***

Click Aici pentru a vedea cartile scrise

de Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu
CLICK pe imagine pentru a vedea cartile scrise de Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu s-a nascut pe 1 iunie 1956 in Bucuresti.

Este poet, prozator, critic literar si publicist, autor a peste douazeci de volume si a numeroase articole. Cartile sale au fost traduse, pana in prezent, in limbile engleza, germana, franceza, spaniola, portugheza, italiana, olandeza, suedeza, norvegiana, polona, maghiara, bulgara, ivrit, slovena.

Insa oricum am incerca sa-l descriem pe acest foarte important om de litere, niciodata nu o vom putea face mai bine decat chiar vorbele lui: „Ce imensa diferenta intre vechile mele jurnale (cele dinainte sa fac, sa zicem, 40 de ani) si cele mai recente!

Primele erau triumfaliste chiar si-n deznadejde, celelalte, disperate chiar si cand viata pare blanda cu mine.

Acum sunt in acel moment cand am ajuns la marginea cea mai indepartata a mintii mele, atat de indepartata, ca am uitat, pe drum, de ce inaintez.

Am adunat atata experienta, incat nu mai pot face nimic cu ea, fiindca fiecare graunte de cunoastere se anuleaza cu toate celelalte: ca sa faci ceva trebuie sa stii putin.

Si, de altfel, dintre toate speciile literare, hai sa zic mai bine: dintre toate felurile de a scrie, jurnalul e cea mai absurda. Mana ta stanga da bani mainii tale drepte.

Notezi, pentru tine, ceea ce tu insuti stii de fapt mult mai bine decat cel care noteaza, caci durerea e autentica, pe cand ma doare e o conventie.”

(Zen. Jurnal 2004-2010. Mircea Cartarescu)

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici