Bine te-am regasit, Drag Calator printre Misterele Vietii! Continuam Lectura de Duminica cu un fragment extras din cartea „Cum sa meditam – Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior”.
Carte scrisa de Kathleen McDonald, tradusa de Ines Simionescu si publicata in Colectia ALTER de @EdituraHerald. Editura ce… ne bucura mintile si inimile cu carti de o valoare inestimabila. De atatia ani.
Cum sa meditam
CLICK pe carte pentru detalii (Cum sa meditam)
Nascuta in 1952 in California, autoarea face la 21 de ani primele cursuri de meditatie budista in India si primeste, un an mai tarziu, ordinul de calugarita budista tibetana. Isi continua studiile si, in acelasi timp, preda in Kathmandu – Nepal, Anglia, Franta, Australia si Spania pana in anul 2000. Moment in care, decide sa predea in toata lumea.
Cu speranta ca aceasta micuta introducere sa te convinga de valoarea fragmentului pe care, prin curtoazia Editurii Herald, il gazduim astazi… sa trecem la lectura saptamanala.

„Meditația asupra lui Buddha

Buddha este un cuvânt sanscrit care înseamnă „pe deplin treaz”. Nu se referă numai la Shakyamuni sau Gautama, întemeietorul învățăturilor care au ajuns să fie cunoscute sub numele de budism, ci la orice persoană care atinge iluminarea. Există nenumărate ființe iluminate – ființe care și-au transformat complet mintea, au eliminat orice energie negativă și au devenit întregi, perfecte. Nu sunt limitate la un corp fizic trecător ca noi, ci s-au eliberat de moarte și renaștere. Pot rămâne într-o stare de conștiință pură sau să apară sub diferite forme – un apus, o muzică, un cerșetor, un învățător – pentru a-și comunica înțelepciunea și iubirea pentru ființele obișnuite. Sunt chiar esența compasiunii și a înțelepciunii, iar energia lor este tot ceea ce ne înconjoară, tot timpul.

Orice ființă vie, în virtutea faptului că are o minte, este capabilă să devină buddha. Natura fundamentală a minții este pură, clară și lipsită de norii concepțiilor și emoțiilor destabilizatoare care acum o ascund. Atât timp cât ne identificăm cu stările de spirit confuze, crezând că „eu sunt o persoană furioasă; sunt deprimat(ă); am atât de multe probleme”, nici măcar nu ne acordăm șansa de a ne schimba.”

„Cum sa meditam – Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior” de Kathleen McDonald

Explicarea mantrei lui Buddha,

tadyatha om muni muni maha muniye svaha

(pronunțată ta-ya-ta om mu-ni mu-ni ma-ha mu-ni-ye so-ha). 

 

Tadyatha – Așadar,

Om – Starea iluminată; calitățile pozitive ale corpurilor, ale vorbirii și ale minților tuturor buddha.

Muni – Control asupra renașterilor nefericite și asupra ignoranței cramponării de sine.

Muni – Control asupra suferințelor existenței ciclice și a atitudinii de prețuire de sine.

Maha muniye – Control sporit asupra suferințelor iluziilor subtile și a gândirii dualiste.

Svaha – Fie ca mintea mea să primească, să absoarbă și să păstreze binecuvântările mantrei și fie ca ele să prindă rădăcini în mintea mea.

 

„Cum sa meditam – Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior” de Kathleen McDonald

Cum sa meditam - Ghid practic
CLICK pe carte pentru detalii

 

Vezi si alte carti de la Editura Herald: Bardo Thodol – Cartea Mortilor Tibetani

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici