Cum alegem un manual de caligrafie?

stiluri de caligrafie
Specialiștii în domeniu sunt de acord că cea mai bună metodă de a învăța caligrafia este să ne înscriem la cursuri sau workshop-uri conduse de un caligraf experimentat, sau să frecventăm grupuri de alți pasionați ai acestei arte.

În orașele mai ale țării, liceele sau facultățile de artă pot organiza periodic cursuri private de caligrafie, dacă se strâng destui doritori.

O variantă modernă de a frecventa cursuri de caligrafie este cea online, a grupurilor virtuale, în care un caligraf cu experiență le dă feedback în direct începătorilor, pe baza evoluției fiecăruia.

Deși este posibil să învățăm arta caligrafiei doar cu ajutorul unui manual, de multe ori este frustrant când pur și simplu nu reușim să scriem exact ca în carte și nu știm unde greșim.

O carte ne poate ajuta să facem primii pași în caligrafie, însă nu poate înlocui demonstrația directă a unui expert despre cum se trag liniile din condei și feedback-ul dat tehnicii noastre de ținere a stiloului în mână și scriere, căci dacă primele deprinderi sunt eronate, le vom repeta la nesfârșit fără să ne dăm seama, afectând astfel, în mod negativ, dezvoltarea competențelor noastre în caligrafie.

Dacă alegem să cumpărăm un manual de caligrafie, cel mai bine ar fi să răsfoim puțin cartea înainte, să ne familiarizăm cu stilul de predare și să analizăm, la prima vedere, desenele și imaginile îndrumătoare.

Când comandăm online un pachet sau un ghid de caligrafie, de cele mai multe ori nu ni se arată pagini din interiorul cărții și nu putem judeca decât după aspectul copertei și, eventual, după scurta descriere a cuprinsului, făcută de către autor.

Înainte de a comanda manualul, este recomandat să căutăm, în mediul virtual, cât mai multe opinii referitoare la cartea respectivă, atât din partea specialiștilor, cât și din partea altor pasionați de caligrafie, care-și exprimă părerile, de regulă, pe forum-uri.

 

Scrierea Caligrafica
CLICK pe imagine daca doresti mai multe informatii despre carte! Eu am achizitionat-o deja 🙂

***

Nota: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca “un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici