Cum Incepem? (Doza de Caligrafie)

0
418

Cum incepem?

arta caligrafiei - cum incepem
Arta de a scrie frumos implică expresivitate, talent, pace şi armonie interioară, precum şi simt estetic.

Procesul învățării acestei arte ca şi hobby implică folosirea unor cunoștințe tehnice, dezvoltarea transpunerii pe hârtie şi lucrul cu materialul.

Scrierea dezvoltată prin caligrafie este fluidă, spontană şi poate fi dezvoltată ca şi business prin crearea de noi stiluri specifice felicitărilor, invitaţiilor de nuntă, design de logo-uri şi materiale comemorative.

După ce asimilam această artă, putem aduce noi propuneri de îmbunătățire a fonturilor şi logo-urilor folosite în publicitate sau chiar în filme.

Fiecare lecţie de practică a caligrafiei presupune experimentarea de stiluri diverse de scriere ale alfabetului.

Aspectul scrierii este influenţat de modalitatea de folosire a stiloului special, de calitatea hârtiei, culoarea şi calitatea cernelii folosite şi de asemeni, de grosimea şi unghiul vârfului peniţei.

Cărțile şi materialele necesare practicări acestui hobby sunt ușor de obţinut şi există magazine virtuale dedicate artei de unde se pot procura cele necesare.

Cel mai important articol este stiloul cu rezervor. Acest tip de stilou este folosit şi în  scrierea şcolarilor, însă în arta caligrafiei atenţia se îndreaptă către caracteristicile peniţei stiloului care conferă un stil aparte de scris.

Este vorba mai exact de grosimea peniței, de cantitatea de cerneală pe care o lasă pe hârtie în urma scrierii.

Cerneala folosită în caligrafie este diferită de cea chinezeasca din comerţ, în sensul ca este mai calitativă şi uşor mai vâscoasă. Se găseşte la galeriile de artă din oraş sau pe site-urile de specialitate, de obicei inclusă în pachetele pentru începători.

Peniţa stiloului caligrafic trebuie tocită puţin (prin exerciţiu) înainte de începerea scrierii caligrafice şi periodic necesită ascuţire şi polizare fină.

Pare dificilă la început caligrafierea cu astfel de stilouri, un profesor experimentat alături fiind de mare ajutor pentru primele lecţii.

Un aspect foarte important al scrierii este fineţea apăsării peniţei pe foaia de scris.

Aşadar, blândeţe şi delicateţe în scriere! În caz contrat, urmele de cerneală lăsate de peniţă pe hârtie sunt prea groase.

Tipul hârtiei reprezintă de asemeni un detaliu important, orice mică denivelare pe suprafaţa acesteia îngreunând scrierea pentru începători.

Hârtia pentru caligrafie este fină la atingere şi uşor lucioasă, facilitând alunecarea naturală a peniţei.

Odată stăpânite cunoștințele şi materialele necesare, nimic nu ne mai poate împiedica
să practicăm arta scrisului frumos, un hobby foarte plăcut şi relaxant.

Scrierea Caligrafica
CLICK pe carte daca doresti sa afli mai multe detalii. Eu am achizitionat-o deja 🙂

Nota: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca “un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.