Emotii vindecatoare de Daniel Goleman. Dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate

Emotii vindecatoare - Daniel Goleman

Emoţii vindecătoare de Daniel Goleman

Dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate

  • Editura: Curtea Veche
  • Titlu original: Healing Emotions: Conversations with Dalai Lama on Mindfulness, Emotions and Health
  • Autor: Daniel Goleman
  • Traducător: Viorel Zaicu
  • Pagini: 304
  • Limba: Română
  • Hârtie: 120g/m
cumpara cartea
(cumpara cartea)

Oare mintea ne poate vindeca trupul? Cum sunt interconectate creierul, sistemul imunitar şi emoţiile? Care sunt emoţiile asociate cu starea de bine? Cum anume funcţionează înţelegerea, ca funcţie a minţii, în context medical? Există oare o fundamentare biologică a eticii? Cum ne poate ajuta ideea de moarte să înţelegem natura minţii?

Acestea sunt întrebările la care un grup de oameni de ştiinţă cunoscuţi, împreună cu Dalai Lama, au încercat să răspundă în cadrul unor întâlniri ce au avut loc la Dharamsala, India.

Emoţii vindecătoare este o carte neobişnuită pentru că explorează o „interdependenţă” de un tip aparte, ce constituie însăşi esenţa vieţii: minte, corp, spirit.

Întrebările, răspunsurile, comentariile care au constituit acest dialog intens reuşesc să ne lărgească viziunea asupra lumii, explorând conexiuni între aspecte legate de fiinţa umană pe care nu le credeam posibile.

Daniel Goleman e un psiholog renumit pe plan internaţional. S‑a născut în Stockton, California, pe 7 martie 1946, într‑o familie de profesori de ştiinţe umaniste.

A urmat cursurile Universităţii Berkeley din California şi a absolvit Colegiul Amherst. A studiat şi la Harvard, în cadrul unui program de psihologie clinică, şi a analizat mintea umană dintr‑o perspectivă interdisciplinară.

Prin intermediul unei burse doctorale, a făcut cercetări în India privind sistemele antice de psihologie şi practicile de meditaţie în religiile asiatice, apoi a revenit la Harvard pentru a‑şi finaliza doctoratul.

Ulterior, a obţinut o bursă postdoctorală datorită căreia s‑a reîntors în Asia pentru a‑şi continua cercetările de psihologie antică.

După încheierea studiilor, a predat la Harvard, apoi a scris pentru revista Psychology Today, după care a lucrat mulţi ani ca jurnalist pentru The New York Times, scriind articole despre creier şi ştiinţele comportamentale.

De asemenea, a colaborat cu multe alte publicaţii prestigioase.

Este cofondator al Consorţiului pentru Cercetări privind Inteligenţa Emoţională în Organizaţii, a cărei menire este aceea de a cataliza cercetările referitoare la rolul inteligenţei emoţionale în creşterea eficienţei la locul de muncă.

De multă vreme, susţine discursuri în faţa grupurilor de profesionişti, oameni de afaceri şi studenţi, fiind frecvent invitat pentru a vorbi şi în cadrul unor conferinţe.

În urma experienţelor acumulate, a scris o serie de cărţi.

A fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

Cea mai vândută carte a sa, Inteligenţa emoţională (Curtea Veche Publishing, ed. a III‑a, 2008), a fost publicată în 40 de limbi şi s‑a tipărit în peste 5 000 000 de exemplare.

In limba română au mai apărut şi alte cărţi ale lui Goleman, printre care: Inteligenţa ecologică (2009), Inteligenţa socială (2007) şi Inteligenţa emoţională în leadership (în colaborare cu Richard Boyatzis şi Annie McKee, 2007).

cumpara cartea

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici