Alina Pavelescu, Cristina Păiușan-Nuică, Cornel Ilie, Manuel Stănescu, Șerban Pavelescu, Simona Preda, Cristian Anița, Liviu Vișan, Flavius Roaită.

Proiecția integrală a filmului (30 de minute) este însoțită de comentariile autorilor.

DOINA RUŞTI, scriitoare de top a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multi-premiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008), Manuscrisul fanariot (2015), Lizoanca (2009), Zogru (2006) și Mâța Vinerii (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Pagină web: http://doinarusti.ro

Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Palatului Suțu, în termen de 30 de zile.

Următoarele conferințe de la Palatul Suțu:

Joi, 18 octombrie 2018, ora 18.30, Conferința „’Arheologii’ vizuale în arta premodernă: istoria în fărâme”, susținută de Simona Drăgan. Coordonator: Cătălin D. Constantin.

Joi, 25 octombrie 2018, ora 18.30, Conferința de joi, „Mistere în pictura lui Theodor Aman”, susținută de Greta Șuteu, Muzeograf – Muzeul Municipiului București.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București

Nota: Anuntul este preluat de pe MuzeulBucurestiului.ro

 Alte carti scrise de Doina Rusti

 

 

Mata Vinerii
CLICK pe carte
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!

 

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici