„Nu judeca niciodată cartea dupa filmul său” este una dintre cele mai populare citate despre carti, de pe web. Îl cunoști pe autorul ei?
Ea sau el trebuie să fie un scriitor. Sau poate un critic literar. Un scenarist? Reporter de la Hollywood? Un lector carismatic sau un bibliotecar pasionat?

Imi pare rău, webul, inclusiv Google și Wikipedia, nu cunoaște această persoană ce poarta numele J.W. Eagan.

Este interesant faptul că una dintre cele mai cotate si citate persoane de pe Internet este atât de uimitor de anonimă. Citatul este distribuit de sute de ori pe zi pe social media. Este refolosit pe afișe, tricouri, cani și pe un număr nesfârșit de obiecte ce pot afisa un citat.

Milioane de oameni si-l imaginează pe J.W. Eagan, dar nimeni (inclusiv eu) nu știe cum arată.

Când cauți „J.W. Eagan „folosind Google căutare de imagini, primul chip pe care-l veți vedea se pare ca… acesta este tipul – inteligent, grijuliu, cel mai probabil autorul.

Un portret al lui Don DeLillo apare în căutarea imaginii Google pe web atunci când vrei să afli cum  arată J.W. Eagan.

Imaginea il arată pe  Don DeLillo, un romancier american și scriitor de povestiri scurte. Google asociază această imagine cu numele J.W. Eagan (total mister 🙂 ), deoarece citatul apare în partea de jos a aceleiași pagini.

Pun pariu că mulți oameni au ajuns aici, foarte mulțumiți că au găsit o confirmare a faptului că JW Eagan este un autor important despre care, prin ciudate coincidențe, nimeni nu a auzit.

Cel mai interesant este faptul că prima apariție a citatului datează din octombrie 1996. A fost postată pe un site web al lui Shaffe Mohd. Daud, de la Institut Perguruan Darulaman, Malaezia, și a făcut parte dintr-o selecție de citate preferate ale autorului din Reader’s Digest. Data postului poate fi văzută în modul sursă de vizualizare.

J.W. Eagan citat în Readers Digest aprilie 1992 (Foto: eBay / vânzător: mercur4girls)

„Nu judeca niciodată cartea dupa filmul său.” (JW Eagan, citat în The New Dictionar de Gândire, compilat de Tryon Edwards (J.G. Ferguson) in Readest Digest, aprilie 1992, p. 42)

Deci, Reader’s Digest din aprilie 1992 a fost canalul prin care a devenit acest citat celebru. La pagina 42, există o coloană editorială „Note From All Over”, citând The New Dictionary of Thought, inițial compilat de Tryon Edwards și publicat de J.G. Ferguson Publishing.

In concluzie, ce știm despre J.W. Eagan este ca:

  • J.W. Eagan este necunoscut (scriitor necunoscut, critic necunoscut, bibliotecar necunoscut)
  • J.W. Eagan este faimos

Categoric, in secolul internetului, nu trebuie să fii la fel de recunoscut ca J.K. Rowling sau Stephen King. Dacă spui ceva inteligent, oamenii o vor aprecia.

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici