De ce vreau sa devin scriitoare?

Ai urcat vreodata pe un varf de munte? Daca da, inseamna ca ai trait sentimentul de provocare dat de aspiratia de a invinge muntele cu gandul la privelistea minunata si sentimentul de invingator.

Scrisul este acel lucru pe care inainte de a-l realiza trebuie sa il simti si sa fie provocarea ca „Poti face intotdeauna mai mult decat ai crezut- Roger Martin du Gard”.

De ce vreau sa devin scriitoare?

vreau sa devin scriitoare

De ce vreau sa devin scriitoare?

In perioada adolescentei, poate ca orice copil, am inceput sa scriu un fel de jurnal, in care notam intr-un mod „poetic” momentele fericite sau triste prin care treceam, sentimentele pe care le aveam la privirea caderii unei frunze sau a adierii vantului.

La scoala imi placea sa scriu compuneri, puneam mult suflet, pasiune in crearea lor.

Imi aduc aminte ca mereu i le citeam prietenei mele la telefon pentru a avea confirmarea ca sunt frumoase, impresionante si un pic altfel decat ale celorlalti colegi.

Profesoara de limba romana imi spunea adesea ca abordarea mea era prea idealista sau fantezista, si ca ar trebui sa schimb ceva.

Cu toate ca primeam nota zece, aceasta nu ma satisfacea.

Stilul impus nu mi l-am insusit, asa ca nu am primit niciodata un zece cu felicitari.

Din cand in cand,  privind colegii din clasa scriam cate un eseu despre ceea ce simteam in acel moment, era manifestarea „secreta” a perceptiei mele asupra oamenilor cu care intram in contact.

A fost o perioada cand am scris mici povestiri cu tenta stiintifico-fantastica, scrisori de dragoste specifice perioadei adolescentine.

Am inventat seri de-a randul,  inainte de culcare povesti fiicei mele, povesti de care imi pare rau ca nu le-am asternut pe hartie.

Am scris si un scenariu de scurt metraj cu care am participat la un concurs, unde nu am primit niciun premiu, apoi un eseu care a fost publicat in urma unui concurs organizat de editura Herald  in cartea „Curajul de a fi tu insuti”.

Am fost foarte fericita atunci.

Raspunsul la intrebarea „De ce vreau sa devin scriitoare?” cred ca din cele de mai sus reiese clar:

Pentru ca imi place sa scriu despre ceea ce vad, simt, traiesc, pentru ca prin ceea ce scriu vreau sa aduc oamenilor din jur ceva frumos si bun, vreau sa scriu despre ideile si visele mele, despre perceptia mea despre viata.

Noi oamenii avem nevoie sa „citim sufletele celor din jur” pentru a-i cunoaste si a ne cunoaste pe noi insine mai bine, avem nevoie sa ne cunoastem si prin emotii asternute pe hartie, avem nevoie de idei si nazuinte, avem nevoie de vise care se pot ideplini, avem nevoie de modele si chiar de personaje negative, si pe acestea le putem gasi in povesti, nuvele, romane.

Da, vreau sa fac ceea ce imi place cel mai mult: sa scriu.

Anul acesta mi-am intrebat cel mai bun  prieten:

„Cum ma vezi tu acum?”

… si el mi-a raspuns: „Sa scrii, Adytza!”

Prin urmare voi deveni scriitoare.

Si daca voi reusi sa ajung sa ating inimile cititorilor, atunci ma voi putea declara un om implinit.

De la Cititor la Scriitor

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici