Doina Rusti


Doina Ruști este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane din Romania, nascuta in 15 februarie 1957 in judetul Dolj..

Unele dintre scrierile sale au fost traduse sau sunt în curs de traducere în bulgară, franceză, spaniolă, italiană şi maghiară.

Printre distincţiile care i s-au acordat se numără şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2006), Premiul revistei Convorbiri literare (2006), Medalia de Aur a Schitului Darvari pentru merite literare (2008).

Ea s-a impus in special prin romanele cu tematica diversa si constructie solida.

Fantoma din moara (2008), un roman amplu despre comunismul din Romania, a fost distins cu Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor, iar Lizoanca la 11 ani (aparut in 2009) a primit Premiul Ion Creanga al Academiei Romane.

Cateva din romanele sale de fictiune sunt:

  • Omuletul rosu, Zogru,
  • Patru barbati plus Aurelius,
  • Mata Vinerii,
  • Logodnica
  • Manuscrisul fanariot

Doina Rusti este in prezent profesor universitar si scenarist.

Carti scrise de Doina Rusti

 

Mata Vinerii
CLICK pe carte
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!

 

CLICK pe carte!
CLICK pe carte!
CLICK pe carte!

 

CLICK pe carte!
CLICK pe carte!

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici