Nu poți să scrii o carte? Iată un exercițiu care te va ajuta să începi!

Te gândești adeseori că ai scrie o carte, dar efectiv simți că nu poți face asta? Nu ești singurul în această situație! Foarte mulți scriitori începători se confruntă cu teama de a nu putea scrie o carte. Această teamă, la fel ca multe alte temeri pe care le întâmpină scriitorii începători, nu sunt altceva decât obstacole în calea împlinirii visului de a scrie. Vestea bună este că poți să depășești toate aceste frici sau obstacole și să îți vezi visul împlinit: acela de a scrie o carte. Așadar, dacă vrei să scrii o carte, dar crezi că nu poți face asta, ai venit în locul potrivit.

În cele ce urmează, îți propunem un exercițiu simplu, dar extrem de eficient, care te va scoate din acest impas. Odată făcut exercițiul, vei ieși din faza în care ești, aceea în care crezi că nu poți să scrii o carte, și vei ajunge în faza în care decizi că poți să scrii o carte.

Exercițiu care te va ajuta să scrii o carte

Exercițiul pe care ți-l propunem constă în câțiva pași simpli, după cum urmează:

Pasul 1. Setează-ți 10 minute pentru a face acest exercițiu.

Pasul 2. Pregătește-ți un caiet și stilou/pix sau tastatura laptopului/PC-ului, sau orice altceva unde preferi să scrii.

Pasul 3. Pe pagina deschisă, scrie titlul „Vreau să scriu o carte deoarece…”

Pasul 4. Scrie prima propoziție ca pe o continuare a titlului de la pasul anterior. După aceea, continuă să scrii ce simți, ce dorești.

Pasul 5. Continuă să scrii, renunțând la a te judeca. Așterne pe hârtie toate gândurile care îți trec prin minte, fără a te gândi că scrii ceva greșit. Dacă simți că ideile se opresc, ia-o de la capăt și scrie fără ezitare. Adică, scrie titlul din nou și continuă să scrii ceea ce simți.

Pasul 6. Continuă să scrii fără încetare până trec cele 10 minute alocate exercițiului.

Pas opțional. Dacă, după scurgerea celor 10 minute pe care le-ai alocat acestui exercițiu, încă mai ai idei și simți nevoia de a scrie, continuă să scrii atât cât simți.

Și tu poți scrie o carte!

Repetă acest exercițiu oricând și de oricâte ori dorești sau simți că este necesar. După ce te simți pregătit să treci la următorul nivel, repetă pașii, schimbând de această dată titlul de la Pasul 3 în „Vreau să scriu o carte și pot s-o scriu deoarece…”.

Click pe imagine pentru detalii

Te simți pregătit să aloci și mai mult timp scrierii unei cărți? Te invităm să te înscrii la Programul 365 zile – Sprint de scriere LUNAR *Interactiv, unde, timp de 30 de zile consecutive, ai acces la energia unui grup de oameni care au scrisul ca pasiune comună. Zi de zi, ne întâlnim pentru a scrie timp de o oră încontinuu. Ce zici, te alături acestui program?

About Eva

Iubitoare de scris și citit, mi-am găsit menirea în viață abia când fiica mea avea doi ani. De atunci, pasiunea a început să se îmbine cu munca și invers, ajungând în prezent să îmi iubesc ocupația și să lucrez doar ceea ce îmi face plăcere.

View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici