Tradiția vie

Tradiția vie a spiritualității creștine
– dincolo de dogmatism și prejudecăți –

 

– Eveniment desfășurat în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!” –

Librăria Cărturești Verona – Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15

Marți, 10 septembrie 2019, ora 18.30

 

Prin urmare, sileștete fără șovăire cu acest nimic și cu acest nicăieri și lasăţi afară toate simţurile tale trupești împreună cu lucrările lor, căci adevărat îţi spun, lucrarea contemplaţiei nu poate fi înţeleasă de ele.

Norul necunoașterii

 

Editura Herald şi Librăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București) au plăcerea de a vă invita într-o incursiune spirituală în practica tradiției creștine, marți, 10 septembrie 2019, ora 18:30, în cadrul  evenimentului Tradiția vie a spiritualității creștine – dincolo de dogmatism și prejudecăți.

 

Tradiția vie

 

  • Care este punctul de convergență al marilor tradiții contemplative ale spațiului creștin ?
  • În ce măsură experiența contemplativă creștină poate fi transferată și în sfera laicului?
  • Cum trebuie citite și înțelese cărțile de spiritualitate creștină pentru a aduce în viața de zi cu zi valori și practici spirituale inestimabile și a ajuta la „sporirea în duh”?
  • Ce este Rugăciunea lui Iisus? Dar Rugăciunea Inimii?

 

Acest eveniment ne va introduce în ambianța tradiției contemplative a creștinismului, a apropierii intime, profunde, personale, după propriile măsuri, de marele mister al îndumnezeirii, care impregnează întreaga istorie a mântuirii, de la începuturi și până în ziua de astăzi.

Contextul dezbaterii este oferit de trei lucrări din colecţia „Spiritualitate creştină” a editurii Herald:

În această incursiune despre linişte, rugăciune, contemplaţia creştină şi adevărata trăire a Inimii, vor fi alături de noi:

 

  • Lucian Dîncă (Conf.Univ. Dr. la Facultatea de Teologie Catolică)
  • Victor Lucian Georgescu (Teolog ortodox, pasionat de studii biblice)
  • Vasile Ioana
  • Andrei Găitănaru (Publicist, filosof)
  • Mihai Liță (Senior Editor, coordonatorul colecției „Spiritualitate Creștină” al editurii Herald)

 

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

 

„Căutarea în duh are un pronunțat caracter practic. Calea creştină se trăiește efectiv. De aceea în învățătura Sfinților Părinți prin «teolog» nu se înțelegea filosoful doct, care propagă ex cathedra un mesaj preţios şi greu de înţeles, ci sfântul, adică ființa care s-a apropiat prin nevoință, contemplație și har de marele mister al Dumnezeirii. O astfel de ființă are adesea un discurs simplu (cel puțin în aparenţă), dar totdeauna viu, adică plin de «sevă spirituală», de rod. Inima celui drept este «Sfânta sfintelor» (cf. Luca 17.21).  Discursul teoretic are ca unic scop să facă metoda accesibilă și clară. Este exact paradigma colecției «Spiritualitate creștină» a editurii Herald, din care fac parte cele trei lucrări despre care vorbim. Este ceea ce le unește.”

Mihai Liță (Senior Editor, coordonatorul colecției „Spiritualitate Creștină”)

 

”În tradiția creștină, fie că este vorba despre Răsărit, fie că este vorba despre Apus, încercarea regală a teologiei a fost aceea de a vorbi despre Dumnezeu astfel încât cuvintele să poată reflecta ceva din infinitul conținut care s-a dat pentru a fi transmis. Instrumentele pe care ”discursul mistic” la îndemână pentru a traduce conținutul contemplației în corpul cuvintelor erau alegoria, imnul laudativ, hiperbola, oximoronul, calea apofatică sau tăcerile grăitoare. Pentru cei interesați de modul în care creștinismul occidental a aprofundat acest tip de a vorbi despre și cu Dumnezeu, întâlnirea cu tratatul anonim Norul Necunoașterii și cu opera lui Meister Eckhart nu poate fi ratată. Pentru că în ambele cărți cititorul este pregătit progresiv pentru aprofundarea tenebrelor din ce în ce mai luminoase ale întâlnirii cu Dumnezeu”.

Andrei Găitănaru (Publicist, filosof)

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri: Farmec, Dacia Plant, Deja Vu Natural, Gold FM, Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio Seven, Radio Tanănana, Radio Deea, Radio România Cluj, Radio România Timișoara, Radio România Târgu Mureș, Itsy Bitsy, Radio Iași, Radio Brașov, TVR Timișoara, Apollonia TV, Canal 33 România, BiziLive TV, România Liberă, Click! pentru femei, Casa mea, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Noua Acropolă, Bookaholic, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Cărți, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, România Pozitivă, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, ZMEU București, Cinemagia, Gândeşte Pozitiv, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte, Cabala pentru toţi, Andreea Marc.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici