Cum îngrijim stiloul de caligrafie?

 

stiloul de caligrafie

 

Marele avantaj al stilourilor moderne, pentru caligrafie, este că rezervorul/cartușele ne oferă mai multă libertate în scris, autonomie mai mare și un flux constant de cerneală, însă trebuie îngrijite cu atenție, pentru a ne putea bucura de toate aceste avantaje la fiecare scriere.

Trei sfaturi esențiale sunt:

  • Curățați cu atenție stiloul cel puțin o dată pe lună;
  • Dacă stiloul nu este folosit o perioadă mai lungă de timp, scoateți-i cartușele sau goliți-i rezervorul de cerneală;
  • Țineți stiloul cu capacul pus și cu vârful în sus dacă este umplut cu cerneală.

Curățarea stiloului în 3 pași:

  1. Desfaceți stiloul, deșurubând butoiașul și scoateți rezervorul cu pompiță;
  2. Curățați ansamblul stiloul sub jet de apă și lăsați apa să treacă prin acesta, inclusiv prin peniță, până când apa iese perfect curată din stilou.
  3. Uscați cu atenție stiloul cu o cârpă moale sau cu un prosop de hârtie, până
    când eliminați toată apa din ansamblu.

Carcasa stiloului de caligrafie este, de obicei, din plastic, iar penița este metalică – nu folosiți detergent sau solvenți pentru a curăța stiloul, decât dacă sunt recomandați de către fabricantul stiloului, căci unele substanțe chimice pot eroda, în timp, plasticul carcasei sau penița.

Cu siguranță cel mai bun sfat despre îngrijirea stiloului de caligrafie este să urmăm cu strictețe recomandările producătorului, să curățăm stiloul conform instrucțiunilor și să îl încărcăm doar cu cerneala indicată.

Dacă imediat după ce am schimbat cartușul, cerneala nu curge în stiloul, trebuie să deșurubăm carcasa și, ținând stiloul cu penița în jos, strângem ușor cartușul între degete, până când curge o picătură de cerneală din vârful peniței.

Dacă cerneala curge prea repede sau pătează foaia, este posibil ca cerneala să nu fie cea recomandată de producător.

Cernelurile pentru caligrafie diferă, în primul rând, după formulă, respectiv vâscozitate.

Astfel, poate cerneala folosită este prea subțire sau, dacă nu cerneala este problema, penița stiloului este prea tocită sau despicată, fiind nevoie să o înlocuim.

Scrierea Caligrafica
CLICK pe imagine daca doresti mai multe informatii despre carte! Eu am achizitionat-o deja 🙂

***

Nota: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca “un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici