Oare materia este totul?
Alan Watts

Oare materia este totul
CLICK pe carte!

An aparitie: 2018

Autor: Alan Watts

Categoria: Dezv Spirituala

Dimensiuni: B

Editie: Necartonata

Editura: HERALD

Format: 200 x 130 mm

Nr. pagini: 168

CLICK AICI pentru a cumpara cartea

Descriere

Oare materia este totul?

Eseuri despre raportul omului cu lumea materiala

Volumul de fata cuprinde o serie de eseuri care sintetizeaza gandirea lui Alan Watts cu privire la extraordinar de actuala tema a raportului omului cu lumea materiala.

Ideea de baza care strabate aceasta carte este ca omul civilizat confunda simbolul cu realitatea, modul sau de a descrie si de a masura lumea cu lumea insasi si, astfel, se trezeste in situatia absurda de a prefera banii in detrimentul bogatiei si ingurgitarea meniului in detrimentul consumului hranei adevarate.

Indreptandu-si mereu atentia spre cifre si concepte, omul modern este tot mai putin constient de natura si de totala sa dependenta de aer, apa, plante, animale, insecte si bacterii.

I s-a transmis ideea ca lumea asa-zis exterioara este un cumul de „obiecte”, dintre care nu face parte.

Prin urmare, specia umana isi vandalizeaza mediul si este in pericol de autodistrugere.

Deoarece nu putem stabili vreo legatura cu prezentul senzorial si concret, suntem fericiti la culme cand asteptam sa se intample lucruri bune, nu in clipa cand ele se intampla.

Suntem atat de exaltati anticipand placerile si gonind in intampinarea lor, ca nu putem incetini suficient pentru a ne bucura de ele cand sosesc.

Suntem, asadar, o civilizatie care sufera de o deziluzie cronica – un formidabil furnicar de copii rasfatati care isi fac praf jucariile.

– Alan Watts, Oare materia este totul?

Materia este totul
CLICK pe imagine

Alan Watts

Alan Watts s-a nascut in Anglia, in 6 ianuarie 1915, chiar la inceputul primului razboi mondial si a fost un filozof, scriitor si conferentiar de origine britanica, devenit cunoscut o data cu popularizarea filozofiei orientale printre europeni.

Primele sale scrieri pe tema Orientului le-a facut pe cand avera doar 14 ani, iar in anul 1932 a redactat prima sa brosura despre filozofia Zen.

Alan Watts a pus bazele unei librarii audio de aproape 400 de inregistrari si a scris mai mult de 25 de carti, ultima fiind „Tao: The Watercourse Way”.

In scrierile si viziunile sale, el a fost influentat de psihologul Carl Gustav Jung si de filozoful indian Jiddu Krishnamurti.

Watts a intreprins multe calatorii in Europa si in Japonia, unde a sustinut numeroase conferinte la diferite universitati.

Autorul a fost foarte atasat de filozofiile indiene si gandirea taoista.

In noiembrie 1973, pe cand avea 58 de ani, Alan Watts a murit in somn, dupa ce s-a intors dintr-un turneu intens de prelegeri.

In urma sa a ramas insa o opera complexa.

Allan Watts
CLICK PE CARTE!

About Mirela-Carmen Stancu

Scriitor, traducător de cărți, inginer, project-manager, content marketing strategist, blogger, îndrăgostită de joaca cu energiile, veșnică studentă în căutarea Adevărului Suprem, extrem de mândră mamă și adorată soție… acestea sunt doar câteva cuvinte prin care mă descriu… pentru tine.
În clipa în care am înțeles că adevărata putere de a schimba lumea, de a o face mai bună, stă DOAR în mâinile scriitorilor, prin puterea cuvintelor și a intențiilor din spatele acestora, nu am mai stat mult pe gânduri.
Drept rezultat, mi-am făcut un scop în viață din a ajuta (in masura posibilitatilor) pe oricine dorește să devină scriitor și autor de carte deoarece, cred cu tărie că, lumea strălucește mai tare atunci când… scriitorii scriu.

Visit My Website
View All Posts

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici