Nu ai timp să scrii? Iată un exercițiu care te va ajuta!

De câte ori nu te-ai întrebat dacă este un moment bun să începi să scrii? Dar există, oare, un moment ideal pentru a deveni scriitor? Mulți amână să înceapă să scrie, motivând această amânare prin lipsa timpului. Nu-i așa că ți s-a întâmplat și ție să afirmi că nu ai timp să scrii?

Ei bine… vestea bună este că nu există un moment ideal pentru a te apuca de scris. Când vine vorba despre viața de scriitor, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu ori un moment greșit pentru a începe să scrii o carte.

Pentru toată lumea, minutul are 60 de secunde, iar ora are 60 de minute. Fără excepție! Însă totul constă în modul în care îți organizezi timpul și îți prioritizezi activitățile.

Dacă simți că ai o carte în interiorul tău și ai vrea să o scrii, dar amâni mereu, motivând că nu ai timp… atunci… înseamnă că nu îți dorești cu adevărat să scrii o carte. Probabil îți lipsește motivația sau nu te dedici suficient acestei dorințe ascunse.

Ce poți face când nu ai timp să scrii o carte?

Te gândești mereu că nu ai timp să scrii o carte… dar, totuși, îți dorești să găsești timpul necesar? Iată un scurt exercițiu, din doar patru pași, care te va ajuta să găsești timpul necesar scrierii cărții tale.

Pasul 1. Întocmește o listă cu toate activitățile tale de zi cu zi… mai exact, cu acele activități pe care le desfășori constant. Nu uita să notezi pe listă chiar și timpul pe care îl petreci pe rețelele de socializare. Fii cât mai sincer/ă când întocmești această listă… adu-ți aminte, o faci pentru tine. Nimeni nu va vedea lista, cu excepția ta, dar ai nevoie de ea pentru a găsi timp să scrii o carte.

Pasul 2. Analizează cu atenție lista întocmită anterior și găsește activitatea care îți consumă cel mai mult timp fără a-ți aduce vreun beneficiu real.

Pasul 3. Imaginează-ți că, în momentul din zi în care te-ai dedica activității alese la pasul 2, te oprești pentru 15 minute din activitatea respectivă și, în schimb, scrii la cartea ta. Imaginează-ți apoi că ai repeta exercițiul zi de zi, câte 15 minute din timpul pe care înainte îl alocai activității respective, timp de o lună… vei fi surprins/ă să descoperi cât de mult ai putea scrie doar renunțând, uneori, la ceva care nu îți aduce beneficii în viață.

Pasul 4. După ce ai terminat exercițiul de vizualizare… începe să aplici practic ceea ce ți-ai imaginat. Trage o concluzie la finalul zilei, după ce ai scris în loc să aloci timp unei activități care nu îți aduce nimic.

Exerciții pentru scriitorul care nu are timp să scrie

Scrierea unei cărți… sau orice altă scriere… depinde doar de perseverența cu care te așezi la masa de scris cu intenția de a scrie. Desigur, inspirația poate juca și ea un rol important, dar ea este doar un bonus la perseverența de care dai dovadă.

Click pe imagine pentru detalii

Dacă îți spui mereu că îți dorești să scrii o carte, dar… nu ai timp să scrii, atunci te invit să accepți provocarea de a intra în programul de 21 de zile de exerciții creative pentru scriitori! Acest program te va ajuta să descoperi cum să devii un scriitor creativ și productiv la orice oră din zi și din noapte.

Programul este conceput astfel încât să scrii în fiecare zi, timp de 21 de zile. Asta deoarece… se spune că este nevoie de 21 de zile pentru a cultiva un obicei. Scrierea unei cărți depinde de perseverența de a scrie… ca atare, ai nevoie de 21 de zile pentru a-ți crea un obicei din a scrie zilnic.

About Eva

Iubitoare de scris și citit, mi-am găsit menirea în viață abia când fiica mea avea doi ani. De atunci, pasiunea a început să se îmbine cu munca și invers, ajungând în prezent să îmi iubesc ocupația și să lucrez doar ceea ce îmi face plăcere.

View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici