Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția Mihail Sadoveanu.

Expoziția Mihail Sadoveanu
Expoziția Mihail Sadoveanu poate fi vizitată în perioada 19 octombrie – 4 noiembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 18.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66

 

Expoziția Mihail Sadoveanu
Muzeul Național al Literaturii Române, Sala Al. Condeescu”, Calea Griviței 64-66
19 octombrie – 4 noiembrie 2021

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția Mihail Sadoveanu, organizată cu prilejul comemorării a 60 de ani de la moartea marelui scriitor. Expoziția reunește o selecție de peste 30 de lucrări aflate în patrimoniul MNLR, unele dintre cele mai reprezentative ale pictorului și scriitorului Eugen Ispir, opere plastice care ilustrează universul sadovenian.

mihail sadoveanu
CLICK pe carte pentru detalii

Mihail Sadoveanu – scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român – este unul dintre cei mai prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani. Este cunoscut mai ales pentru romanele sale istorice și de aventuri, deși autorul a creat pagini nemuritoare despre lumea țărănească din Moldova, despre natura României și a scris, de asemenea, reportaje și pagini de memorialistică.
Mihail Sadoveanu, scriitor a cărui receptare a fost umbrită în ultimele decenii de implicarea sa politică, dar și de presupusa arhaicitate a operei sale, rămâne un autor plin de surprize, complex, reflexiv și rafinat, trecut prin marile tradiții spirituale ale Orientului și Occidentului, reușind să construiască adevărate hărți ale unor culturi, urmărite în cele mai fine detalii, așa cum observa criticul și istoricul literar Paul Cernat.

Eugen Ispir este pictor român, dar şi scriitor, născut pe meleaguri nemţene, în prima jumătate a secolului trecut. Ispir a fost pictorul care a avut sarcina să panoteze expoziţia din Transnistria, în 1942, atunci fiind simplu soldat terist: „Spre toamna anului 1942, preocupările pentru relansarea vieții artistice a Odessei s-au intensificat și chiar s-au declanșat pregătirile pentru organizarea unui salon oficial. Sarcina panotării lui și-au asumat-o artiștii plastici mobilizați de armată, iar comisar al viitoarei expoziții a fost desemnat Eugen Ispir, un pictor de o valoare indiscutabilă, astăzi uitat.” – Mihai Pelin, documentar despre Eugen Ispir.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 octombrie – 4 noiembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 18.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, pe baza unei programări la numărul de telefon 0762.671.698 sau prin trimiterea unui e-mail la adresa relatiipublice@mnlr.ro.

 

Mihail Sadoveanu 2
CLICK pe carte pentru detalii

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici