Invitatie la Expozitia documentara Centenar Dinu Pillat

 

Expoziția documentară Centenar Dinu Pillat
Muzeul Național al Literaturii Române
Sala „Al. Condeescu”, Calea Griviței 64-66
19 noiembrie – 4 decembrie 2021

 

Dinu Pillat (19 noiembrie 1921 – 6 decembrie 1975)
Astăzi, la un secol distanță de la nașterea lui Dinu Pillat, ne amintim că numele lui a rezistat trecerii timpului, mai ales pentru examenul de omenie de care a dat dovadă. Fiul poetului Ion Pillat şi al pictoriţei Maria Pillat-Brateş, s-a născut aproape de plecarea toamnei (19 noiembrie) și se pare că acest anotimp i-a fost sprijin în toată călătoria din lumea terestră. „Toamna îmi sugerează întotdeauna un straniu îndemn la plecare (…) După-amiezele nu pot sta în casă. Mă plimb pe străzi, la întâmplare”, nota în anul 1940 într‑un manuscris păstrat în arhiva Muzeului Național al Literaturii Române, care se regăsește alături de grupaje epistolare (cu Lucian Blaga, P. Pascu sau Vladimir Streinu) și alte documente fotografice sau grafice.

CLICK pe carte pentru detalii

Scriitor, critic, istoric literar și editor, absolvent al Facultății de Litere și Filosofie din București, asistent al lui G. Călinescu, cercetător la Institutul de Istorie Literară și Folclor din București, înlăturat de la Catedră, judecat în procesul cunoscut sub numele ,,lotul Noica‑Pillat”, sub acuzația de ,,uneltire împotriva ordinii sociale și înaltă trădare de stat”, condamnat la douăzeci și cinci de ani de muncă silnică, eliberat din închisoare după cinci ani, Dinu Pillat depășește nedreptățile atroce prin care trecuse datorită spiritului său liber și puterii de iertare caracteristice credinței.

CLICK pe carte pentru detalii

Vizitarea expoziției se face pe baza unei programări la numărul de telefon 0762.671.698 sau prin trimiterea unui e-mail la adresa relatiipublice@mnlr.ro, cu respectarea măsurilor legale, impuse de situația actuală.

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit, cu respectarea normelor în vigoare.

 

 

Esti pentru prima oara pe Calea catre Carte? Iata ce gasesti la noi.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici