Diferite stiluri de caligrafie

stiluri de caligrafie
Stilurile de caligrafie s-au dezvoltat încă din vremuri antice și medievale, când sarcina de a consemna evenimentele timpului revenea scribilor.

De-a lungul secolelor, războaiele și manifestările culturale au influențat stilurile tradiționale de caligrafie.

Stilurile rezultate în urma acestor influențe includ scrierea ornamentală celtică, stilul Gotic, cu litere ascuțite și scrisul cursiv Italic, din epoca Renascentistă.

O dată cu trecerea timpului, chiar dacă a fost inventată mașina de scris, scrisul de mână a rămas în continuare popular.

Deși inițial rolul caligrafiei a fost strict de a transmite mai departe informația, această activitate s-a transformat încet-încet într-o adevărată artă, care continuă să fascineze generații la rând.

Arta caligrafiei încurajează stilizarea literelor prin tehnici speciale de scriere. De la stilurile clasice, cu litere simple și linii subțiri, până la construcții elaborate, cu înflorituri și decorațiuni, putem alege dintr-o mare varietate de stiluri ale caligrafiei.

Stiluri de Caligrafie

  • Stilul vestic, european, de caligrafie, are la bază alfabetul roman și include stilurile Italic,
    Antiqua și Cooperplate.
  • Caligrafia arabă este scrisă de la dreapta la stânga, iar alfabetul cuprinde 28 litere semite și 18 figuri.
  • Caligraful chinez scrie caractere care pot avea fie un înțeles , fie un altul, în funcție de combinarea acestora.
  • Stilul japonez de caligrafie cuprinde, de asemenea, caractere sau simboluri, în locul literelor. Caracterele sunt desenate într-unul din stilurile următoare: tensho, reisho, kanji, gyosho sau sosho.
  • Printre alte stiluri de caligrafie menționăm stilul islamic, evreu și indian, însă lista poate
    continua.

Tehnologiile evoluate de printare fac disponibile acum multe dintre stilurile antice de caligrafie, puțin cunoscute de publicul larg.

Scrierea Caligrafica
CLICK pe imagine daca doresti sa afli mai multe detalii despre carte. Eu am achizitionat-o deja 🙂

***

Nota: Textul de mai sus nu-mi apartine… dar m-a inspirat. Desi am cautat sa ma dumiresc care este autorul… tot ce am reusit a fost sa aflu ca “un anonim” l-a postat. Cand, unde, cum… probabil ca se pierde in negura vremurilor 🙂 . Dar, daca se intampla cumva ca TU sa cunosti autorul, si daca ai bunavointa sa ma anunti si pe mine… cu mare drag completez articolul si ii dau credit.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici