Fluturi cu care Zburam – Citatul de Sambata

0
226

 

***

Click Aici pentru a vedea cartile scrise

de Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu
CLICK pe imagine pentru a vedea cartile scrise de Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu s-a nascut pe 1 iunie 1956 in Bucuresti.

Este poet, prozator, critic literar si publicist, autor a peste douazeci de volume si a numeroase articole. Cartile sale au fost traduse, pana in prezent, in limbile engleza, germana, franceza, spaniola, portugheza, italiana, olandeza, suedeza, norvegiana, polona, maghiara, bulgara, ivrit, slovena.

Insa oricum am incerca sa-l descriem pe acest foarte important om de litere, niciodata nu o vom putea face mai bine decat chiar vorbele lui: “Ce imensa diferenta intre vechile mele jurnale (cele dinainte sa fac, sa zicem, 40 de ani) si cele mai recente!

Primele erau triumfaliste chiar si-n deznadejde, celelalte, disperate chiar si cand viata pare blanda cu mine.

Acum sunt in acel moment cand am ajuns la marginea cea mai indepartata a mintii mele, atat de indepartata, ca am uitat, pe drum, de ce inaintez.

Am adunat atata experienta, incat nu mai pot face nimic cu ea, fiindca fiecare graunte de cunoastere se anuleaza cu toate celelalte: ca sa faci ceva trebuie sa stii putin.

Si, de altfel, dintre toate speciile literare, hai sa zic mai bine: dintre toate felurile de a scrie, jurnalul e cea mai absurda. Mana ta stanga da bani mainii tale drepte.

Notezi, pentru tine, ceea ce tu insuti stii de fapt mult mai bine decat cel care noteaza, caci durerea e autentica, pe cand ma doare e o conventie.”

(Zen. Jurnal 2004-2010. Mircea Cartarescu)

About MC Simon

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.
Poti citi mai multe articole scrise de MC, pe oricare din site-urile ei. Lista completa a acestora o gasesti pe website-ul principal: ViataDeBlogger.ro

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.