Expoziția „Eminescu în artele grafice contemporane – 130 ani”

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

anunta:

 

„Până pe 3 februarie, vă așteptăm să vizitați expoziția „Eminescu în artele grafice contemporane – 130 ani”, organizată în parteneriat cu PostModernism Museum cu prilejul Zilei Culturii Naționale.
Expunerea prezintă o selecție de lucrări de artă inspirate de scrierile poetului și o selecție de ediții ale operelor sale (unele bibliofile) ilustrate de artiști români.

Mai multe detalii aflați pe site-ul muzeului, aici.

Accesul în expoziţie este inclus în biletul de vizitare.

Acest proiect cultural este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Expozitia Eminescu în artele grafice contemporane – 130 ani prezintă o selecție de opere de artă inspirate de scrierile poetului  și o selecție de ediții ale operelor sale (unele bibliofile) ilustrate de artiști români. Sunt reunite astfel lucrări de grafică dedicate creației eminesciene semnate de artiștii: Nicolae Alexi, Aurel Bulacu, Constantin Baciu, Mircia Dumitrescu, Ligia Macovei, Tiberiu Nicorescu, Ion Panaitescu, Vasile Socoliuc, Done Stan, Mihu Vulcănescu și ilustrații de carte.

Expoziţia face parte din proiectul Eminescu în artele grafice contemporane – 130 ani şi explorează rolul operei eminesciene în creația artiștilor vizuali din România. Proiectul are și o componentă de cercetare a semnificației specifice acordate poetului național în funcție de perioadele istorice și politice în domeniile artelor vizuale. În această privință vor fi realizate patru video documentare cu istorici și critici literari și istorici și critici de artă, disponibile pe canalul de YouTube al Modernism.ro.

Scopul proiectului este de a explora expozițional modalitățile în care pe de-o parte opera lui Mihai Eminescu este o sursă de inspirație pentru artiștii vizuali și pe de altă parte de a reflecta asupra modului în care mitul poetului național este perceput și redat artistic în funcție de diferitele perioade istorice.”

 

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici