Eveniment Muzeul National al Literaturii Romane

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

Atenție! Verificați necesitatea rezervării unui loc disponibil pentru evenimentele de tip proiecție de film, reprezentații, concerte.

Anunt preluat de la MNLR

Dragi iubitori de muzică și literatură,

Lansăm cartea unui dialog inedit, „Șapte zile, plus una. Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan” (Editura Polirom, 2018), o retrospectivă ce așază cititorul într-un orizont de așteptare complex în care se developează imagini ale copilăriei, ale rezistenței prin muzică, în care se inserează subtil importanța valorilor, a demnității și prezenței artistului pe scenă și în afara ei.

Evenimentul va avea loc pe 18 noiembrie 2018, la ora 18.00, în Sala Perpessicius (sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8).

Întâlnirea va fi moderată de Andrei Partoș, fiind trasmisă în direct prin vlogul FOC DE P.A.E. pe Facebook (Andrei Partoş) și pe Youtube (Psihologul muzical).

Înainte de sesiunea de autografe, Ilie Stepan și Horea Crișovan vor susține un concert de chitară.

Cartea va fi lansată, de asemenea, pe 17 noiembrie, la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură și, de asemenea, pe 21 noiembrie, în Aula Magna a Universității de Vest, la Timișoara.

„Se poate trăi fără compromis, fără să te înjoseşti? Se poate, aşa cum s-a putut şi în comunism. Nu toţi au făcut compromisuri. Se fac şi azi compromisuri jenante, dizgraţioase. Cum se poate face artă fără compromis? Simplu: făcând arta în care crezi. Sigur că aş fi tentat să-i spun unui tânăr artist de azi să meargă înainte şi să rupă norii. Dacă se poate, asta trebuie să facă. Dar fără niciun compromis. I-aş sfătui pe tineri să aibă verticalitate şi să încerce să discute, dimineaţa, cu ei înşişi. Dacă atunci când te uiţi în oglindă poţi să te priveşti înseamnă că e bine. Trebuie să ştii să renunţi şi să urmezi drumul pe care ţi-l propui. Drumul cel mai sănătos este cel în care faci ceea ce ştii, atât cât ştii să faci. Acesta ar fi idealul. Urmează-ţi drumul!” (Ilie Stepan)

Volum apărut cu sprijinul SAI Erste Asset Management S.A.

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Vă așteptăm cu drag!

***

 

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici