„Eu as defini cartea ca pe o lucrare de vrajitorie, din care ies tot soiul de imagini ce tulbura mintile si modifica sufletele” ~ Anatole France

O lucrare de Vrajitorie - Anatole France

 

O Lucrare de Vrajitorie semnata de Anatole France 🙂

Thaisa

Thaisa de Anatole France
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Alexandria, acest Paris al lumii elenistice, este locul unde se întâlnesc două destine: Thaisa, frumoasa actriță și curtezană, ce inflamează mințile și golește pungile bărbaților vremii și Pafnutie, starețul unei mânăstiri din deșertul Thebaidei, a cărui virtute și credință sunt intens încercate de ispitele lumii profane.

Uitând de sine, Thaisa dăruiește dragoste și frumusețe, primind în schimb admirație și lux. Atent (numai) la sine, Pafnutie inventează noi și noi forme de ascetism și autoflagelare, primind în schimb ispite și încercări fără număr.

Încercând să-și salveze credința prin aducerea oii rătăcite înapoi în turma Domnului, Pafnutie descoperă multitudinea de interpretări ale relației dintre Creator și oameni, dintre Fiul lui Dumnezeu și cei care-L urmează.

Și descoperă că între bine și rău, între credință și împietate, între fericirea inocentă și păcatul scârbavnic există doar o diferență de intenție și onestitate. Diferență ce te poate salva sau condamna pe vecie.

 

Anatole France (1844, Paris – 1924, Tours), pseudonimul lui Jacques Anatole François Thibault, poet, jurnalist şi romancier prolific, a primit, în 1921, Premiul Nobel pentru Literatură.
Anatole France a fost considerat de contemporanii săi omul de litere francez ideal; câteva cărţi au devenit, în timpul vieţii sale, bestselleruri, iar romanul care i-a adus celebritatea, Crima lui Sylvestre Bonnard, a fost premiat de Academia Franceză în 1881. În 1896 France avea să devină, el însuşi, membru al Academiei Franceze. Stilul său, modelat după Voltaire, scriitura lui elegantă, amestecul de scepticism, hedonism şi ironie, tipic viziunii sale, aveau să-l transforme într-unul dintre autorii clasici ai epocii.
În Insula pinguinilor (1908), Anatole France satirizează moravurile societăţii franceze de secol XVIII şi XIX şi, în subsidiar, ironizează superstiţiile populare şi fetişurile religioase din toate timpurile.

Anatole France rezervă, în acest tur de forţă alegoric prin istoria umanităţii, un spaţiu amplu relatării ficţionale, de pe poziţii critice, a Afacerii Dreyfus. Romancierul a jucat un rol important în această controversă, semnând faimoasa scrisoare a lui Émile Zola, J’accuse, în sprijinul lui Alfred Dreyfus. După mai bine de un deceniu, nevinovăţia tânărul ofiţer evreu, acuzat de spionaj, a fost dovedită, dreyfusarzii având câştig de cauză.

Printre cărţile publicate de Anatole France se mai numără volumul de poeme Poèmes dorés (1873), Poftele lui Jean Servien (1882), romanul autobiografic Cartea prietenului meu (1885), Ospătăria „La regina Pédauque“ (1893), Thaïs (1890), colecţia de cronici literare La Vie littéraire (1888 1892), colecţia de aforisme Grădina lui Epicur (1895), volumul de povestiri Le Puits de Sainte Claire (1895), prozele din Histoire contemporaine (1896 1901), Revolta îngerilor (1914).

A fost influenţat de: Voltaire

„Eu as defini cartea ca pe o lucrare de vrajitorie, din care ies tot soiul de imagini ce tulbura mintile si modifica sufletele” ~ Anatole France

CLICK AICI pentru mai multe citate despre carti.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici