Noua campanie a Editurii Herald, din perioada 1 – 8 februarie, în care vor fi abordate textele semnate de gânditorul francez René Guénon. Alături de invitații editurii se va discuta pe larg despre subiecte precum: Raportul dintre Orient și Occident, Știința și filosofia occidentale vs. cunoașterea oriental, Influența doctrinelor orientale în Occident, Înțelegerea simbolurilor în contextul actual.

 

René Guénon
Relevanța tradiției în actualitate

 

 

René Guénon a fost un autor prolific și, totodată, un intelectual profund. În cărțile sale ne-a explicat în ce anume constă starea de criză profundă în care se află societatea occidentală prin delimitarea limbajului tradiției de cel al modernității. Momentele de criză prin care trece Occidentul la ora actuală nu fac decât să releve încă o dată nevoia de modificare a mentalității occidentale prin revenirea la adevărurile fundamentale pentru care Guénon și-a asumat rolul de transmițător și tălmăcitor.

Cu o deosebită forță de argumentare și vaste cunoștințe despre hinduism, budism, taoism, Pitagora, Platon, Aristotel, hermetism, cabala, creștinism și islam, Guénon a abordat direct aspecte din doctrinele metafizice ale Orientului, motivațiile pătrunderii acestora în Occident și felul în care de-a lungul secolelor s-au păstrat cunoștințele sacre ale tradiției primordiale prin intermediul artei, a legilor și a religiei.

De asemenea, Guénon a dezbătut contrastul dintre civilizația occidentală și cea orientală, punând la îndoială evoluția prin progres, materialism științific și tehnologic, specifice occidentului modern, dezvăluind efectele diferite pe care le pot avea în echilibrul social, de la conflicte și fragmentări sociale până la pierderea identității culturale, războaie, crize (economică, politică, climatică, sanitară).

În perioada 1 – 8 februarie titlurile semnate de René Guénon vor beneficia de o reducere de 25% pe www.edituraherald.ro. Totodată, pe canalele Facebook și Youtube vom porni într-o incursiune prin textele semnate de gânditorul și filosoful francez, alături de invitați care vor discuta pe larg despre subiecte precum: Raportul dintre Orient și Occident, Știința și filosofia occidentale vs. cunoașterea oriental, Influența doctrinelor orientale în Occident, Înțelegerea simbolurilor în contextul actual.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici