Cum sa depasim durerile cronice si acute – Solutii de tratament bazate pe tipul dumneavoastra emotional – de Marc S. Micozzi si Sebhia M. Dibra

*

Recenzie

Cum sa depasim durerile cronice si acute – Solutii de tratament bazate pe tipul dumneavoastra emotional  de

Marc S. Micozzi si Sebhia M. Dibra

 

Durerile cronice si acute
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Povestim astazi despre o carte care, dupa ce i-am inchis si ultima fila, m-a facut sa-mi doresc ca mintea-mi sa faca liniste.

Si in momentele de tacere, in momentele de introspectie profunda ce s-a starnit… am inceput sa simt.

Sa simt semnificatia cuvintelor si a secretelor „cosmetizate” aflate in aceasta carte extraordinar de interesanta, ce abordeaza doua subiecte, poate inseparabile, discutate si analizate de „secole”, in fel si chip… tratamente si durerile cronice si acute.

O carte pe care am citit-o destul de greu. Nu pentru ca ar avea o exprimare complicata, dar… pentru ca mi-am dorit sa asimilez informatiile astfel incat sa nu mai trebuiasca sa revin cu o citire ulterioara. Dar, chiar daca am fost cat se poate de atenta la detalii, totusi, cantitatea de informatii este covarsitor de mare. Ca atare, cu siguranta va trebui sa recitesc anumite portiuni.

Trebuie sa recunosc ca domeniile terapiilor alopate si complementare mi-au starnit interesul … la modul foarte serios… de mai bine de 30 de ani. Ca atare, volumul de informatii pe care l-am asimilat de-a lungul timpului este destul de mare.

Insa, nu-mi amintesc sa fi intalnit vreodata o metoda care sa se bazeze, exclusiv, pe relatia dintre dureri si tipul emotional al unei persoane.

Cartea „Cum sa depasim durerile cronice si acute” chiar despre aceasta legatura vorbeste. Si nu doar vorbeste, dar intra si in detalii de o profunzime tulburatoare.

 • Prima parte a acestei carti se ocupa de tehnicile de tip minte-trup-spirit care incearca sa inlesneasca vindecarea.
 • Partea a doua ia in discutie bodywork-ul si manipularile fizice ale corpului, ce au si un efect profund asupra vindecarii la nivel mental si spiritual.
 • Si, la final, partea a treia ne invita sa facem o incursiune in lumea produselor naturiste ce pot fi introduse in corp prin ingerare sau prin inhalare si care, pot avea efecte profunde asupra mintii si trupului din perspectiva gestionarii durerii.

Daca vei decide sa citesti cartea, iti recomand sa incepi cu finalul. Mai exact, spre finalul cartii vei gasi un chestionar de 145 intrebari, creat de Ernest Hartmann in anii 1980, care te ajuta sa determini ce tip emotional te caracterizeaza, cu alte cuvinte daca te afli la granita pronuntata, la cea medie sau la cea fina a personalitatii. In acest mod vei putea sa retii mai usor, exact informatiile ce te pot ajuta la modul cel mai direct.

Daca decizi sa citesti Cum sa depasim durerile cronice si acute pentru a gasi solutii de tratament nu doar pentru propria persoana, ci si pentru alti oameni dragi tie, atunci nu e necesar sa incepi cu chestionarul amintit. Poti parcurge paginile cartii in ordinea fireasca, bazandu-te pe o forma foarte scurta a chestionarului, pe care o vei gasi destul de repede.

Odata ce descoperi granitele intre care te incadrezi, poti sa te focalizezi pe informatiile aferente tipurilor de durere cronica ce te pot atinge in viata si care ar fi cele mai bune metode de tratament.

Ce este important sa retii este faptul ca o persoana poate oscila intre granite pe parcursul vietii, si chiar la momente apropiate de timp.

Aproape toate capitolele cartii pastreaza o structura similara: introducerea tratamentului si a modului in care poate fi practicat, ce durere cronica poate trata acel tratament, istoria metodei, conexiunea cu granitele emotionale si modul in care poti gasi un terapeut.

Sunt multe informatii ce mi-au atras atentia in carte. In special notiuni precum:

 • stresul bun si modul in care poti folosi in avantajul tau stresul,
 • metoda biofeedback-ului si a antrenamentului muscular care, pe langa nenumarate dureri pe care le poate reduce, te poate ajuta sa iti reglezi tensiunea arteriala, sa anihilezi depresia, anxietatile si fobiile,
 • imageria si vizualizarea ce te ajuta sa „vezi” cu „ochii mintii” folosindu-se de beneficiile optimismului, fara insa a supradimensiona asteptarile nerealiste sau nerealizabile,
 • hipnoza, meditatia si yoga, tehnici dependente si interdependente ce induc o stare de constienta ce permite accesarea profunzimilor mintii si, totodata, ajuta la restabilirea echilibrului intre minte si corp,
 • vindecarea spirituala folosind puterea rugaciunilor si a emotiilor pozitive ce sunt induse prin aceasta metoda,
 • chiropractica, acupunctura si qigong… proceduri care, nu doar usureaza durerile dar, pun si bazele procesului de vindecare completa,
 • nutritia, vitaminele si plantele despre a caror valoare in viata cuiva, sunt sigura ca deja o cunosti,
 • aromaterapia, uleiuri esentiale si… multe, multe alte metode pe care, in functie de tipul emotional, le poti folosi pentru indepartarea durerii si pentru vindecare.

Si daca toate cele de mai sus inca nu te-au convins de valoarea acestei carti, iti mai „dau un pont”.

Cum sa depasim durerile cronice si acute este genul de carte care… dupa ce te-ai dumirit cu ce se ocupa… nu te obliga sa o parcurgi, la nevoie, de la inceput pana la sfarsit. Ci, este acel tip de carte in care, poti sari de la un capitol la altul (mai indepartat sau mai apropiat), poti alege ce informatii doresti sa folosesti la un anumit moment, poti hotari in deplina cunostinta de cauza ce metoda te poate ajuta, pentru simplul fapt ca ai descoperit tipul emotional care te caracterizeaza si granita la care te raportezi.

„Doua adevaruri esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a continua lectura acestei carti sunt urmatoarele:

(1) majoritatea durerilor cronice rezulta atat din receptarea semnalelor dureroase de catre senzorii durerii din corp, cat si din perceperea si procesarea senzatiei dureroase la nivel mintal, prin intermediul circuitelor neuronale din creier si al diferitelor niveluri de constiinta; si

(2) receptarea si perceptia durerii se realizeaza intr-o bucla de feedback, fiecare dintre cele doua agravand-o neincetat pe cealalta, pana cand durerea cronica se instaleaza permanent.”

Multitudinea de terapii minte-trup expuse in cartea Cum sa Depasim Durerile Cronice si Acute sunt, fiecare in parte, eficiente pentru cele mai multe afectiuni corelate cu durerea cronica, deoarece vizeaza aceste relatii vitale si buclele de feedback dintre minte si trup.

In concluzie, cu drag recomand acest excelent ghid de medicina complementara si alternativa ce se raporteaza la durerile acute si cronice pe care… vrem, nu vrem… ajungem sa le experimentam pe parcursul vietii.

 

 

 

CLICK pe imagine pentru a cumpara cartea!

Titlu: Cum sa depasim durerile cronice si acute – Solutii de tratament bazate pe tipul dumneavoastra emotional

Autor: Marc Micozzi, Sebhia Marie Dibra
Traducător: Daniela Fudulu
Data apariției: noiembrie 2018
Editura: HERALD
Emotional Type
Pagini: 448
Limba: Română

Titlu original: Overcoming Acute and Chronic Pain: Keys to Treatment Based on Your Emotional Type

 

 

 

Gasesti Cartea In Librariile Online Si Pe Site-ul Editurii Herald.

 

Cartepedia – link DIRECT catre carte

LibHumanitas – link DIRECT catre carte

Libris – link DIRECT catre carte

Elefant – link DIRECT catre carte

Carturesti – link DIRECT catre carte

Libraria Delfin – link DIRECT catre carte

 

3 Citate pentru Sufletul tau

1.

„A devenit evident, in decursul anilor, ca stresul este cauza unor afectiuni cronice precum bolile cardiovasculare, diabetul si numeroase forme de cancer. Dar sistemul academic-guvernamental-industrial-medical continua sa raspandeasca mitul conform caruia colesterolul, grasimile si sarea sunt cauzele principale ale bolilor cronice, ci toate ca nu au existat niciodata dovezi reale in sprijinul acestor informatii. Intre timp, stresul a devenit un termen de specialitate la moda.

Toata aceasta publicitate alarmista si negativa a generat si mai multa neliniste si ingrijorare in mintile oamenilor – o teama de stres in sine, care provoaca si mai mult stres. Pentru ca ni s-a atras atentia asupra problemei, acum toata lumea vrea sa gestioneze stresul si multi (poate prea multi) alimenteaza aceasta industrie in crestere.

Acest segment aflat in crestere vertiginoasa include diversi asa-zisi experti, consilieri in gestionarea stresului, guru apartinand curentului New Age, doctori reinventati si alte categorii… Experti de tot soiul sunt convinsi ca produsul sau serviciile oferite de ei pot aboli definitiv stresul.

In tara orbilor, chiorul e imparat. O parte a problemei este ca asa-zisii specialisti isi fac treaba fara a intelege complet ceea ce eu consider a fi „anatomia spirituala” a emotiilor care se afla in miezul experientei stresului.”

 

2.

„Intelegerea tipului dumneavoastra emotional cu ajutorul acestei evaluari personalizate va arata ce terapii alternative sunt cele mai potrivite, precum si ce boli sunt tratate, punctual, de anumite terapii complementare.

In multitudinea de optiuni diferite ale medicinei alternative se gasesc din abundenta variante sigure si eficiente la prescrierea de analgezice. Remediul analgezic initial al naturii, obtinut din macul de opiu – morfina, numita astfel dupa zeul grec al somnului, Morfeu – a fost inlocuit cu medicamente sintetice si semisintetice eliberate pe baza de reteta medicala sau ilegale, unele dintre acestea fiind de zeci de ori mai puternice decat orice compus natural.

Cand este vorba atat de durere, dar si de dependenta de analgezice, dezvoltarea abordarilor medicamentoase a condus la nasterea propriilor industrii si institutii sociale, asa cum se constata in cazul retelei de clinici care lucreaza cu metadona si care, la randul lor, au generat noi probleme pentru medicina si pentru sanatatea si siguranta publica.”

 

3.

„In prezent, abordarea durerii orientata spre prescrierea de medicatie este pusa la indoiala din cauza problemelor sale insurmontabile si a perspectivei tot mai ample asupra bioenergiei si a constiintei, perspectiva care ofera o noua frontiera in gestionarea neinvaziva a durerii.

Aceste abordari inovative, care exclud medicatia, au devenit centrul observatiilor medicale curente, precum si al descoperirilor recente din domeniul stiintelor medicale generaliste si al neurofiziologiei.

In contextul acestei noi si extinse viziuni, sintagma durere si suferinta constiente, care este folosita, de regula, in analiza de specialitate din medicina legala…, poate fi privita mai cuprinzator si redenumita constiinta a durerii si suferintei. O atare abordare a durerii si a tratarii acesteia din perspectiva constiintei este reiterata pe tot cuprinsul acestei carti.”

Gasesti Cartea In Librariile Online Si Pe Site-ul Editurii Herald.

 

Cartepedia – link DIRECT catre carte

LibHumanitas – link DIRECT catre carte

Libris – link DIRECT catre carte

Elefant – link DIRECT catre carte

Carturesti – link DIRECT catre carte

Libraria Delfin – link DIRECT catre carte

 

Despre Autori:

 

Marc S. Micozzi este medic specializat in medicina alternativa si complementara, antropolog medical si epidemiolog, cu o cariera de patruzeci de ani. A lucrat ca cercetator si medic pentru National Institutes of Health, Walter Reed Medical Center si pentru Colegiul Medicilor din Philadelphia. A scris numeroase carti si articole de specialitate.

 

Sebhia M. Dibra este autoare, antreprenoare si o cercetatoare interdisciplinara remarcabila, pasionata de domeniul stiintei, al medicinei alternative si al constiintei. Articolele ei au aparut in Publishers Weekly, Energy Times, Awareness Magazine, The Huffington Post. A scris sase volume care trateaza domenii precum psihologia, meditatia, mindfulness-ul, metodele de tratament alternative.

 

Gasesti Cartea In Librariile Online Si Pe Site-ul Editurii Herald.

 

Cartepedia – link DIRECT catre carte

LibHumanitas – link DIRECT catre carte

Libris – link DIRECT catre carte

Elefant – link DIRECT catre carte

Carturesti – link DIRECT catre carte

Libraria Delfin – link DIRECT catre carte

 

Descrierea Cartii
Asa Cum Apare In Site-Ul Editurii Herald

 

Milioane de oameni din toata lumea sufera anual din cauza durerilor. Economia este afectata la nivel global, iar calitatea vietii pacientilor se deterioreaza. In acest context, autorii volumului Cum sa depasim durerile cronice si acute propun abordari de tip holistic, nemedicamentoase si noninvazive, care si-au dovedit eficienta in numeroase imprejurari.

Volumul aduce in atentie conceptele de granite ale personalitatii si de tipuri emotionale, care sunt definitorii pentru natura bolilor de care suferim si de care este bine sa tinem cont cand vrem sa descoperim cele mai eficiente metode de tratament.

Terapiile aduse in prim‑plan de Marc S. Micozzi si de Sebhia M. Dibra sunt tot atatea potentiale solutii pentru a ameliora suferinta dumneavoastra si a persoanelor dragi, prin metode folosite si testate de mii de ani, precum acupunctura, masajul si aromoterapia.

Cum sa depasim durerile cronice si acute – Solutii de tratament bazate pe tipul dumneavoastra emotional

CUPRINS

Multumiri 7

Prefata. O abordare naturista a durerii 11

Introducere. Problema durerii 19

Partea I

TEHNICI MINTE-TRUP PENTRU TRATAREA DURERII

 1. Durerea si tipul emotional 37
 2. Relaxarea si reducerea stresului 58
 3. Biofeedbackul 81
 4. Imageria si vizualizarea 111
 5. Hipnoza 144
 6. Meditatia si yoga 166
 7. Vindecarea spirituala 196

Partea a II-a

VINDECAREA PRACTICA

 1. Masajul si bodywork-ul 219
 2. Chiropractica 258
 3. Acupunctura si qigong-ul 284

 

Partea a III-a

GESTIONAREA DURERII CU AJUTORUL PRODUSELOR NATURISTE

 1. Vitaminele, hrana nutritiva si produsele pe baza de plante 319
 1. Uleiurile esentiale si aromoterapia 361

Anexa. Chestionarul granitelor

de personalitate 387

Note 399

Bibliografie 411

 

Gasesti Cartea In Librariile Online Si Pe Site-ul Editurii Herald.

 

Cartepedia – link DIRECT catre carte

LibHumanitas – link DIRECT catre carte

Libris – link DIRECT catre carte

Elefant – link DIRECT catre carte

Carturesti – link DIRECT catre carte

Libraria Delfin – link DIRECT catre carte

 

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

8 COMENTARII

 1. Durerile cronice și acute sunt atât de enervante și, de multe ori, alegem calea ușoară a tratamentelor cu medicamente. În loc să tratăm cauza, îndepărtăm temporar efectul.

  • Cu siguranta, Elena. Eu apelez la medicina alopata doar in cazuri de extrema urgenta. Am un bagaj de cunostiinte destul de mare in ceea ce privesc tratamentele alternative. Si totusi… am fost impresionata de volumul de informatii folositoare cuprins in carte.

 2. Si eu sunt mereu in cautare de solutii alternative la medicina clasica. Durerile exista si vor exista, din pacate. Important e sa alegem solutia cea mai buna pe termen lung. M-ai facut curioasa cu aceasta carte.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici