Muzeul National al Literaturii Romane ne invita la Expozitia Imagini din vechiul Bucuresti | Expoziție MNLR în București Mall Vitan

Bucureștiul, o capitală care a trăit numeroase schimbări de-a lungul istoriei, este surprins în expoziția prezentă prin câteva imagini și povești, care vă invită la o scurtă călătorie în timp. Proiecte arhitecturale, nevoi economice, războaie, mari proiecte de reabilitare, programe ambițioase de mecenat, influențe culturale din alte țări – toate se reflectă în istoria unei capitale efervescente, cu care ne-am obișnuit și de care ne-am desprinde cu greu.

Imagini din vechiul Bucuresti

Expoziție MNLR în București Mall Vitan
23 noiembrie – 9 decembrie 2021

 

Imagini din Vechiul Bucuresti
Imagini din Vechiul Bucuresti

 

Aici sosesc marile producții cinematografice, se pun în scenă spectacole premiate, aici sosesc personalități și tot aici sunt găzduite instituțiile statului. Dar nu despre acest prezent vom vorbi în cadrul expoziției, ci despre un trecut al cafenelelor scriitoricești, al Căii Victoriei, al reședințelor patriarhale și regale, al magazinelor cochete și al hotelurilor, târgurilor și piețelor, acea atmosferă care aducea laolaltă „vagoanele de tramvai galbene și albastre, care, trăsuri boierești, căruțe mitocănești și biciclete și lume multă pe jos…”, după cum observa I. L. Caragiale.

Bucurestiul vechi
CLICK pe carte pentru detalii

Textele de prezentare sunt semnate de Oana Oros, muzeograf la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din București (Strada Nicolae Crețulescu 8), iar imaginile reprezintă cărți poștale din arhiva muzeului.

Expoziția reprezintă un fragment din istoria orașului, dar și al țării, un motiv în plus pentru organizarea acesteia în jurul datei de 1 decembrie. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie – 9 decembrie 2021, la sediul București Mall din Calea Vitan 55-59, de luni până duminică, respectând toate normele în vigoare.

Echipa de proiect:
Texte: Oana Oros
Redactor: Olimpia Novicov
Relații Publice: Andreea Balaban, Gabriela Mareș, Loreta Popa, Ilinca Stratan
Creație grafică: Emilia Petre
Coordonator proiect: Gabriela Toma

Pentru detalii și interviuri, vă rugăm să scrieți un mesaj la programe@mnlr.ro sau să sunați la numărul 0736.598.451.

 

Bucurestii de ieri
CLICK pe carte pentru detalii
Bucuresti ieri
CLICK pe carte pentru detalii

 

 

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici