Despre Vant

Va aduceti aminte prima adiere calda de vant pe care ati simtit-o, acea mangaiere care v-a atins obrajii si sufletul?

Ati privit frunzele dansand in bataia vantului?

Ce este vantul?

Aer in miscare…si nu numai.

Prima data cand mi-am confectionat o morisca din hartie, am alergat o zi intreaga ca sa ma bucur ca sunt un creator al curentilor de aer, eram un mic Dumnezeu pe pamant, creator al lucrurilor nevazute.

Am visat la visul imposibil impreuna cu Don Quijote de la Mancha si morile sale.

Ati vazut filmul musical „Man of La Mancha”/ „Omul din La Mancha”? cu-al său hit „The Impossible Dream” ? Are unul din cele mai profunde şi emoţionante mesaje din istoria genului: să îţi urmezi visul până la capăt, oricât de departe ar părea, cu alte cuvinte:

Sa crezi ca TOTUL este POSIBIL!!

si atunci,
 
NIMIC devine TOTUL
iar IMPOSIBIL devine POSIBIL
In aventura cu zmeul meu curcubeu …. am reusit sa ating cerul!

Sunt momente in viata cand mergem incotro ne duce vantul, directia aceea fiind cea indicata de un simt nevazut, voia sortii. Fara a ne opune cursului firesc al lucrurilor si al vietii intalnim ceea ce avem nevoie si, ramanem mirati ca ghidul nostru interior ne-a indrumat chiar catre o clipa de fericire, in care, neopunand rezistenta, am reusit sa atingem sublimul efemer.

Poate ca vantul este cel care ne invata ce este acceptarea vietii asa cum este ea, cu bine si rau laolalta, dansand intr-un dans armonios. El este schimbator si noi la fel in metamorfoza noastra.

Vantul este cel care face ca norii sa danseze, da nastere valurilor dar si furtunilor distrugatoare.

Dumnezeu a suflat peste pamant si aceasta suflare care mangaie sau distruge se numeste vant.

El este in miscare si produce miscare, produce lumina si poate aduce intuneric pe pamant. Este o forta nevazuta si care totusi isi face simtita prezenta.

Devine material atingand materialul: devine zapada atunci cand o spulbera, devine picatura de ploaie, balon in zbor, corabie cu panze. Devine cantec al frunzelor sau suierat infricosator.

Vantul este vant, iar noi o frunza in bataia vantului pe pamant.

 

 

About A. STAEL

A. STAEL - Inginer, Scriitor debutant, Mama.
Am "cochetat" cu scrisul de mic copil, imi plac povestile cu si despre oameni, imi place sa scriu despre ceea ce gandesc, simt si traiesc.
In urma concursului “Astazi cititor, maine scriitor!” demarat de Editura Herald in cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” a fost publicat volumul “Curajul de a fi tu insuti”, care cuprinde si eseul meu pe care il poti citi aici: Clipa si Semnul

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici