Ma cheama Charles Saatchi si sunt un artoholic
Charles Saatchi

Sunt un artoholic
CLICK pe carte!

 

Editura: Pandora
Autor: Charles Saatchi
Limba : Romana
Data Publicarii : 2017
Editie : Cartonata
Numar pagini : 222

 

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

CHARLES SAATCHI RĂSPUNDE LA ÎNTREBĂRILE VOASTRE DESPRE: ARTĂ, PUBLICITATE, BANI, DUMNEZEU, FAMILIA REGALĂ, MUNCĂ, PEDEAPSA CU MOARTEA, RELIGIE, COPII, SEXUALITATE, RELAŢII, CĂSNICIE, EDUCAŢIE, DESIGN INTERIOR, ZIARE, TELEVIZIUNE, TEATRU, ÎMBRĂCĂMINTE, DROGURI, UMILINŢĂ, PRIETENIE, HOMOSEXUALITATE, PSIHIATRIE, RASISM, DIVORŢ, JOCURI MURDARE, HOLLYWOOD, PACE INTERIOARĂ, MAŞINI, POLITICĂ, PETRECERI, PORNOGRAFIE, MUZICĂ, VISE, FOTBAL ŞI ALTE SECRETE

În 1970, Charles Saatchi a fondat agenţia de publicitate Saatchi & Saatchi, care avea să devină cea mai mare agenţie de publicitate din lume.

În acelaşi timp, Saatchi a început să colecţioneze artă şi mai târziu şi-a deschis prima galerie, o fostă fabrică de vopseluri, cu o suprafaţă de aproape 3 000 de metri pătraţi în Boundary Road, Londra.

Expoziţiile sale s-au concentrat mereu asupra artiştilor contemporani. Expoziţia Sensation a Tinerilor Artişti Britanici din 1997 de la Royal Academy din Londra şi de la Brooklyn Museum of Art din New York a declanşat nenumărate controverse privind noile direcţii din arta britanică. Noua Galerie Saatchi, care are 6 500 de metri pătraţi şi se află în clădirea Duke of York’s HQ din King’s Road, reprezintă unul dintre cele mai generoase spaţii de expunere pentru arta contemporană din lume.

Accesul în galerie este gratuit; galeria găzduieşte cinci dintre cele şase cele mai vizitate expoziţii din Londra, potrivit ultimelor sondaje anuale din Art Newspaper privind numărul de vizitatori ai muzeelor.

Charles Saatchi este una dintre forţele motoare ale epocii moderne. Fondator al agenţiei internaţionale de publicitate Saatchi & Saatchi şi cel mai influent colecţionar de artă al timpului nostru, a schimbat din temelii scena artei contemporane, rămânând, în mod paradoxal, o figură retrasă, evazivă chiar.

Deşi e celebru prin faptul că refuză să dea interviuri, puteţi citi acum răspunsurile sale aproape brutal de sincere la tirul de întrebări pe care i le adresează jurnalişti de renume, critici de artă, precum şi membri din public.

Charles Saatchi
CLICK pe carte!

Fragment din volumul „Ma cheama Charles Saatchi si sunt un artohololic”:

“Claudia Schiffer sau Eva Herzigova?
Niciuna, multumesc.
N-am avut niciodata ceva anume pentru modele sau poate ca da, si este tocmai faptul ca presupun intotdeauna ca sunt plictisitoare ca o zi de post, iar experienta inca nu m-a contrazis. Dar credeti ca ar fi macar vag interesate de mine?

Preocuparile unui director din publicitate se axeaza asupra noutatii, urgentei impactului si relevantei pentru piata-tinta. Multi ar spune ca acestea sunt calitatile care au caracterizat colectia dumneavoastra. Preocuparile colectionarului serios se axeaza pe calitate, capacitatea de a transcende timpul, un talent de nivel superior si semnificatie istorica. In ce masura vi se pare ca aceste criterii aparent divergente se afla in conflict?
Teoria „publicitarului” e foarte atragatoare, foarte populara in randul comentatorilor. Dar snobismul celor care cred ca interesul fata de arta este domeniul sufletelor distinse, extrem de sensibile, e intotdeauna amuzant. Doamne fereste ca cineva din „afaceri” sa patrunda sub boltile sacre ale estetilor. Mie mi-a placut sa lucrez in publicitate, dar nu cred ca gustul meu artistic, asa cum este el, a fost format in intregime de reclame de televiziune. Si nu simt o mare contradictie daca intr-o zi savurez un Mantegna, a doua zi un Carl Andre si urmatoarea zi opera unui student.

Ce v-a atras spre lumea artei si ce v-a facut sa va pastrati interesul?
Nu sunt interesat de lumea artei. Sunt interesat de arta.

Cand descoperiti un artist care va place, va fixati o limita a numarului de lucrari ale acelui artist pe care le veti cumpara (va rog, plecati de la premisa ca bugetul conteaza, mai ales tinand cont ca asta limiteaza alte optiuni)?
Nu-mi vine in minte niciun ghid util. Dar o casa plina de lucrarile unui singur artist preferat este adesea mai interesanta decat o abordare aleatorie. De obicei, casa noastra este plina de tablouri ale Paulei Rego, dar adesea poate fi vorba de teancuri dezordonate de tablouri pe care mi-e prea lene sa le etalez, pereti goi si cuie de care nu atarna nimic dupa ce lucrarile lui Rego pleaca la o expozitie undeva.”

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici