Înțelegerea ADHD
Înțelegerea ADHD

   Înțelegerea ADHD și primii pași

         în lupta cu dependențele

 

 

– Eveniment desfășurat în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”

Librăria Luceafărul CLB – Bulevardul Unirii, nr.10, bloc 7B, București

Marți, 15 octombrie 2019, ora 18.30

 

Cu cât este mai risipită bucuria interioară izvorâtă din realitatea de a fi în viață, cu atât mai pasionat vom căuta acel slab înlocuitor al bucuriei, plăcerea. Cu cât puterea noastră interioară este mai mică, cu atât dorința noastră după putere este mai mare. Cu cât conștientizarea adevărului este mai plăpândă, cu atât este mai disperată căutarea după certitudine în afara ființei noastre. Cu cât este mai mare teama, cu atât este mai puternică atracția gravitațională a procesului dependenței.

                                                                 Dr. Gabor Mate

Editura Herald şi Librăria Luceafărul CLB din Bucureşti (Bulevardul Unirii, nr. 10, bloc 7B, București) vă invită marți, 15 octombrie 2019, ora 18.30, la evenimentul „Înțelegerea ADHD  și primii pași în lupta cu dependențele” desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”.

  • Ce cauzează dependențele și comportamentul adictiv?
  • Ce instrumente avem la îndemână să scăpăm de dependențe?
  • Care este relația dintre ADHD și dependențe?
  • Cum relaționăm cu dependența noastră și a celor din jur?
  • Cum putem lupta cu dependența?

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom oferi o paletă largă de răspunsuri cu sprijinul specialiștilor invitați la eveniment.

De la formele sale mai benigne, dependențele comportamentale, la cele mai maligne, care cauzează ravagii, atât în viața intimă si socială, cât și în organismul individului, dependența este mai degraba un continuum, fiecare dintre noi căzându-i pradă sub diverse forme. Este rezultatul unei istorii de viață, pornind de la traumele copilăriei, în care mediul a influențat genetica mai mult decât vrem să acceptăm ca societate. Împletind detalii din povestea personală cu poveștile pacienților săi din Downtown Eastside (un cartier rău-famat al Vancouverului) și cu o descriere elocventă a celor mai importante concluzii ale studiilor științifice din domeniul neurobiologiei adicției, Gabor Maté invită la compasiune, flexibilitate și, nu în ultimul rând, la acceptare. El ne vorbește despre durere, despre traumă, dar și despre puterea autenticității și a relației umane. Dacă trebuie să facem tot ce putem mai bine, uneori cel mai bine înseamnă să ne asigurăm că se întâmplă răul cel mai mic, ne consiliază autorul.

Vom discuta pe marginea titlurilor Pe tărâmul fantomelor înfometate și Minți împrăștiate scrise de dr. Gabor Mate, din colecţia Psihoterapia, cărți publicate la Editura Herald.

Îi vom avea alături de noi, ca invitați, pe Diana Vasile (Președinte și membru fondator ISTT, psiholog clinician, psihoterapeut principal autonom), Diana Stănculeanu (psiholog, psihoterapeut), Sorina Petrică (psiholog clinician, psihoterapeut), Ana Maria Drăguța  (psiholog, psihoterapeut), Andrei Chișcu (psiholog, psihoterapeut), Gabriela Deniz (psihoterapeut, senior editor Herald). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Specialiştii sunt invitați să împărtășească publicului câteva repere practice din teoriile psihologice și experiența lor clinică psihoterapeutică, din cabinet, cu copii și cu adulți, pentru a ne ajuta să aflăm cauzele ADHD-ului și ale dependențelor, relația dintre acestea și ce instrumente avem la îndemână pentru a lupta cu ele.

Dr. Gabor Maté este autorul bestsellerurilor: Scattered Minds: A New Look at the Originsand Healing of Attention Deficit Disorder și When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress, tipărite în zece limbi de pe cuprinsul a cinci continente, și coautor, alături de Gordon Neufeld, a cărtii Hold On to Your Kids: Why Parents Need to Matter More than Peers. Fost editorialist de medicină pentru ziarul The Globe and Mail, pe paginile căruia numele său continuă să fie prezent în ediții despre sănătate și parentaj, Dr. Maté practică medicina de familie, a activat ca medic în îngrijirea paliativă și, cel mai recent, lucrează cu bărbații și femeile dependente de droguri din Downtown Eastside, Vancouver.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, 0744.325.209, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri: Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), Farmec, Dacia Plant, Deja Vu Natural, Gold FM, Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio Seven, Radio Tanănana, Radio Deea, Radio România Cluj, Radio România Timișoara, Radio România Târgu Mureș, Itsy Bitsy, Radio Iași, Radio Brașov, TVR Timișoara, Apollonia TV, Canal 33 România, BiziLive TV, România Liberă, Click! pentru femei, Casa mea, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Noua Acropolă, Bookaholic, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Cărți, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, România Pozitivă, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, ZMEU București, Cinemagia, Gândeşte Pozitiv, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte, Cabala pentru toţi, Andreea Marc.

 

 

 

Vezi si O Carte pe zi: Pe taramul fantomelor infometate”

 

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici