Insa, nu doar un An Nou.

Ci, tocmai am pasit intr-un nou deceniu.

Ca atare, te anunt „oficial” ca… a sosit vremea sa privesti „marele tablou” si sa-ti faci o strategie pentru viata ta de scriitor, macar pentru urmatorii 10 ani.

Nu am sa-ti schitez acum variante de strategii pentru planurile tale.

Dar, vreau astazi sa-ti „arunc manusa”. Cea pe care am numit-o…

Cuvant Focus pentru Scriitori

 

Ti-am pregatit articolul in:

  • varianta scrisa… pe care o poti citi in cele ce urmeaza si
  • varianta audio pe care o gasesti

 

Cuvant focus pentru scriitori
Cuvant focus pentru scriitori

 

Pentru aceasta saptamana, te provoc sa gandesti, sa creionezi, sa analizezi si sa structurezi planurile tale referitoare la viata ta de scriitor.

Te provoc sa-ti vizualizezi clar viitorul si sa-ti clarifici care-ti sunt de fapt obiectivele pentru urmatorul deceniu.

De tine depinde acest viitor.

De tine si de pasii pe care-i faci ca sa-l atragi spre tine.

Iar eu imi asum rolul de a fi cea care-ti arunca aceasta provocare.

Care sa fie oare primul tau pas? Asta pot sa-ti spun.

Accepta provocarea mea. Ia o agenda si un stilou. Pune-le langa tine. Inchide ochii, relaxeaza-te si… vizualizeaza.

Unde se afla scriitorul din inima ta peste 10 ani? Cate carti ai publicat deja? Cate ai scris si cate mai ai in lucru? Cat de mult te admira familia, cunoscutii si prietenii pentru toate realizarile pe care le-ai obtinut in acest deceniu?

Imagineaza-ti toate acestea si multe altele.

Zambeste continuu in timp ce-ti vizualizezi viitorul.

Iar cand vei dori sa deschizi ochii… ia stiloul si scrie. Noteaza cu punct si liniuta toata vizualizarea… sau… daca simti ca „te-a lovit” inspiratia… scrie o micuta povestioara despre acest viitor.

Iar dupa ce termini de scris toate acestea… concluzioneaza totul printr-un cuvant.

Sa-l numim cuvant focus pentru scriitori.

Care este cuvantul care vrei sa caracterizeze rezultatul obtinut ca scriitor in acest deceniu?

Eu am ales „Abundenta” pentru acest deceniu.

Dupa ce alegi cuvantul focus al deceniului, eventual, poti alege si cuvintele focus pentru fiecare an in parte.

Poate ca pare un joc tot acest concept de „cuvant focus pentru scriitori”.

Dar, facand aceste setari in mintea ta, faci… nu doar primul pas catre implinirea ta ca scriitor in urmatorii 10 ani ci… iti trasezi de fapt viitorul.

Crede-ma pe cuvant!

A sosit momentul sa construiesti o strategie pentru deceniul in care tocmai am pasit.

Iar acest cuvant focus al deceniului va fi pentru scriitorul din inima ta precum farul este pentru marinari intr-o noapte fara luna.

 

Si acum… sa vedem care este Exercitiul pe care trebuie sa-l faci.

 

Exercitiul Lunii Ianuarie, anul de gratie 2020

 

Dupa cum ai vazut mai sus, provocarea lunii este sa gasesti acel cuvant focus pentru scriitori care sa-ti caracterizeze deceniul in care scriitorul din tine a intrat.

Si, ca sa-ti fie mai usor, iti dau pasii pe care sa-i urmezi:

Pasul 1 – Decide calitatea pe care doresti s-o aiba noul deceniu. Cine doresti sa fii peste 10 ani. Revizuieste telurile pe care le ai si alege unul pe care sa te concentrezi.

Pasul 2 – Raspunde la intrebarile: „De ce am ales acest lucru?”, „De ce este important pentru mine?”, „De ce doresc exact acel tip de deceniu si nu altul?”.

Pasul 3 – Hotaraste clar, cu alte cuvinte „bate in cuie”, acel cuvant focus de scriitor. Mentionez asta deoarece, in urma intrebarilor de mai sus exista sansa ca… primul cuvant ales sa se schimbe. Ca atare, la acest pas seteaza cuvantul bine in mintea ta. Alege-l cu intentia clara de a-l mentine.

Pasul 4 – Acum alege un cuvant focus pentru urmatoarele 12 luni. Adica pentru anul 2020. Alege acest cuvant cu grija. Foloseste-ti logica si alege-l in asa fel incat sa fie primul tau pas in vederea indeplinirii cuvantului focus al deceniului. Ce vrea sa insemne asta? Ei bine, sa spunem ca ai ales cuvant focus pentru urmatorul deceniu… „bestselling”. Deci, tu, vrei ca peste 10 ani sa ai cel putin o carte care este bestseller. Vizualizeaza ca deja ai ajuns la acea faza. In clipa in care iti este clar ca esti deja un „autor bestselling”, foloseste-ti ratiunea si descrie, in ordine inversa, pasii pe care i-ai parcurs ca sa ajungi acolo. Primul pas la care ajungi, este acel cuvant focus, pentru anul 2020.

 

Si, ca o paranteza… poate iti amintesti ca anul trecut ti-am promis ca-ti voi dezvalui cateva secrete prin care tu poti sa folosesti Legea Atractiei astfel incat sa ai o viata de scriitor implinita, prolifica si abundenta.

Ei bine, acest proces de vizualizare inversa este unul dintre secretele cele mai puternice prin care poti ajunge la rezultatele dorite.

Si… asa, ca fapt divers… se numeste „Amintiri din Viitor”.

Personal, am descoperit acest concept pentru prima oara… pe cand aveam 5 ani. Ti-am povestit la cursul gratuit despre acea etapa… doar ca… nu ti-am spus ca este un secret.

Ti-am redat totul ca pe o poveste, insa… subconstientul tau, sunt sigura ca a lasat samanta sa dospeasca.

Iar, acum, in acest an… inceput de deceniu si, totodata, un an ce are incorporat un potential urias pentru manifestarea dorintelor… o sa luam toate acele seminte de care inca nu esti constient si o sa le facilitam dezvoltarea.

Astfel incat tu, sa iti vezi implinite visele de scriitor.

Gata… asta a fost tot.

Pentru aceasta saptamana.

Pana data viitoare, gaseste acest cuvant focus pentru scriitori.

Daca ai chef sa il impartasesti cu mine… cu drag astept sa-mi scrii. Sau sa scrii mai jos, in sectiunea destinata comentariilor.

Tu promite-ti ca vei face exercitiul lunii ianuarie, iar eu promit ca data viitoare iti daruiesc o meditatie ghidata care sa te ajute sa-ti atingi scopurile.

 

Nu pierde mesajul urmator! S-ar putea sa-ti schimbe viata!

 

In plus… sper ca nu ai uitat de invitatia GRATUITA ce ti-am facut saptamana trecuta. Mai este putin si incepem in forta.

Si… NU… nu am de gand sa te oblig sa-ti scrii cartea.

Ca atare, doar daca iti anunti intentia de a participa la aceasta actiune, o sa primesti „ajutorul” meu gratuit. Timp de 3 luni.

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

4 COMENTARII

  1. Doamne, nu-mi vine să cred!!! Legea Atracţiei funcţionează şi încă, cum!!! îţi dezvălui faptul că în timp ce citeam acest material şi gândeam (în scris) care să fie Primul Pas, am notat o variantă de titlu pentru viitoarea mea carte: ”Amintiri din viitor”, dar pe urmă am aflat că, acesta e şi titlul conceptului tău secret!!! 🙂 P.S.: Vezi postarea mea de ”Ziua Naşterii Maicii Domnului”, din anul 2011, pe care am intitulat-o ”Amintiri pentru viitor”, în cadrul Blogului meu ”Trăind cu Speranţa”!!! Doamne, Mare ţi-e Grădina !(în sensul bun al expresiei 🙂 ) – apropo de sămânţa pe care am lăsat-o să dospească…! 🙂 Te pup şi ţinem legătura!

  2. ECHILIBRU , în viața mea emoțional , acum,nu stau prea bine .Mă văd făcând echilibristică .
    Mulțumesc pentru mesaje .

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici