O Carte Necitita – Citatul de Sambata

“O carte necitita este o carte trista.” ~ Nicolae Baciut

O Carte pe Zi

Despre copiii anxiosi, tristi si nelinistiti
de Henning Kohler

copii tristi
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

„Tema cartii este asa-numita «maturizare a simturilor bazale». Aceasta tema este examinata prin prisma psihologiei antroposofice a dezvoltarii si, pornind de aici, este apoi aprofundata in continuare, in asa fel incat se contureaza un fel de tipologie a trasaturilor comportamentale caracteristice copilului, din care se pot trage anumite concluzii, pot fi relevate anumite consecinte directe pentru practica educatiei.

Cu toate ca in prezenta lucrare se vorbeste si despre aceste consecinte, a fost departe de mine gandul de a scrie o carte de retete pedagogice.

Se va vedea ca, dimpotriva, pentru mine a fost important sa indemn parintii sa depuna o munca de cunoastere si de descoperire independenta si sa incurajez increderea acestora in propria lor capacitate de a actiona, chiar si in situatii mai dificile.

Cele mai fericite momente ale meseriei mele de terapeut-pediatru si de consilier in probleme de educatie sunt acelea cand pot sa inchei o sedinta spunand parintilor urmatoarele cuvinte: «Acum nu mai aveti nevoie de mine.»

Cea mai importanta misiune a consilierii in probleme de educatie este aceea de a realiza impreuna cu parintii antropologia pedagogica.”

Henning Kohler

ABONARE

Doresti sa primesti direct in inbox ultimele articole postate, fara sa mai pierzi timp ca sa le cauti? Aboneaza-te la Newsletter! Carti, noutati editoriale, sfaturi pentru cititori si scriitori, promotii limitate… toate sunt menite sa iti infrumuseteze viata.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.